Megan Markl govorila je otvoreno o gubitku bebe

Život Megan Markl i princa Harija ne može se nazvati smirenim i stabilnim: preseljenja, sudovi, sukobi sa kraljevskom porodicom … Čini se da su vojvode od Suseksa već imale mnoga suđenja. Ali ovog leta se u njihovoj porodici dogodila prava tragedija – Megan je izgubila drugo dete.

„Bilo je to obično julsko jutro. Napravila sam doručak, hranila pse, uzela vitamine. Pronašla je čarapu koja je nedostajala, uzela bojicu koja je ostala ispod stola i svezala kosu u rep pre nego što je sina izvukla iz krevetića. Nakon što sam promenila Arčijevu pelenu, osetila sam oštar bol. Sela sam na pod sa sinom u naručju pevajući mu uspavanku da se oboje smirimo. Ali shvatila sam da nešto nije u redu sa mnom. Kada sam držala svoje prvo dete u naručju, znala sam da trenutno gubim drugo dete“, rekla je Megan Markl u svom iskrenom eseju za New York Times.

„Nekoliko sati kasnije ležala sam u bolničkom krevetu, držeći supruga za ruku. Osetila sam da su mu dlanovi lepljivi i mokri od naših suza. Gledajući hladne bele zidove, pokušala sam da zamislim kako ćemo se nositi sa ovim “, napisala je vojvotkinja.

Pored toga, Megan u eseju razmišlja o bolu i patnji koje su mnogi doživeli 2020. godine. Ona izjavljuje da „izolacija“ i ćutanje mogu dovesti do nepopravljivih posledica, te stoga ne treba prećutati svoja snažna osećanja. Takođe nas podseća koliko je važno pitati druge kako su i pokušati pomoći drugima u najtežim situacijama.