Rijana bi mogla postati kraljica Barbadosa 2021. godine

Zemlja priprema velike promene!

Dok je Megan Markl pažljivo verifikovala „zauzimanje“ prestola uz pomoć uspešnog braka, još jedan stanovnik Holivuda, čini se, može postati prava kraljica zahvaljujući svojoj radnoj sposobnosti, odlučnosti i odanosti domovini.

Važna politička vest poslednjih dana bila je najava da Elizabeta II napušta ulogu kraljice Barbadosa. Vlada Barbadosa saopštila je da planira da promeni državno uređenje i da postane republika, a prvi korak u tom pravcu biće donošenje odluke da britanska kraljica Elizabeta više nije na čelu države.

Ovaj položaj je, u stvari, bio legalizovani podsetnik na kolonijalnu prošlost karipskog ostrva. Izveštava se da će se istorijski događaj za zemlju odigrati u novembru 2021. godine.

Mesto na tronu uskoro će se osloboditi, a ne samo obožavaoci, već i stručnjaci predviđaju krunu najpoznatijem državljaninu Barbadosa – Rijani. Prvi protestni talas podrške pevačici podigli su fanovi na Twiteru – hiljade korisnika (od kojih većina nema nikakve veze sa Barbadosom) insistiraju na tome da ona treba da bude imenovana za novu kraljicu, a fanovima su se pridružile i istaknute političke i javne ličnosti ostrva i smatraju da je ovo „poravnanje“ događaja potpuno pravedno.

Podsetimo, 2018. godine višestruko nagrađivani i uspešni brend Fenty imenovan je za izvanrednog ambasadora Barbadosa, čija uloga uključuje promociju obrazovanja, turizma i investicija.