Gde je nestala Dženi Hamfri?

Pre 15 godina, debitovala je u kultnoj tinejdžerskoj seriji, a onda je odlučila da male ekrane zameni muzičkom binom.

“Dobro jutro Upper East Side” bila je rečenica kojom je započinjala svaka epizoda serije “Tračara”, u kojoj je tada petnaestogodišnja Tejlor Momsen pokazala svoje glumačke sposobnosti igrajući mladu Dženi Hamfri.

Krasila ju je klasična američka lepota sa prepoznatljivom plavom kosom, a onda je na snimanju treće sezone otkrila svoju novu strast – rock&roll.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by R13 (@r13)

Još 2009. godine pridružila se bendu “The Pretty Reckless” čiji je glavni vokal. Bend je zahvaljujući njenoj tadašnjoj popularnosti zauzimao visoka mesta na top listama, a kako se snimanje “Tračare” privodilo kraju, tako je i njihova popularnost krenula da jenjava.

Nakon četiri studijska albuma, od kojih je poslednji “Death by Rock and Roll”, izašao prošle godine, bend se uputio na turneju po Sjedinjenim državama promovišući svoj autentični grandž zvuk.

Kada je nedavno proglašena petnaestogodišnjica serije “Tračara”, odjednom je i potražnja za glumcima eskalirala ponovo, pa smo tako imali prilike da vidimo i legendarnu Bler (Lejton Mister) u kampanji za brend ByFar, a Tejlor se pojavila ponovo u svetu mode, kao zaštitno lice brenda R13.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by R13 (@r13)

R13 predstavlja modni brend urbane odeće koji je prepoznatljiv po svojim kreacijama od džinsa, a estetika koju često promoviše ovaj američki brend koji je ime dobio po razornoj raketi R13, jeste grandž.

Nije ni čudo što je mlada Tejlor postala baš njihovo zaštitno lice s obzirom da je grandž život onaj koji ona zaista živi zajendo sa svojim zaštitnim znakom – crnim smokey eyeom.

XOXO

Tekst: Aleksandar Nastasijević

Foto: Profimedia