Vikend astro do 28. do 30. oktobra

OVAN

Jasno vam je šta želite i znate kako to i da postignete. Držite se svog plana, ali budite spremni da napravite i određene ustupke, ali tako da sa njima budete u miru. Vikend koji je pred vama neće biti dosadan niti će biti mnogo praznog hoda, a nije kao da biste tako nešto u ovom trenutku i želeli. Pred vama su povoljni dani za sređivanje sopstvenog životnog prostora i uređenje doma, pa je prava prilika da ovaj nalet pozitivne energije dobro iskoristite.

BIK

Najbolje što možete da učinite za sebe u ovom trenutku je da se prepustite tokovima i svemu što nastoji da promeni vaše planove. Prihvatite činjenicu da nije sve u vašoj moći, niti da sve zavisi od vas. Jedna osoba može pokušati da vam nametne autoritet, na šta nećete gledati blagonaklono, ali je apsolutno moguće da okrenete situaciju u svoju korist. Lekcija kojom bi valjalo ovladati ovog vikenda je uživanje u malim radostima i pronalaženje zadovoljstva u sitnim stvarima koje često uzimate zdravo za gotovo.

BLIZANCI

Ovog vikenda ćete vrlo verovatno tražiti od svojih bližnjih, kolega i prijatelja da vam apsolutno daju svoju reč i garantuju ishod koji ste zamislili. Istina je da ne možete očekivati od drugih ono što ni vi sami niste spremni da pružite. Kulminaciju emocija i dodatni zaplet možete očekivati već u subotu, kada će vam jedan susret ili situacija u kojoj ste se našli izazvati bujicu emocija koje bi valjalo otpustiti.

RAK

Trenutno se nalazite u samom središtu dešavanja, ali to upravo za pojedine pripadnike znaka može biti izuzetno stresno, jer možda nisu navikli da toliko budu u centru pažnje. Komplikacije mogu nastati onda kada se vaše mišljenje ne poklopi sa tuđim i do okršaja može doći ako jedna strana ne želi da popusti. Mir i izvesnu dozu uživanja možete očekivati u toku nedeljnog popodneva, ali tako što ćete sebi udovoljiti i napraviti da zaista tako i bude.

LAV

Obratite pažnju na svoje reakcije i izlive emocija, jer vas upravo one mogu uvesti u neprilike, ili čak uticati loše na vašu reputaciju. Ukoliko osećate da ste blizu pucanja, preskočite vođenje krucijalnih razgovora sa ljudima u vašoj neposrednoj okolini, bar dok se prašina ne slegne i emocije malo splasnu. Iskoristite pozitivnu energiju ove nedelje da pokrenete neki razgovor na temu karijere, ili se čak upustite u poslovne pregovore.

DEVICA

Neko ovih dana može baciti komentar na vaše životne navike, ili nešto što se tiče vaše sfere privatnosti. Ne ulazite u igru upiranja prstom, jer ćete tako samo produbiti konflikt. Vaša merila vrednosti se često ne poklapaju sa tuđim i tek kada to budete prihvatili shvatićete da nema potrebe burno reagovati. Izdvojite nedelju ili bar nedeljno popodne da se opustite uz ljude koje smatrate zaista bliskim.

VAGA

Iznenadićete se koliko vam ovog vikenda sve ide od ruke i kako gotovo sve što ste zamislili uspevate i da ostvarite, ili vam stvari dolaze sa lakoćom. Kreativne Vage dobiće nalet inspiracije, a oni pripadnici znaka koji još uvek nisu istražili ovo polje imaće priliku da to učine baš ovog vikenda. Pokrenite one razgovore sa partnerom koji se tiču dugoročnih poslovnih planova, ali i onih finansijskih. Konflikti su nemogući ako ih sami ne izazivate.

ŠKORPIJA

Znate koliko vredite i zato mnogi pripadnici ovog znaka mogu ovog vikenda biti nezadovoljni svojim trenutnim poslovnim položajem. Razmislite da ovih dana zatražite povišicu ili unapređenje, ali pritom ne zaboravite i da napravite jedan korak više na svom karijernom putu. Budite sigurni da ste dobro razumeli partnera i njegove želje, jer jedan nesporazum može izazvati veći konflikt koji nećete uspeti tako lako da rešite.

STRELAC

Vi možete biti predvodnik, ali je prvo potrebno da druge uverite u to. Umesto harizme i šarma biće potrebno još dosta dokazivanja i ozbiljniji pristup kako bi vas drugi ozbiljno i shvatili.  Budite umereni u svojim zahtevima, ali i izborima. Možda su vaše ideje i očekivanja preveliki, ili drugi samo trenutno ne mogu da vide ono što vi uspevate. Niko vam ne brani da napravite velike planove, ali ih prvo podelite u manje celine.

JARAC

Koliko god se trudili da izvedete sve onako kako ste planirali, stvari se neće odvijati baš onako kako ste to zamislili. Otpustite malo kontrolu i uživajte u neplaniranim dešavanjima, jer će vam upravo ona pokazati da što se više grčevito držite nekih stvari, time sebi umanjujete užitak. Izađite iz svakodnevnice i priuštite sebi i partneru jedan vikend koji oboje dugo nećete zaboraviti. Vreme je za zabavu!

VODOLIJA

Ne očekujte da drugi ljudi budu fer samo zato što su to načela koja vi zastupate. Dok god budete imali takva očekivanja ostavljate sebi previše prostora da budete razočarani, što može dodatno loše uticati na vaše raspoloženje, odnosno neraspoloženje tokom vikenda. Ako vam nije do druženja jednostavno za sada preskočite sve zajedničke aktivnosti i učinite za sebe ono što bi vam u ovom trenutku najviše prijalo.

RIBE

Ono što vam je potrebno ovog vikenda nije plan, već mogućnost da sagledate situaciju mnogo šire od perspektive koju trenutno imate. Neke stvari postaće mnogo jasnije i jednostavnije nego što ste ih vi inicijalno zamišljali. Napravite trenutak samo za sebe gde će vam se sve kockice složiti i onda krenite u nove pohode. Razmislite o započinjanju novih projekata ili hobija koje ste ranije uzeli u razmatranje.

Astrolog: Gordana Antić

Foto: Pexels