Otkrivamo: Zašto je Naomi Kembel čekala ovoliko dugo da postane majka?

Vest koja je obeležila nedelju za nama svakako je ona da je Naomi Kembel postala majka u 51. godini. Ne samo da to nismo niti očekivali niti naslutili, već nam nije poznato ni kada se, kako i sa kim to desilo. Međutim, izgleda da su mediji počeli da otkrivaju deo po deo slagalice…

Naime, Naomi je sama otkrila da u Njujorku živi sa partnerom sa kojim će i odgajati svoju ćerkicu, dok su njeni prijatelji navodno otkrili da je supermodel iskoristila usluge surogat majke kako bi se ostvarila u ovoj ulozi. Ovo i ne bi trebalo da nas čudi budući da su se ovim povodom oglasili i stručnjaci koji smatraju da nije moguće da je supermodel ostala trudna prirodnim putem upravo zbog svojih godina.

Njene fanove ipak interesuje još jedna stvar – nakon svih ovih godina divljeg partijanja, izlazaka sa različitim muškarcima, problema sa policijom i još mnogih drugih “zanimljivosti” života supermodela – zašto je Naomi tek sada rešila da se skrasi i postane majka?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Naomi Campbell (@naomi)

Od 2008. do 2013. godine, Naomi se zabavljala sa ruskim biznismenom Vladislavom Doroninom koji je prema rečima njenih prijatelja bio njena velika ljubav. Nakon što su raskinuli, manakenka je ostala skrhana što sa njim nije ostala u drugom stanju. Doduše, možda je tako i bolje budući da je on bio taj koji nije želeo da se obavezuje. Manekenka nikada nije krila da želi dete, ali nakon kraha ljubavi, pomislila je da se to njoj možda nikada neće ni desiti. 

Nekoliko godina nakon raskida, Naomi je odlučno govorila o tome da će jednog dana postati majka, bez obzira na to da li će dete odgajati sama ili sa partnerom (iako bi volela da njeno dete ima očinsku figuru), a budući da joj u krajnjem slučaju i nauka može pomoći da ostane trudna, čini se da je prestala da se opterećuje oko preciznog tajminga. 

Nakon kraćih veza sa reperom Skeptom, pa čak i pevačem nekadašnje grupe One Direction, Lijamom Pejnom, podacima o njenim partnerima se gubi trag, odnosno, i dalje ne znamo ko je misteriozni muškarac sa kojim se supermodel trenutno zabavlja i koji je, potencijalno, upravo ta očinska figura koju je Naomi oduvek tražila. 

Ako je verovati rečima njenih prijatelja, Naomi je inspirisala njena dobra prijateljica Iman (65) koja je postala majka u 45. godini, nakon što se udala za Dejvida Bouvija. Naravno, i pre toga je znala da želi da se ostvari u ovoj ulozi, ali kada dođete u neke godine, vremenom sve manje i manje verujete da je ostvarenje snova moguće. Ipak, ako je uspela Iman, zašto ne bi mogla i ona – nikada nije kasno, zar ne? S tim u vezi, treba naglasiti da se manekenka gotovo tokom cele svoje karijere bavila humanitarnim radom i pomagala deci sa uživanjem i bez medijske pompe jer, kako kaže, obožava decu i u njihovom društvu i sama postaje dete. 

Iako sve do sada nije imala svoje dete, Naomi ima mnogo kumčića sa kojima je bliska i koje smatra svojom izabranom porodicom, među kojima su glumica Rajan Destini i manekenka Adut Akeč. 

Uprkos velikoj želji, čini se da je Naomi uvek čekala “ono nešto”, da se sve kockice slože, da bi ostvarila svoj san. Tako, u njenom životu su se dešavale još neke stvari koje su je navele da se “ubrza” – tragična smrt jednog od njenih kumčića, Harija Brajanta, sina manekenke Stefani Sejmur, ali i globalna pandemija koja nam je svima omogućila sasvim dovoljno vremena za razmišljanje. 

Izvor blizak manekenki otkrio je da je Naomi najzad shvatila šta je čini srećnom i koji su joj prioriteti u životu, zbog čega se posvetila svojoj novoj vezi, ali i odlučila da više ne želi da radi vikendom kako bi se okrenula onome što joj je zaista važno. Pridodajmo ovome i potpuni oporavak od divljeg života supermodela koji je godinama živela, a koji je uključivao probleme sa zakonom, kao i drogu i alkohol.

Još jedna stvar je očigledno kočila poznatu manekekenku da dobije dete, a to je loš odnos sa majkom, koji nije želela da ima sa svojim detetom, a o kom je prvi put otvoreno govorila u emisiji Opre Vinfri. Naomi je otkrila da se osećala napuštenom, za šta joj se majka i izvinila, rekavši da je samo želela da joj obezbedi najbolji mogući život iako je saglasna sa tim da ju je napustila zarad svoje karijere plesačice. 

I nakon svega toga – burnog života, loših porodičnih i emotivnih odnosa – Naomi je najzad pronašla mir. I upravo zato sada i jeste savršeni trenutak za najvažniju životnu ulogu. 

Fotografije: Profimedia, Instagram