U sigurnim rukama: Novembarsko izdanje magazina GRAZIA je u prodaji!

Novembarski broj smo posvetili ženama koje  preuzimaju stvari u svoje ruke.

Sa uspehom jasno promišljenim ili neočekivanim, možda samo sanjanim, a možda i slučajnim, dovoljnim ili nedovoljnim, ali u svakom slučaju ostvarenim. Kako smo od zemlje u kojoj je moda nekada bila industrija za ponos, a dizajneri i modeli slavljeni kao zvezde stigli do usamljenih talenata, prepuštenih sebi, razmišljaju Aleksandra Lalić i Danijela Biškup, dizajnerke koje već decenijama uspevaju u svetu skrajnute srpske mode.

Šta se dešava kada žene iz različitih kultura odluče da se dignu protiv iste pretnje po život, i na kakvu solidarnost mogu računati? Pa, za početak, na trojicu Beograđana koji će ih naučiti da se same brane, ako već nema nikog drugog pri ruci. Šta je fleksing i zašto za neke žene predstavlja put u slavu, a za druge u bankrot, finansijski i moralni? Kako je jedna odvažna Belgijanka, van svoje domovine, u Parizu, bez ikakvog znanja o nakitu od dragog kamenja, uspela da stvori jednu od čuvenih draguljarskih kuća? Kada čujemo da je prvi ženskoliki robot na svetu dobio posao u UN, kreditnu karticu, pasoša i svetske turneje, a sada i  ulogu na filmu, da li to znači da nam je budućnost stigla pre no što smo očekivali?

Otprilike u ovo vreme, pre tačno sto godima, rođena su dvojica važnih pesnika. Iako sa različitih strana planete, obojica su pevali ode neprilagođenima, onima koji odbijaju da se klanjaju idolima lažnog, nametnutog,  uspeha. Duško Radović nam je savetovao “Letite, letite! To je tako otmeno i lepo, danas toliko retko i neobično. Letite, prosto poletite, kao što se nekada letelo, pre nego što smo se uplašili”

A Džeka Keruaka dan danas citiraju i oni koji nikada nisu čuli za njegovo ime: “Jer ljudi koji su dovoljno ludi da misle kako mogu promeniti svet – u stvari su upravo oni koji to i čine. Mislite drugačije – mislite svojom glavom”. Možete birati jednog ili drugog, možete čitati obojicu. Šta god da odlučite, nećete pogrešiti. Samo donesite odluku. 

Redakcija magazina GRAZIA

TIM:

Fotografije: Emre Güven

Stajling: Selin Bursalioglu

Kasting: Bart Casting

Model: Nastya Nochnaya @Whynot

Šminka: Alessandra Casoni @Freelancer, koristeći Armani Beauty

Frizura: Maurizio Kulpherk @Etoile Management

Model nosi:

Jakna preko, pantalone, sve Acne Studios.

Jakna ispod, Yes Zee.

Cipele Church’s