Stav Kameron Dijaz o lepoti i starenju je genijalan

Pozitivan i optimističan stav o starenju tako je redak da se svaki put oduševimo kada čujemo da je neka žena, naročito ona poznata koja je konstantno u centru pažnje, prihvatila i prigrlila svoje godine ili da ih, pak, jedva čeka. Kameron Dijaz jedna je od njih koja je svoju porodicu i sebe stavila ispred slave i glume, a samim tim spoznala šta je u životu zaista važno. 

Kako je otkrila tokom nedavnog gostovanja u “RuPaul’s Drag Race” podkastu, oduvek je osećala da je ona prva žrtva svih nerealnih beauty standarda i suludih očekivanja javnosti. Celu karijeru provela je pred kamerama i očima publike i medija; ispred ogledala u koja se satima i satima gledala dok su je šminkali i frizirali, razmišljajući o tome zašto sedi tu i misli loše o sebi. “To je tako toksično”, iskrena je glumica.

Zato, kada je odlučila da ode u penziju, potpuno je promenila stav o svom izgledu i sebi, tačnije, mogla je slobodno da se ponaša onako kako je oduvek i osećala da treba. Glumica više ne razmišlja o tome kako izgleda, niti joj je to važno (uzgred, uprkos tome, i dalje izgleda odlično!), prihvatila je sebe i slavi baš sve što joj se događa u životu – uključujući i samo starenje. 

Kameron je otkrila da jedva čeka da napuni 50 i da se raduje godinama koje dolaze jer sa svakom od njih uči nešto novo i uzbudljivo. Zahvalna je svom telu što ju je dovelo dotle i nastoji da bude zdrava i puna energije kako bi se u potpunosti posvetila svojoj porodici i mogla da isprati sve avanture dvogodišnje ćerkice. Dakle, potvrđujemo, stav je sve!

Glumica je jednako ležerna i u pogledu nege – kako kaže, ima gomilu beauty proizvoda, ali ih koristi, otprilike, jednom mesečno odnosno samo onda kada se seti. Pa, možda je baš u tom minimalizmu tajna njenog izgleda. A, možda je samo do sreće, ispunjenosti i iskrenog zadovoljstva svojim životom. 

Foto: Profimedia

Priredila: I. T.