Sicilija se bori da privuče turiste

Ukoliko želite da posetite Siciliju, ovaj članak je namenjen vama.

Sicilija, poznato ostrvo za odmor u Italiji, počelo je da traži načine da oživi turistički sektor koji je pogođen novom vrstom epidemije virusa korone (Covid-19).

Prema tome, vlasti su odlučile da svim turistima izađu u susret i plate određene troškove. Svim turistima koji žele da na jesen posete Siciliju biće plaćena polovina cene avionske karte i trećina hotelskih troškova.

Italijansko turističko ostrvo Sicilija, koje je 10. marta zatvorilo svoja vrata zbog virusa korone, u gubitku je milijardu evra prihoda od turizma od marta. Vlada će turistima takođe obezbediti besplatne karte za obilazak kulturnih atrakcija, koristeći budžet od oko 50 miliona evra da podstakne putnike kada se otvore granice.

Ostrvo ima za cilj da oživi turizam nakon izbijanja koronavirusa i ponudiće olakšice za privlačenje turista nakon što se granice otvore.

Podsetimo da je Italija, jedna od zemalja koju je virus korona najviše pogodio zabeleživši preko 27.000 smrtnih slučajeva i 200.000 obolelih. Zemlja je u karantinu od početka marta i sada se ograničenja polako ukidaju. Vaučeri za putovanja će biti objavljeni na sajtu Visit Sicily nakon ukidanja vanrednog stanja.

harpersbazaar.com.tr