Horoskop otkriva: šta možemo očekivati od aprila 2021?

Proleće se lagano zahuktava a mi još uvek nismo uspeli da ispratimo njegov tempo. Ili neodlučno stojimo u mestu ili koračamo nekim sitnim, opreznim koracima. Mogli bismo da vidimo da li će se to promeniti tokom aprila…..

Na ulasku u april u znaku Ovna se nalaze Sunce I Venera, u znaku Bika je Uran, a u Blizancima Mars. Pluton se nalazi u znaku Jarca, Saturn I Jupiter u Vodoliji dok su u Ribama Neptun I Merkur. Sve planete su direktne I smer kretanja će promeniti u retrogradni jedino Pluton pred kraj meseca.

Dobar međusobni odnos Saturna I Jupitera sa Suncem I Venerom (a od 4-og aprila I Merkurom koji tada prelazi u znak Ovna) kao I Marsom iz Blizanaca imaće vrlo podsticajan efekat u prvoj polovini meseca. Donosiće više inicijative, bolju organizovanost, dovoljno snage I elana za pokretanje nama bitnih pitanja – od onih koji se vezuju za poslovno finansijski segment, do onih koji se vezuju za emocije. Ovo je period za pokretanje poslova, projekata I odnosa koji mogu od samog početka krenuti vrlo pozitivno I imati dugoročnost I stabilnost.

Drugi deo meseca kada prvo Venera a onda I Sunce I Merkur pređu u znak Bika – biće nešto usporeniji I stegnutiji I možemo češće nailaziti na kočnice u onome što radimo ili planiramo da pokrenemo.

No, idemo redom….4-og aprila Merkur prelazi u znak Ovna. Njegova prethodna pozicija u znaku Riba u kojem ova planeta ima loše dostojanstvo, donela je mnogo nedoumica, laži, manipulacija, tajni, probleme u dogovorima I nesporazume. U znaku Ovna Merkur je brzoplet, ishitren I impulsivan – ali pošto ima podršku od strane Saturna I dobar odnos sa Marsom I Jupiterom – doneće nam otkrivanje mnogih istina, a pošto u ovakvim pozicijama Merkur predstavlja I snalažljivost – doneće dobre poteze u pravo vreme, na pravom mestu I na pravi način.

12-og aprila imamo mlad Mesec u znaku Ovna. Izuzetno dobar period za nove početke bilo koje vrste.

14-og aprila Venera prelazi u znak Bika, gde je I njeno sedište I vladarstvo. Povoljan period za ljubav, uživanje I naravno – finansije. Pogotovo za ovo poslednje.

19-og aprila Sunce prelazi u znak Bika I kreće vladavina ovog znaka. Zajedno sa njim u znak Bika prelazi I planeta Merkur. Naša razmišljanja, planovi I dejstva pojačaće se u poslovno finansijskom sektoru.

23-eg aprila Mars prelazi u znak Raka. Ne baš povoljna pozicija za planetu inicijative, volje, snage ali i agresije. Vatrena planeta Mars se « davi » u znaku Raka pa u ovom periodu može biti dosta pasivne agresije ili pak problema i loših situacija u porodičnom okruženju. U zavisnosti od toga u koje vam polje « pada » ovaj Mars – to je segment u kojem ćete nailaziti na teškoće i probleme.

27-og aprila imamo pun Mesec u znaku Škorpije. U danima punog Meseca uvek imamo teškoću sa osećanjima i sa promenama raspoloženja, ali pošto je u znaku Škorpije Mesec u dosta lošoj poziciji – sve ovo će biti naglašenije nego inače. Emotivno, mentalno i fizički naporni dani.

Dakle, april nam je šaren. Otprilike je prva polovina protočnija, druga nešto zahtevnija I komplikovanija. No, ipak I pored te zahtevnosti I napora – čini mi se da će april ipak doneti veću dozu optimizma I više pozitivnih dešavanja za sve nas. Srećno!