Vila Edit Pjaf na Azurnoj obali

Jedna od najistaknutijih žena dvadesetog veka koja je postala simbol francuske strasti, sa teškom sudbinom i toplim srcem, izabrala je imanje Les Pirettes kao poslednje utočište.

Vila Les Pirettes nalazi se na Azurnoj obali, na mestu gde je u srednjem veku bilo nekoliko manastira. Velika Edit Pjaf provela je poslednje godine svog života, uživajući u spokoju i samoći daleko od znatiželjnih očiju i dosadnih novinara.

Kuća ima sedam spavaćih soba, šest kupatila, bazen i terasu, a unutrašnjost je napravljena u provansa stilu. Uprkos impresivnoj veličini kuće i raznovrsnosti spavaćih soba, pevačica je preferirala male sobe. Mnoge stvari koje su pripadale Edit Pjaf i danas su ostale u kući: na primer, kameni sto u bašti u hladu hrastova, za kojim je sedela i volela da sluša snimke svojih pesama. Kasniji vlasnici vile uspeli su da održe veličanstvenu atmosferu mira i spokoja, koju je Pjaf tako cenila.

Vila Les Pirettes udaljena je 20 minuta vožnje od Nice i poslednjih godina se iznajmljuje za venčanja i druge velike događaje, a u prodaji je od 2017. godine. Kupac još nije pronađen!
 

foto:elledecoration