Legendarni novinar Lari King umro je od koronavirusa

Preminuo je u 87. godini.

Početkom januara, Lari King je hospitalizovan u Los Anđelesu nakon što je dobio Covid-19. Kultni novinar, jedan od najharizmatičnijih anketara i televizijska legenda, preminuo je sinoć.  Vest o smrti legendarnog TV voditelja u subotu prijavljena je na njegovom ličnom nalogu na Twitteru.

Tokom godina King je imao zdravstvenih problema, ali je uvek izašao kao pobednik iz ovih bolnih borbi. Preživio je rak, srčani udar, dijabetes i skoro fatalni moždani udar.

Međutim, ispostavilo se da je koronavirus bio fatalan.

Zasukani rukavi, tregeri i opušten način intervjua stil su potpisa Larija Kinga, koji je postao jedna od legendi američkog televizijskog novinarstva.

Tokom karijere duge 60 godina, od kojih je gotovo polovinu vodio sopstveni program na CNN-u, King je intervjuisao najpoznatije svetske političare, zvezde estrade i vrhunske sportiste.

Na svom vrhuncu, tok emisiju Larry King Live preko noći gledalo je 1,5 miliona gledalaca. Kada je 2010. izašla njegova poslednja epizoda, Larry King Live postavio je rekord u najdužem postojanju televizijskog programa sa stalnim voditeljem (zbog čega je ušao u Ginisovu knjigu rekorda).

bbc.com