NAVIJAMO ZA BUDUĆI FILMSKI HIT: Tarantino spaja likove iz svojih klasika?

Slavni reditelj Kventin Tarantino nameravao je da od likova iz svoja dva kultna hita “Petparačke priče” i “Psi iz rezervoara” napravi poseban, treći film, objavio je glumac Majk Medsen u razgovoru za The Hollywood Reporter. To je kompilacija koju bi Tarantinovi obožavaoci sigurno s nestrpljenjem dočekali, a dobra vest je da reditelj od ideje nije odustao. U njoj bi se ujedinili Medsenov lik iz “Pasa”, Gospodin Plavi, s likom Džona Travolte iz “Priča”, Vinsentom Vegom. Iako se ta dva lika nikad “nisu srela” u filmu, sam režiser je je potvrdio da su Vinsent Vega i Plavi braća, a pravo ime ovog drugog je Vik Vega. “Crossover” projekat je bio gotovo pri kraju, a da je malo ljudi to znalo. Budući da u originalnim filmovima obojica likova ginu, radna novog filma je stavljena u pređašnje vreme, dok su braća još bila mladi kriminalci. 

– Film bi počeo tako što smo obojica pušteni iz zatvora, svaki u drugoj državi, a onda otvorimo klub u Amsterdamu – otkrio je Medsen.

Ljubitelji “Petparačkih pričla” sećaju se Vinsentove priče o tome kako se upravo vratio iz Amsterdama u Los Anđeles.

Režiser kome su “Priče” oživele karijeru stalno je snimao druge filmove, pa su u međuvremenu svi akteri ostarili. Ali, ne bi Tarantino bio Tarantino da nije doskočio i tom problemu likova koji su poginuli mladi. I on je pre nekog vremena pomenuo da bi ipak mogli da snime  zamišljeni film, sa sitnim izmenama.

– Smislio je da bi likovi bila braća blizanci Vika i Vinsenta, koji su se sreli nakon što su oni poginuli. Dosta je to komplikovano, ali kad Kventin krene da razmatra neku ideju, veoma je lako da se ona i prihvati – otkrio je Medsen, kao i to, da postoji nada za treći film koji bi povezao  Tarantinove klasike. Majkl Medsen je, kao i jedna grupa zvezda, dugogodišnji režiserov saradnik. Zajedno su snimili “Ubiti Bila”, “Podlih osam” i poslednji Tarantinov film “Bilo jednom u Holivudu”, inače prvi u kojem Medsenov lik ne umire.