Poster za novi film o princezi Dajani izaziva neverovatnu tugu

Poster koji najavljuje dugoočekivani film o vikendu koji je promenio život princeze Dajane je upravo ugledao svetlost dana.

Još od kada je javnost prvi put imala priliku da vidi sliku Kristen Stjuart u ulozi princeze Dajane, priča se o radnji filma “Spenser”. Konačno je došao red da se objavi plakat koji najavljuje ovaj film, a on je prevazišao sva naša očekivanja. Iako smo bili svedoci tragične sudbine princeze od Vejlsa, nju pamtimo kao ikonu mode i kao modernu ženu koja je bila ispred svog vremena. Nekad zaboravimo na tugu koja se krila iza svega toga, a ovaj poster nas je upravo na to i podsetio. Na intervju koji je imala 1995. za BBC kada je otvoreno pričala o svojoj nesreći, depresiji i bulimiji, na brak sa muškarcem koji je od samog početka voleo drugu ženu, kao i neprihvatanje porodice (institucije) u koju se udala.

Film “Spenser” će se fokusirati samo na tri ključna dana u životu kraljevske porodice. Svake godine, porodica tradicionalno odlazi na “Sandringham” imanje kako bi proslavila božićne praznike. Ipak, ovaj produženi vikend je promenio istoriju Engleske jer je to bio vikend kada je princeza Dajana uspela da skupi hrabrosti i da tijaru sa glave zameni za svoje devojčako prezime – Spenser. Režiser Pablo Laren je objasnio da je ovim filmom želeo da pokaže šta se desi kada se bajka okrene naopako i princeza kaže da bi radije bila svoja, nego kraljica Engleske. 

Odabrana publika će imati priliku da pogledaju dugoočekivani film biće početkom septembra na Filmskom festivalu u Veneciji, dok je svetska premijera zakazana za 5. novembar.

Tekst: Tamara Mladenović
Fotografije: Profimedia, Instagram