Rijana je donirala pet miliona dolara za borbu protiv COVID-19

Borba protiv korona virusa nastavlja se širom sveta.

Poznate ličnosti takođe pokušavaju da doprinesu borbi protiv COVID-19. Dakle, prateći Rajana Rejnoldsa i Blejk Lajvli, koji su donirali milion dolara za podršku ljudima tokom pandemije korona virusa, postalo je poznato da je Rijana takođe odlučila da izdvoji sredstva iz svog fonda Clara Lionel Foundation.

Pevačica sa Barbadosa donirala je pet miliona dolara za razvoj medicine i podršku onima koji su “na čelu” u odgovoru na COVID-19. Rijana je izdvojila sredstva za organizacije kao što su: Direct Relief, Feeding America, Partners in Health, Svetska zdravstvena organizacija i Međunarodni odbor za spašavanje.

Pored toga, fond će podržati lokalne banke hrane koje opslužuju rizične i starije ljude u Sjedinjenim Državama, ubrzavajući testiranje i negu u zemljama kao što su Haiti i Malavi, mobilišući resurse i podržavajući lokalne zajednice, obuku zdravstvenih radnika i pružanje zaštitne opreme za medicinske radnike. Rijana takođe planira da podrži odeljenja intenzivne nege i ubrza razvoj vakcina i drugih tretmana širom sveta.