Horoskop otkriva: šta možemo očekivati od decembra 2020?

Iiiiii…..stigosmo u poslednji mesec ove stiskajuće, stežuće I blokirajuće 2020-e godine. Godine koja nas uvodi u neko novo doba koje nam, verovali ili ne – zvanično otpočinje u drugom delu ovog decembra…Svet će se od ulaska u 2021-u godinu drastično menjati…..ali o tome u godišnjem horoskopu…

A na ulasku u decembar sačekuje nas Sunce u znaku Strelca, Pluton, Jupiter i Saturn u znaku Jarca. U Ribama je Neptun, u Ovnu Mars a retrogradni Uran u znaku Bika. Mesec lagano opada – izašao je iz pune faze i iz pomračenosti i nalazi se u znaku Blizanaca. U Škorpiji su Venera i Merkur.

Odmah prvog decembra Merkur će iz znaka Škorpije preći u znak Strelca. On ovde daje „široke“ priče i pomalo filozofiranja….neko bi rekao – puno priča, malo kaže. Ipak, taj Merkur ide ka Suncu i ka trigonu sa Marsom pa će priča dati i pokret i realizaciju. U danima kada bude u kvadratu sa Neptunom a to je od 11-og do 16-og decembra ne treba verovati informacijama, obećanjima. Mnogo magle i laži.

14-og decembra imamo potpuno pomračenje Sunca i mlad Mesec u znaku Strelca. Ovo pomračenje je uvod u veliku konjukciju Jupitera i Saturna koja će se dogoditi na prvom stepenu Vodolije. Pomračenje koje najavljuje kraj sistema koje poznajemo – i na ličnom i na globalnom nivou.

15-og decembra Venera prelazi u znak Strelca. U prvom delu decembra napravila je protočne aspekte prema Neptunu, Plutonu, Jupiteru i Saturnu – oni emotivni i poslovni odnosi koji su trebali da uđu u fazu stabilnosti i da se oporave od šokova iz proteklih meseci – sada već funkcionišu dosta kvalitetno a obzirom da će Venera po znacima biti u trigonu sa Marsom – siguran je i porast strasti i emocija. Pred kraj godine će Venera praviti kvadrat sa Neptunom, pa se u tim danima treba malo čuvati ljubavne idealizacije, prevara i laži.

17-og decembra Saturn prelazi u znak Vodolije. 19-og decembra to će isto učiniti i Jupiter. Saturn koji predstavlja vreme i Jupiter koji predstavlja prostor (zajednička simbolika bi bila – u pravo vreme, na pravom mestu) napraviće veliku konjukciju na dan zimske ravnodnevice 21-og decembra na prvom stepenu Vodolije najavljujući da zvanično otpočinjemo sa periodom ogromnih promena, modernizacije, pokušaja ograničenja sloboda, ali i jačanja pojedinaca i grupa za kolektivne ciljeve koji se baziraju na humanosti i jednakim pravima.

21-og Sunce i Merkur prelaze u znak Jarca i počinje zima. A zajedno sa zimom i nov period u ljudskoj istoriji – prva velika konjukcija Jupitera i Saturna u vazdušnom znaku posle više stotina godina. U tom periodu unazad dešavale su se u zemljanim znacima, bacajući akcenat na materijalne stvari. Od ovog momenta akcenat je na intelektualnom, kreativnom, duhovnom, na protoku informacija…..i da – na sve više virtuelnom, otuđenom načinu života, robotizaciji i modernizaciji. Borba između konzervativnog, ograničenja i stezanja sa progresivnim i novim.

Pa, to bi bilo to za decembar…..I da, to bi bilo to i za 2020-u godinu. Odbrojavamo joj dane. Kao što odbrojavamo i dane do ulaska u godine koje će promeniti lice sveta – sve dok je Saturn u znaku Vodolije, do marta 2023-e.

Uživajte u decembru, srećno!!!!