Eksperti za britansku monarhiju tvrde: Novi film o Dajani princezu potpuno lišava poštovanja i dostojanstva

Uznemirujuće scene o voljenoj Dajani iznova su potresle javnost.

Kraljevski stručnjaci kritikovali su novi film o Dajani Spenser sa Kristin Stjuart u glavnoj ulozi rekavši da film lišava pokojnu princezu njenog “poštovanja i dostojanstva” i da je “beskoristan”.

Prvi trejler za film “Spenser” čija je radnja smeštena u 1991. godinu objavljen je prošlog meseca, a u njemu vidimo kako Dajana luta po imanju Sandringham Estate za vreme Božića, dok se njen brak sa princom Čarlsom raspada pod pritsikom glasina o razvodu i neverstvu.

Scenario prati tok priče u kojem Dajana shvata da mora da se “skloni sa puta prema kojem bi jednog dana postala kraljica“.

Reditelj je objasnio je da se drama neće baviti Dajaninom tragičnom smrću, već će se fokusirati na njen odnos sa suprugom i ljubav koju neguje prema deci princu Vilijamu i princu Hariju.

Posebno teške za gledanje biće scene u kojima se Dajana rasplače pred sinom Vilijamom dok se bori sa svojim poremećajem u ishrani i samopovređivanjem.

U posebno uznemirujućim scenama iz novog filma, emotivna Dajana mašta o tome da se baci niz stepenice i davi se u bisernoj ogrlici koju joj je poklonio suprug princ Čarls.

Ingrid Suard, glavna urednica časopisa Majesty Magazine izjavila je sledeće: “Zaista je okrutno prikazati je takvu (…) Vilijam i Hari će biti veoma ljuti i povređeni zbog ovoga.

Kraljevski biograf i stručnjak Peni Džunior je dodala: “To je zaista nepotrebno. Znam da je Vilijam bio tamo kad je bila nesrećna, ali zvuči mi kao da je film pogrešan.”

U galeriji pogledajte fotografije scena iz filma “Spenser” čija je premijera zakazana za 5. novembar.

Foto: Profimedia, YouTube

Priredila: Natalija Knežević