Megan Markl i princ Hari ponudili su kraljici novi ugovor

Princ Hari i Megan navodno pregovaraju sa kraljevskom porodicom da obnove svoj 12-mesečni ugovor poznatiji kao „Megzit“.

To bi im omogućilo da nastave sa pokroviteljstvom dobrotvornih fondacija, ali bi i dalje ostali neaktivni članovi kraljevske porodice. Princ Hari planira da leti za London u januaru 2021. Podsetimo, u suprotnom, njihov ugovor sa Bakingemskom palatom ističe 31. marta.

Insajder za The Sun izveštava da su preliminarni razgovori bili „manje konfrontativni“ nego na samitu u Sandringhamu u januaru 2020. godine. Pre nego što daju ustupke vojvodi i vojvotkinji od Saseksa, verni pomoćnici Palace-a detaljno će proučiti poslove para sa Netflix-om i Spotifyjem (koji navodno koštaju 100 miliona, odnosno 30 miliona funti) kako bi bili sigurni da su u skladu sa „vrednostima Njenog veličanstva. “

Pored dobrotvornih misija, važno pregovaračko pitanje su i vojne titule princa Harija. U Palati je bilo i poziva da se par zameni na mestu predsednika i potpredsednika Fondacije Kraljevskog komonvelta. Ali portparol dobrotvorne organizacije rekao je da su Hari i Megan i dalje “posvećeni svom poslu kao i uvek”.

Megan je žestoko kritikovana zbog svog potpunog nepoštovanja i posvećenosti Britaniji i zbog odustajanja od pokroviteljstva Narodnog pozorišta tokom pandemije. Vojvotkinja nijednom nije govorila o teškoj situaciji organizacije koja je ukinula 400 radnih mesta. Istovremeno, portparol pozorišta rekao je da je Megan u “redovnom kontaktu” sa pozorišnim šefovima.

Otvoreno ostaje i pitanje odnosa dva princa, Vilijama i Harija, koji nekoliko meseci nisu razgovarali. Prema porodičnom biografu Endrjuu Mortonu, „Razdor između dva brata će zaceliti. Prošla je loša godina za njegovog malog brata, sa tužbama za britanske medije, uznemiravanjem paparazzima i, što je najteže, Meganinim pobačajem. Ali COVID-19 je ponovo okupio porodicu i naterao Megan i Harija da uspore i razmisle. Dokazali su svoje stanovište. Svaki razgovor posle toga biće mnogo prijateljskiji. Kraljica ne planira da ih izbaci ili oduzme titulu. Hari se kaje zbog prenagljene najave prošlog januara koja je zaprepastila sve “.