Mattel novom kolekcijom lutki zahvaljuje svakodnevnim herojima Covid-19

Iako su mnogi od nas širom sveta u karantinu unutar zidova naših domova tokom ove epidemije Covid-19, nekolicina je na frontu ove nevidljive bitke za javno zdravlje, boreći se za dobrobit zajednica u kojima rade.

Bilo da se javno hvale svojim naporima na virtuelnim sastancima, kreativnim dobrotvornim inicijativama ili donacijama osnovnih predmeta i prikupljanjem sredstava za pomoć, vlade, kompanije i pojedinci iz svih sektora okupljaju se kako bi odali počast ovim nesumnjivim herojima na najbolji način na koji znaju. Mattel, američki proizvođač igračaka koji stoji iza Barbi lutke, pridružio se ovim naporima prošle nedelje predstavljanjem posebne kolekcije figurica koje su dizajnirane da odaju počast svakodnevnim herojima koji čuvaju našu sigurnost i održavaju svakodnevni život nesmetano uz potencijalni rizik za sopstveni život.

Od lekara, hitnih medicinskih tehničara i medicinskih sestara do vozača i radnika u prehrambenim prodavnicma, 16 lutki imaju za cilj da istaknu ove heroje iz stvarnog života i pohvale njihov neumorni posao. Ove lutke ne moraju nužno nositi ogrtače, ali su jednako heroji.

Da bismo „pomogli onima koji nam pomažu“ i „igrali napred“, neto prihod od bilo koje igračke kupljene u kolekciji #ThankYouHeroes do 31. maja biće doniran #FirstRespondersFirst, fondu namenjenom za pružanje zaliha, opreme, i resurse za zdravstvene radnike i njihove porodice u Sjedinjenim Državama.

„#ThankYouHeroes dizajnirana je da ovekoveči zdravstvo i svakodnevne heroje i da prikupi dodatne donacije za podršku pacijentima. Bez obzira da li su ove igračke date kao poklon za prepoznavanje nekoga ko radi na linijama ili se koriste kao alat za pomoć deci da razgovaraju o tome kako se osećaju, naša je nada da igračke Fisher-Price i igranja uopšte mogu na kraju olakšavaju ova teška vremena i deci i odraslima. Biće predivno videti da ova nova kolekcija Fisher-Price ne samo donosi radost deci, već će roditeljima i starateljima pružiti novi način da odaju počast prvim lekarima i svakodnevnim herojima i njihovim porodicama.“