TV serije za nestrpljive: pogledajte celu sezonu u jednom danu

Maratoni TV serija su dobra prilika za zabavu u dugim danima, jer vam njihova vrtoglava radnja zaokuplja pažnju i traži da u nizu gledate “šta je dalje bilo”. Ako nemate strpljenja za epizode koje traju ceo sat, možete bindžovati one od pola sata – serije koje imaju jednostavnu radnju, lako ih pamtimo i možemo celu sezonu pogledati doslovno u jedno poslepodne. Izdvojili smo nama najzanimljivije.

FLEABAG

Nagrađivana glumica Fibi Voler-Bridž u glavnoj ulozi oborila je sve rekorde gledanosti, pa su stigle i mnoge nagrade. Priča je to o ženi iz srednje klase koja se bori sa svakodnevicom u Londonu, a istovremeno pokušava da se vrati normalnom životu posle pogibije najbolje prijateljice. Glavni lik, čiji je nadimak Vreća buva, sklona je depresiji, i muče je razni problemi u porodičnom i poslovnom životu. Upravo ta kombinacija crnog humora i iskrenosti osvojila je gledatelje.

DOBRO MESTO

Kristen Bel glavni je lik serije The Good Place, dobrog mesta iz utopije koje se smatra rajem na zemlji. Pripadaju mu najbolji ljudi sa zemlje koji su za života činili dobra djela, bavili se umetnošću, naukom i humanitarnim radom. Taj društveni krem se bira besprekornom metodom tvorca tog rajskog naselja. Ili je makar metoda bila besprekorna dok im nije stigla Elenor Šelstrop. Ona je tokom života bila grozna osoba, a sad to mora da skriva u navodnom raju, koji biva uništen zbog njenog prisustva.

PRIJATELJI

O najslavnijoj humorističkoj seriji 90-ih godina ne treba puno govoriti, osim kratkog podsetnika, da su “Friends” za ljude oba pola u dvadesetim godinama života otprilike ono što je Seks i grad za žene u tridesetima i četrdesetima. Svi znamo ko su ovi prijatelji u dva njujorška apartmana, i zašto su toliko popularni, da je najavljeno i njihovo ponovno okupljanje. Iako je serija uklonjena s američkog Netflixa, Evropljani još uvek imaju mogućnost da uživaju u avanturama ekipe iz kafića Central Perka.

MODERNA LJUBAV

Amazon Video oduševio je publiku serijom Modern Love. Epizode traju od 25 do 35 minuta, a zasnivaju se na nedeljnim kolumnama iz New York Timesa. Svaka epizoda je zapravo jedna priča o prijateljstvu i ljubavi. Mesto događaja je Njujork, a pojavljuju se i slavna imena poput Tine Fej, En Hatavej i Endija Garsije.

BOLEST OD LJUBAVI

Britanska serija Lovesick vrti se oko Dilana kome je dijagnostifikovana klamidija. Podstaknut dijagnozom, odluči da pronađe sve žene s kojima je bio u intimnom odnosu kako bi ih upozorio na polnu bolest. Svaka epizoda je priča o Dilanovom odnosu s jednom od tih žena, a kroz njegove flešbekove otkrivamo šta se zaista dogodilo u konkretnoj vezi i zašto se završila. Glavnu ulogu tumači Džoni Flin, poznat ne samo kao glumac, nego i muzičar i pesnik.

DEVOJKE

Lena Danham je serijom Girls brzo osvojila publiku, a naročito onu koja voli da bindžuje ovakav program. Humoristička drama  prikazuje život milenijalaca u velikom gradu, a ističe se kao jedna od malo serija koje prikazuju realne živote mladih ljudi, posebno mladih žena u pokušaju da postanu odrasle. Ispunjena je genijalnim dijalozima, seksualnim avanturama i realnim pitanjima koja nam se svima javljaju u tim godinama.