Od 2001. do danas: Evo kako se razvijao odnos Dženifer Lopez i Bena Afleka

Pre neko jutro, uz onu prvu kafu na poslu dok se radni dan polako zahuktava, sa koleginicom sam pokrenula Bennifer temu – nismo baš znale da li smo u timu “za” ili “protiv” (kao da nas neko uopšte i pita, a ponajmanje njih dvoje), ali budući da mi je rekla kako J.Lo ponosno ističe kako sa psihoterapeutom radi na svojim emotivnim odnosima, nismo mogle a da se ne zapitamo šta bi taj gospodin (ili gospođa) rekao na vraćanje bivšem partneru posle toliko godina, naročito ukoliko je razlog zaista toliko banalan kako se u medijima piše – to što je Ben dobar sa decom što je Džen odmah “trigerovalo”!? Nazovi me licemernom, ali moram da priznam da mi je sa jedne strane slatko to što su se pronašli nakon prethodnog neslavnog završetka, ali sa druge – da li i u svetu poznatih važi ono “gde jednom pukne tu će pući ponovo” ili ovoga puta zaista znaju bolje? No, s obzirom na to da nas zaista niko ne pita šta oni treba ili ne treba da rade, najbolje je poželeti im svu sreću ovoga puta, a dok čekamo razvoj situacije, hajde da se podsetimo kako se njihova ljubav razvijala od te 2001. godine do danas.

2001: Upoznavanje

Dženifer i Ben su se upoznali 2001. godine na snimanju romantične komedije po imenu Gigli koja je izašla 2003. To je ujedno i godina kada je par naglo počeo da bude u žiži javnosti, čim se Džen razvela od tadašnjeg drugog supruga, plesača Krisa Džuda. Do tada, nekako su uspevali da sakriju svoju ljubav od očiju javnosti. Kako je Džen dosta kasnije otkrila, njen prvi utisak o Benu bio je da je “to to”, međutim, dodala je i da su prvi utisak i onaj koji imamo o onome kog volimo često drugačiji od onog što se na kraju otkrije.

2002: Ben se pojavio u spotu Jenny from the Block

Iako su stvari između ovog para postale javne i otvorene godinu dana kasnije, te 2002. godine Ben je imao još jednu zapaženu ulogu – u njenom spotu za sada kultni hit Jenny from the Block. To je bilo dovoljno da svima postane jasno šta se tu dešava – samo su čekali konačnu potvrdu. Takođe dosta kasnije, Dženi je priznala da je njihova veza ispaštala baš zato što su svi želeli da znaju sve o njima, paparaci su ih pratili u stopu, a svoja lica su gotovo svakodnevno mogli da vide na naslovnim stranama najrazličitijih novina. Kome bi prijalo toliko pažnje? Njima očigledno nije!

Novembar 2002: Veridba

J.Lo je potvrdila srećne vesti u intervjuu koji je dala Dijani Sojer rekavši za 6.1-karatni verenički prsten sa roze dijamantom (koji je, uzgred, Bena koštao 2.5 miliona dolara) da je “najveličanstvenija stvar koju je ikada videla”. Pa dobro je rekla!

2003: Još jedan zajednički film

Par se još jednom našao zajedno ispred kamere, ovoga puta u filmu Jersey Girl koji smo prosto obožavali! Uzgred, možda ne bi bilo loše da ga pogledamo ponovo?

Septembar 2003: Otkazivanje venčanja

Još jedan dokaz da je jako teško normalno se ponašati u vezi kada vas neko non-stop prati i posmatra bilo je i otkazivanje venčanja povodom kog je par dao zvaničnu izjavu: “Zbog prevelike medijske pažnje oko našeg venčanja, odlučili smo da ga odložimo. Kada smo se ozbiljno zamislili da unajmimo tri odvojene “lažne neveste” na tri različite lokacije, shvatili smo da nešto nije u redu. Počeli smo da osećamo da lako možemo da ugrozimo duh onoga što je trebalo da bude najsrećniji dan u našem životu. Smatrali smo da bi ono što je trebalo da bude radostan dan moglo da bude pokvareno ne samo nama, već i našim porodicama i našim prijateljima.”

Januar 2004: Kraj

Godine 2004, 22. januara, Bennifer je i zvanično svirao kraj. Pevačica je potvrdila da se rastala od svog verenika i zamolila za privatnost u tim teškim vremenima.

Jun 2004: J.Lo nastavlja dalje

Već nekoliko meseci kasnije, J.Lo se ipak udala, ali za svog dugogodišnjeg prijatelja Marka Entonija. Par je 2008. godine dobio blizance, ali se 2014. godine rastao. Zanimljivo i totalno nešto sa čim svaka od nas može da se poistoveti, pevačica je u svojoj knjizi True Love otkrila da joj je raskid sa Benom bio prvo pravo slamanje srca koje joj je bilo jako teško da preboli. Pošto se osećala usamljeno i željno ljubavi, pokušala je da pronađe utehu u drugom muškarcu, Mark se desio i – ostalo je valjda istorija. Sada kada o tome razmišlja, možda i ne bi tako postupila, ali kako kaže i sa čim se i te kako slažemo – samo je uradila ono što je u tom trenutku smatrala najboljim za sebe, ali i svoje srce.

2005: Ben je takođe nastavio dalje

Ben je 2005. godine oženio Dženifer Garner sa kojom je dobio troje dece sve dok se nije razveo 2018. godine.

April 2021: Bennifer se vraća na scenu

Nakon što je J.Lo raskinula veridbu sa Aleksom Rodrigezom, a Ben prestao da se viđa sa Anom de Armas, nekadašnji par je “uhvaćen” zajedno, kao u dobra stara vremena. Naime, 30. aprila, Ben je uslikan kako posećuje njenu kuću u Los Anđelesu i to nekoliko puta. Ipak, kako je “insajder” otkrio, Džen i Ben su samo prijatelji – što su oduvek i bili.  

Maj 2021: Zajedničko putovanje u Montanu

Ovoga puta, “insajderi” su otkrili da Džen i Ben jako brinu jedno o drugom i da su nastavili tamo gde su skoro dve decenije ranije stali. Kako bi proslavili obnavljanje ljubavi, par se počastio putovanjem u Montanu. Kako izvori takođe navode, stari-novi par oseća jaku povezanost i oboje su jako srećni. Kako je došlo do obnavljanja kontakta? Navodno, kontakt nikada nije ni prestajao – čuli su se s vremena na vreme tokom svih ovih godina, a nakon neslavnih završetaka svih njihovih ljubavi, Ben je pisao Džen da vidi kako je, zaređalo se nekoliko večera i eto, hemija je ponovo proradila!

Maj 2021: Bennifer jači nego ikad

Polako ali sigurno, maj smo završili novim vestima o obnovljenoj romansi – oboje se trude da ih daljina ne razdvoji, J.Lo dobro podnosi raskid sa Aleksom, srećna je i optimistična u pogledu budućnosti. Nakon povratka iz Montane, par se još više vezao i, kako tvrde “svedoci”, izgleda da misle ozbiljno kada je reč o njihovoj ljubavi. 

Jun 2021: Par razmišlja o budućnosti

Iako su i dalje na relaciji Los Anđeles-Majami, par ne odustaje i ozbiljan je kada je njihova veza u pitanju. Čine sve što je neophodno da ih daljina ne bi razdvojila, provode sve slobodno vreme zajedno, a kako prenose mediji, polako su počeli da razmišljaju i razgovaraju o budućnosti jer oboje žele da ovo bude veza za zauvek, a ne nešto prolazno. Uostalom, to su i 2002. planirali!

Jun 2021: Par se nada da će ovoga puta uspeti

Na samom početku, Džen i Ben su krenuli polako, ispitujući situaciju, ali i svoja osećanja. Nakon nekog vremena, kada su shvatili da emocije i povezanost i dalje postoje, odlučili su da ozvaniče svoju vezu i kažu svim svojim prijateljima da se Bennifer vratio! Šalu na stranu, očigledno je da su oboje srećni i da ulažu mnogo truda u ovu vezu, a budući da su već pričali o svemu što je bilo, spremni su da isprave sve greške iz prošlosti. Naime, J.Lo je često mešala posao sa privatnim životom, naročito tokom veze sa Aleksom, ali budući da se Ben ne ponaša tako, velike su verovatnoće da će uspeti da sačuvaju svoju vezu dalje od posla, a nadamo se i očiju javnosti – koliko je to moguće. Pritom, oboje su stariji i iskusniji i čini se da zaista imaju iste poglede na budućnost. 

Jul 2021: Njihove porodice se odlično slažu

S obzirom na to da su oboje nastavili dalje i formirali porodice nakon raskida veridbe, važno pitanje u novom odnosu je svakako to kako će se njihova deca slagati. Ipak, za sada nema brige – svi se odlično slažu i, što bi se reklo, čine jednu veliku srećnu porodicu!

Jul 2021: Par razmišlja o zajedničkom životu

I ovaj mesec završavamo lepim vestima – Džen i Ben razmišljaju o zajedničkom životu! Ovoga puta nema vremena za gubljenje – ako oboje misle ozbiljno, trude se i ulažu u svoj obnovljeni odnos, zašto da ne? I ko zna, možda ovoga puta i dočekamo to “sudbonosno da”!

Tekst: Ivana Tomić

Fotografije: Profimedia, Instagram