Horoskop otkriva: šta možemo očekivati od februara 2020?

Preturili smo preko glave najduži mesec u godini (nemojte da se zavaravate – to što zvanično stoji da januar ima 31 dan, nije istina – ima 47 ili makar 45)…..No, šalu na stranu – pred nama je februar, vidi čuda – najkraći mesec u godini, čak iako se protegnuo na 29 dana umesto na standardnih 28….

A na ulasku u ovaj mesec – apsolutno romantični spektakl koji već neko vreme priređuje Venera u Ribama sa sve Neptunom u zagrljaju i kvadratnoj ljubavi sa Marsom iz znaka Strelca. I u januaru smo imali ljubavna zaluđivanja, idealizaciju, sumnje, prevare, emotivne uspone i padove, ljubavne prilike i neprilike – a to će se nastaviti i u prvom delu februara. Venera brzo ide u sekstil sa Saturnom pa će se one prave ljubavi stabilizovati, rešiti svoju problematiku i nastaviti dalje. One koje je promenljivi trio Venera-Neptun-Mars doneo samo da nam da kratkotrajni zanos – nestaće kao da nikada nisu ni postojale. Znak Jarca čvrsto drži svoju vodeću poziciju na nebu sa Jupiterom, Plutonom i Saturnom. U Vodoliji su Sunce i Merkur, usamljeni Uran je u znaku Bika a Mesec se nalazi na poslednjem stepenu Ovna. Sve planete su direktne.

Već drugog februara sa 29-og stepena znaka Vodolije Merkur ulazi u svoju retrogradnu senku. Menja znak 3-eg februara i prelazi u znak Riba, mesto loše pozicije za ovu planetu i znak u kojem će otpočeti svoj retrogradni hod. Kreće retrogradno 17-og februara i svi znate šta to znači – Marfijev zakon u punoj snazi i svakodnevno na delu. Problemi sa papirima, dogovorima, tehnikom i tako dalje i tako dalje….Malo ćemo i da se vraćamo na stvari koje nismo obavili, na prošlost, na prekinute kontakte, na ljude koje odavno nismo videli niti čuli….

7-og februara Venera prelazi u znak Ovna. Sa egzaltirane pozicije koju je imala u Ribama, ide u znak u kojem se ne oseća dobro. Hajde da kažemo da su ovo dani u kojima ćemo po pitanjima ljubavi „progledati“ – videćemo mnogo jasnije situacije u kojima smo bili i ljude koje smo idealizovali i neće biti čudno što će se mnoge emotivne priče od ovog perioda pa na dalje urušavati, a nove započinjati najpre pod vatrenim, uzbuđujućim i erotskim impulsima.

9-og februara imamo pun Mesec na dvadesetom stepenu Lava. Pun Mesec kao pun Mesec – dani tenzije, ali ovog puta obojeni i Lavovskom energijom, pa će biti puno bespotrebne drame – uglavnom bura u čaši vode, da se razumemo….

16-og februara Mars iz znaka Strelca prelazi u Jarca, dodatno naglašavajući ovaj znak. Jarac je mesto Marsove egzaltacije – pa nas narednih mesec I po dana očekuju udarničke borbe vezane za posao, poziciju, status, nadređene, stabilnost. Ovo je period kada se može dočekati nešto što se mnogo dugo čekalo i mnogo se oko toga trudilo, ali takođe i period u kojem ćemo morati da pokažemo izuzetnu marljivost i odgovornost.

19-og februara Sunce prelazi u znak Riba i počinje vladavina ovog znaka. Zvanično nam ostaje samo još mesec dana do proleća….doduše, nezvanično smo u proleću od novembra, ali šta sad….Odmah 23-eg je i mlad Mesec u ovom znaku.

Februar mesec možda jeste kratak, ali je evidentno ispunjen dešavanjima i velikim promenama energije. Želim vam da mirno koračate kroz njega, ako je moguće – direktno. Merkur možda ide unazad, ali vi nemojte. Srećno!!!