Neočekivano: kraljica Elizabeta II lansirala je svoj brend piva

Dok Megan Markl objavljuje knjigu za decu „Klupa“, kraljica Elizabeta II počinje da proizvodi pivo.

Kako je ove nedelje najavila Bakingemska palata, 95-godišnja kraljica Elizabeta II potpisala je ugovor o proizvodnji piva napravljenog od biljaka uzgajanih na njenom prigradskom imanju Sandringham House u Norfolku.

Boce od 500 ml mogu se kupiti u prodavnici suvenira u kraljevskoj rezidenciji. Pored zvaničnog amblema Kraljevskog reda, na etiketi su zec i fazan. Posebna poruka-opis glasi: „Imanje Sandringham je utočište divljih životinja za fazane, zečeve, sove i mnoge druge vrste koje žive u šumi i na poljoprivrednom zemljištu“.

Njeno Veličanstvo se obratilo lokalnom proizvođaču pivare Barsham iz Norfolka da proizvede ograničeno izdanje od njenog organskog prolećnog ječma.

Ovo nije prvi put da Bakingemska palata proizvodi alkoholne napitke. Samo prošle godine, monarsi su objavili sopstveni brend džina. Ubrzo nakon toga, princ Čarls ušao je u posao sa sopstvenim brendom „botaničkog džina“, i udružio se sa destilerijom Artisan na Oksfordu da bi proizveo piće od infuzije biljaka iz svog kraljevskog vrta.

foto:Pinterest