Nedelja ispunjena dužnostima: princ Filip i princeza Danica Karađorđević ostvarili niz zapaženih pojavljivanja

Njihov način života naišao je na odobravanje mnogih ljudi u Srbiji.

Početkom 2021. godine, princ Filip i princeza Danica Karađorđević sa svojim četvorogodišnjim sinom Stefanom vratili su se iz Londona u Beograd kako bi nastavili sa životom u prestonici.

Iako su pripadnici kraljevske loze, njihova skromnost i jednostavnost jasno je uočljiva, a osećaj velike odgovornosti koju kao pripadnici dinastije Karađorđević zasigurno neguju vidljiva je prilikom njihovog svakog javnog pojavljivanja.

Boravak u domovini koriste da doprinesu ugledu monarhije, te često možemo videte koriste kanale društvenih mreža kako bi se obratili ljudima u Srbiji.

Tako, protekle nedelje mogli smo da pogledamo objavu princeze Danice Karađorđević, umetnice poznate i pod nazivom Dana Maar koja je i nakon udaje nastavila da se bavi svojim poslom kreativnog direktora.

Naime, Karađorđevići su 20. oktobra prisustvovali otvaranju retrospektivne izložbe “Figura kao izraz egzistencije” akademika, profesora i slikara Vladimira Veličkovića (o kojoj smo mi pisali ovde) i tom prilikom je princeza podelila svoje impresije putem svog zvaničnog profila na Instagramu.

Mladi par je zatim vikend iskoristio kako bi posetio Konak Kneza Miloša te prošetao Topčiderskim parkom sa sinom Stefanom.

Princ Filip je podsetio na važnost nacionalne istorije te ukazao na stalnu postavku koja se može pogledati u Konaku, a posvećena je Milošu Obrenoviću.

Foto: Profimedia, Instagram, Twitter

Tekst: Natalija Knežević