6 najsujevernijih horoskopskih znakova

Preskačite pukotine na trotoaru. Čuvajte se crne mačke. Zaobilazite merdevine na ulici. Ne otvarajte kišobran u kući. Nosite plave čarape na dan važne utakmice. Kucnite u drvo… Verovatno nema mnogo ljudi na svetu koji nisu sujeverni, čak i ako to neće lako priznati.

Astrolozi su pronašli koji će određeni znaci verovati u moć svojih misli ili postupaka da promene svoju sreću – više nego drugi.

Nastavite da čitate da biste saznali kojih šest znakova su najsujeverniji – poređani su od onih samo “malo čudnih” do iracionalno zastrašujućih. I ne brinite, nije loša sreća pogledati ovu listu.

Devica

Možda mislite da je ličnost Device suviše praktična da bi bili sujeverni, ali kako objašnjava autorka i astrolog Liza Bareta, njihov perfekcionizam je zapravo izvor njihovog sujeverja. „Možda neće izaći iz kuće dok ne provere da li su ugasili svako svetlo. Osim ako sve nije u redu koji su zacrtali, Devica oseća kada otvara vrata da se neki haos uvuče u njihov život.“ Naročita fioka za donji veš u boji i strategija punjenja mašine za pranje sudova su razlog udobnosti za ovaj znak.

Vodolija

Vodolija se smatra najekscentričnijim horoskopskim znakom. „Oni su neverovatno jedinstveni i gledaju na život kroz potpuno apstraktno sočivo, široko razmišljajući u svakodnevnom životu“, objašnjava astrološkinja Rejčel Kler. Dok će „utemeljeniji i logičniji znaci“ videti svet po nominalnoj vrednosti, Kler kaže da Vodolije „smatraju  da postoji mnogo više nego što se navodi da verujemo“. Stoga su duhovnost i sujeverja prirodan deo njihovog života.

Vaga

Vage su simbolizovane vagama pravde. „Ovaj dubokoumni vazdušni znak traži jednakost i harmoniju u svim oblastima života“, kaže Kler. “Ovo ih navodi da traže značenja i obrasce u svom svakodnevnom životu, prateći određene rutine kako bi izbegli katastrofu.” Ali za razliku od Devica, Vage su više zabrinute za svoje postupke u vezi sa drugima. Možda će početi da se osećaju oprezno ako propuste da kažu dobro jutro svom kolegi. A kada im tasovi na vagi izađu iz ravnoteže, oni se previše fokusiraju na jednu stranu ili aspekt priče. Oni lako veruju u zavere i sujeverja, jer će izabrati da izbegnu ili ignorišu istinu.

Škorpija

„Škorpije vole sve što je zastrašujuće i misteriozno, a sujeverje nije daleko od toga“, primećuje astrološkinja Danijel Fereira. Zaista, ovim intenzivnim i tajnovitim znakom vlada tamna i neuhvatljiva planeta Pluton. Stoga su sujeverja i vera u natprirodno više način da se zaštite nego bilo šta drugo. Škorpija je takođe neverovatno intuitivna. Oni mogu da uhvate suptilne nijanse koje drugi možda ne primećuju, i imaju jak um koji zapravo može da manipuliše energijom. Ako prolaze kroz nešto zbog čega se osećaju previše emotivno, nemojte zaboraviti da Škorpion nosi narukvicu od hematita ili energetski napunjen kristal.

Rak

Ovim osetljivim i emotivnim vodenim znakom vlada Mesec, pa oni jače od drugih osećaju „energije i vibracije univerzuma“, objašnjava Kler. “Ne samo ovo, već su i drugi veoma savitljivi, što znači da ponekad mogu biti previše prijemčivi za mišljenja ili sisteme verovanja drugih.” Sva ova moždana energija znači da Rakovi mogu koristiti određene rituale kao način da kontrolišu svoju anksioznost. „Oni traže utehu i sigurnost u životu i otkrivaju da im praćenje sujeverja može pomoći u tome“, kaže Kler. Na primer, neće pokupiti novčić ako nije postavljen sa glavom na gore, jer osećaju da će im to doneti finansijski gubitak.

Ribe

Astrolozi se slažu da su Ribe mistične po prirodi. „Smatra se najduhovnijim od svih znakova zodijaka, ovaj ezoterični vodeni znak daje najveću vrednost svim okultnim stvarima“, kaže Kler. „Oni veruju u moć univerzuma i zbog toga su posebno osetljivi prema folkloru i praznoverju. Ribe će biti prve od svih znakova da se konsultuju sa tarot kartama, astrolozima i drugim oblicima proricanja kako bi stekli uvid u “šta je sledeće.” Takođe će verovatno imati kristale, bilje, žalfiju i svog ličnog vidovnjaka na brzom biranju. Često će koristiti svoje kreativne potrage kao izlaz za ovu energiju, tako da možete pretpostaviti da postoji dublje značenje iza većine njihovih umetničkih dela.

Foto: Unsplash, Pexels

Tekst: M.Đ.