Nova energija: Martovsko izdanje magazina GRAZIA je u prodaji!

Martovski broj je stigao da bi vas obradovao mnoštvom intrigantnih tema od kojih izdvajamo nekoliko razgovora i analiza. Među njima je i ona koju smo predstavili na naslovnici. Dok je svet oduševljen ChatGPT-om, digitalnom zlatnom ribicom koja će vam napisati sve što poželite, moramo postaviti pitanje, šta dalje? Da li će nam veštačka inteligencija zaista postati konkurencija i u drugim oblastima života?

Jedan od zanimljivih odgovora na to pitanje daje nam gost GRAZIE, znalac u vizuelnoj umetnosti, grafički dizajner Mane Radmanović. Iako se možemo složiti da mašine nemaju dušu, kaže on, posmatrajući savremenu umetnost danas, koju stvara čovek, pitanje je koliko je duše tu uključeno.

Foto: Mirjana Vrbaški

GRAZIA vam u ekskluzivnom intervjuu predstavlja Kristi Guevaru Flanagan, profesorku na Univerzitetu Kalifornija u Los Anđelesu, čiji je film Delovi tela o pozadini seksualnih scena u Holivudu, napunio bioskopsku salu na Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma Dok #5. “Zašto” je takođe pitanje koje se mora otvoriti na vest da je uhapšen influenser Endru Tejt, i to, zašto ne pre, dok je, skupljajući silne polaznike svoje akademije za ženomrsce, ostajao na slobodi, sve dok nije počinio zločin koji je u očima zakona teži.

Credit Frazer Bradshaw

Trend raport u modi za proleće-leto 2023 otkriva koji je istinski ključni komad, ali i jedan neuobičajeni trend, pozajmljen iz muškog ormara. A među temama o lepoti, vredi razmisliti o tome da li će digitalni influenseri zameniti prave. Toj novoj energiji, novim impulsima u životu, posvetili smo broj koji je pred nama.

Foto: Profimedia

Ovoga puta, pored proleća koje odavno smatramo pravim početkom nove godine, imamo i pojačanje – idemo u susret jednom sjajnom jubileju, dvestototom broju Grazie. Njime jedva čekamo da dokažemo koliko smo vitalni u svim životnim promenama, iskušenjima, godinama, nadama i radostima.

Grazia tim

 

Credits
Fotografije: Emre Guven
Stajling: Selin Bursalioglu
Kasting: Simone Bart Rocchietti @Simo Bart Casting
Model: Agne Konciute @Fashion Model
Šminka: Silvia Dell’Orto @Etoile Management
Frizura: Maurizio Kulpherk @Etoile Managemen 

Total look Ferragamo