Horoskop otkriva: šta možemo očekivati od januara 2021?

Na ulasku u januar, prvi nam mesec željno čekane 2021-e godine (a videćemo koliko će ispuniti naša očekivanja – prilično sam skeptična što se toga tiče) sačekuje nas Sunce, Merkur i Pluton u znaku Jarca. U znaku Vodolije nalaze se Saturn i Jupiter, u znaku Riba Neptun, a u znaku Ovna Mars. Uran, još uvek retrogradan je u znaku Bika, Mesec u znaku Lava a Venera u Strelcu. Sam momenat ulaska u novu godinu je pa…..više pesimističan nego optimističan….

Već od 4-og januara Merkur, približavajući se Plutonu kreće da pravi i kvadratni aspekt sa Marsom koji će, što iz znaka Jarca što iz znaka Vodolije – trajati sve do 10-og januara. Dakle, već u ovim danima ulazimo u tenzične momente koji se vezuju za poslovno – materijalnu sferu i jaku nervozu. Posebno je nestabilna energija od 8-og januara pa sve do 12-og kada Merkur pravi i kvadratni aspekt sa Uranom iz znaka Bika. Ovi aspekti označavaju raznorazna „pucanja“, šokove, neprijatna iznenađenja, otkrića koja nas izbacuju iz ravnoteže, skandale i pojačanu zdravstvenu problematiku.

6-og januara Mars prelazi u znak Bika, znak materije, finansija, dobara i ličnih vrednosti. Njegova pozicija ovde je loša i označava probleme i borbu u finansijskom sektoru. Od svog ulaska u znak Bika, Mars će biti u kvadratnom aspektu sa Saturnom i Jupiterom, ali i konjukciji sa Uranom – pa će se situacije iz drugog dela 2020-e godine ponoviti – misli se na one koje nisu rešene i „zatvorene“ – da bi ovog puta došlo do konačnog „podvlačenja crte“, na prilično neprijatan i buran način. Ovi aspekti su aktivni sve do 21-og januara.

8-og Venera prelazi u znak Jarca. Za one koji su emotivno stabilni – ovo je dobar tranzit. Za one koji to nisu – predstavlja hlađenje, udaljavanje, distanciranje i zatvaranje. Dobar aspekt Venere sa Marsom iz znaka Bika daje šansu jakim odnosima da se dodatno učvrste, daje trajne ljubavne priče i mogućnost pronalaska osobe koja bi mogla postati značajna u našem životu. Venera 13-og, baš na mlad Mesec koji se dešava u znaku Jarca pravi trigon sa Uranom iz znaka Bika, kao i sa Marsom – pa evo odličnog perioda i za ljubavna iznenađenja, ali i za solidne zarade.

14-og januara Uran kreće direktnim hodom u znaku Bika a 19-og Sunce prelazi u znak Vodolije. 28-og je pun Mesec u znaku Lava. Merkur je u svoju senku ušao polovinom januara a retrogradnim hodom kreće 30-og kroz znak Vodolije.

U suštini, period od 4-og do 21-og januara nam je izuzetno opterećujuć i može doneti aktiviranje problematike u raznoraznim sektorima. Kreće se od kvadrata Merkura i Marsa, prelazi na kvadrat Marsa sa Saturnom i Jupiterom i završava Jupiterovim kvadratom sa Uranom. Sve kvadrat do kvadrata, sve borba do borbe. Svi kvadrati su iz fiksnih znakova, što znači da su ovo borbe gde ni jedna strana ne želi da popusti. Sve „borbe“ se vezuju najpre za materijalno finansijski sektor, što nam govori da će u ovom januaru biti prilično „nategnuto“ po pitanjima finansija i da nas baš oko ovoga čeka puno nervoze.Vrlo eksplozivna atmosfera na sve strane, a u isto vreme stežuća, pritiskajuća.

Jeste da kažu da je januar uvek najdepresivniji mesec u godini, ali mislim da ćemo ovaj lepo zapamtiti. Nisam optimista po pitanju našeg duševnog mira, jer – i pored nekih lepih aspekata i pored kao povoljnih šansi, ipak je suština januara – borba. Želim vam da u tim borbama budete pobednik. Srećno!!!!