Megan snima seriju, Hari piše knjigu – evo kako izgleda život nakon izlaska iz kraljevske porodice

Princ Hari i njegova supruga Megan su u martu 2020. godine sa svetom podelili odluku da napuste kraljevsku porodicu – i presele se na drugi kontinent. Iako smo bili svedoci ogromnog medijskog pritiska koji se vršio na mladi par, njihova odluka nije bila očekivana. Ono što jeste bilo očekivano je, da će nakon nje “amerikanizovati” svoj odlazak i pronaći način da ga naplate. Kada su najavili potpisivanje multimilionskog ugovora sa Netflixom, pomislili smo da ćemo dobiti novu verziju serije “The Crown” u kojoj će Megan Markl glumiti samu sebe, ali ovaj kraljevski par nam je pokazao da ono što ga zaista čini kraljevskim nije kruna na glavi, već njihova posvećenost temama od javnog značaja i pokušajima da promene svet, jer oni zaista imaju tu mogućnost. Nakon što su se zvanično udaljili od kraljevske porodice, oni su osnovali neprofitnu humanitarnu organizaciju Arčvel, kao i istoimenu produkcijsku kompaniju.

U martu ove godine, oni su gostovali u emisiji kod Opre, koja je prošle nedelje nominovana za Emi nagradu, i prvi put javno progovorili o svojim strahovima koji su ih naveli da napuste kraljevsku porodicu. Princ Hari je objasnio kako je život njegove supruge počeo da ga podseća na tragičnu sudbinu njegove majke, koja je 1997. poginula pokušavajući da izbegne paparace. Megan je zbog okrutnog odnosa koji su mediji imali prema njoj počela da se brine za svoje mentalno zdravlje, kao i za činjenicu da kraljevska porodica nije uradila apsolutno ništa da je zaštiti. Ipak, svoju sreću i mesto pod suncem, našli su u Kaliforniji. Iako produkcijska kuća Lajftajm snima trenutno već treći nastavak filmova o njihovim životima (u kojima Megan i Hari izgledaju kao da smo ih naručili sa Aliekspresa), njihova produkcijska kuća Arčvel se bavi nekim mnogo dubljim temama od njihovog privatnog života – a  pročitajte u  nastavku teksta i kojim.

Megan je producentkinja nove animirane serije “Pearl” koja slavi izuzetne žene kroz istoriju

Inspirisana pismom za Dan očeva koju je napisala za svog supruga, Meghan je izdala dečiju knjigu “The Bench” početkom juna. Njen sledeći projekat je takođe posvećen deci, ali ovoga puta to je animirana serija o dvanaestrogodišnjoj devojčici Pearl, koju inspirišu žene iz istorije koje su menjale svet.  “Kao i mnoge devojčice njenih godina, naša heroina Pearl na putu samootkrivanja pokušava da prevaziđe svakodnevne izazove koje joj život nameće”, objasnila je Megan. Ova priča će pronaći zajedničku nit koja spava istoriju i bajku. Pokušaće da na animiran način objasni svim devojčicama sveta kako izgleda kada žena pronađe moć koju nosi u sebi – dok na svom putu sreće sve izuzetne žene iz naše istorije. Ovo je priča koja inspiriše, a baš takve priče su ono što nam fali u današnjem vremenu.

Arčvel nam predstavlja još jednu seriju – “Heart of Invictus”

Produkcijska kuća Arčvel (nazvana po njihovom sinu Arčiju) zajedno sa Netflixom priprema još jednu, ovaj put dokumentarnu seriju, koja će pratiti učesnike sportskog takmičenja “Invictus Games” koje je osnovao princ Harry 2014. godine. To je internacionalni sportski događaj u kome učestvuju veterani koji su za vreme svoje službe zadobili rane ili povrede. Serija će se snimati 2022. godine i pratiće njihov put do Haga gde se takmičenje održava. Ona će nam prikazati kakvu moć zapravo ima sport – a to je ne samo da inspiriše, već i da leči. Princ Hari je istakao da zna da će svaki takmičar na sebi svojstven način doprineti poruci koju je on želeo da promoviše, a koja inspiriše globalno lečenje i baca svetlo na potencijal koji ljudi imaju u sebi.

Princ Hari piše memoare – ali kao čovek, ne kao princ

Sredinom jula, princ Hari je objavio da će krajem 2022. godine javnost po prvi put imati priliku da pročita istinitu priču o njegovom životu. On je svoj memoar predstavio kao priču o gubitcima, iskustvima i avanturama koje su ga oblikovale u čoveka koji je danas. Osvrnuće se na svoj poprilično javan život, svoje vreme u Avganistanu kada je služio kao pilot helikoptera “apač”, kao i na svoj porodični život. “Pišem ne iz uloge princa u kojoj sam rođen, već kao čovek koji sam postao”, kaže Harry u saopštenju za medije. Zajedno sa memoarom, kupci će dobiti i audio knjigu koja će im pružiti pun doživljaj, a sav prihod od prodaje ići će u dobrotvorne svrhe.

Princ Hari i Opra snimili su seriju o mentalnom zdravlju

Ma koliko god smatrali da živimo u modernom društvu, i dalje se o nekim temama šapuće ili mnogo gore, ćuti. Jedna od njih je definitivno mentalno zdravlje i zato je princ Hari zajedno sa svojom prijateljicom Oprom snimio dokumentarnu seriju koja će prikazati da se svaki čovek bori sa svojim problemima, pa čak i oni za koje nikada ne bismo pretpostavili. U seriji će, sem njih samih, gostovati i Lejdi Gaga, koja će otvoreno pričati o svom postraumatskom stresu koja je doživela nakon seksualnog nasilja, glumica Glen Klouz koju pamtimo kao originalnu Kruelu de Vil i mnogi drugi koji će nam pokazati da kroz šta god da prolazimo, nismo sami.

Tekst: Tamara Mladenović

Fotografije: Profimedia