Kejt Midlton je objavila knjigu i svoj novi zvanični portret

Nikakvih skandala iz kraljevskog života i ni reči o Megan Markl. Samo dobre namere.

Prva knjiga, nastala u saradnji sa vojvotkinjom od Kembridža, kreće u prodaju vrlo brzo. Ne, ovde se ne radi o biografiji ili „celoj istini“ o životu u Palati. Knjiga je posvećena hobiju potencijalne kraljice – fotografiji. Ako se sećate, Kejt je usred pandemije priredila takmičenje za sve stanovnike Velike Britanije na temu prvog karantina – za učešće je bilo potrebno „uhvatiti trenutak“ za istoriju.

Sto najboljih radova objavljeno je na virtuelnoj izložbi – Hold Still, i sada – postaće desktop album za buduće generacije.

Knjigu „Hold Still: A Portrait of Our Nation in 2020“ objavljuje Nacionalna galerija portreta, koja je pod patronatom supruge princa Vilijama. Poznato je da je Kejt Midlton dugo volela fotografiju i sada svoju strast prema ovoj umetnosti prenosi na stranice nove knjige kako bi prikupila novac u dobrotvorne svrhe. Inače, upravo je vojvotkinja lično odabrala sto finalista od preko 30 hiljada kandidata.

U knjizi je predstavljen i novi portret vojvotkinje kraljevskog fotografa Mata Porteousa, na kojem Kejt pozira u crvenom džemperu sa kamerom u bašti svog doma.

Knjiga će sadržati uvod same Kejt: „Dok se osvrćemo na pandemiju COVID-19 u narednim decenijama, razmišljaćemo o izazovima sa kojima se svi suočavamo – voljenima koje smo izgubili, dugotrajnoj izolaciji porodice i prijatelja i stresu koji su posebno doživeli radnici u prvoj liniji. Ali setićemo se i pozitivnih stvari: neverovatne ljubaznosti, spasitelja i heroja i kako smo se zajedno prilagodili novoj normalnosti“.

Deo prihoda od prodaje albuma ići će za niz različitih dobrotvornih programa, za promociju obrazovnih programa i programa zajednice u Nacionalnoj galeriji portreta i za podršku vodećoj organizaciji za mentalno zdravlje Mind.