Horoskop otkriva: šta možemo očekivati od maja 2020

Na ulasku u maj mesec Sunce, Merkur I Uran nalaze se u znaku Bika. Venera je u Blizancima, Mesec u prvoj četvrti u znaku Lava. U znaku Jarca se nalaze retrogradni Pluton i Jupiter, u znaku Vodolije Saturn i Mars, a Neptun u znaku Riba.

7-og maja imamo pun Mesec u znaku Škorpije. Uvek je u danima neposredno pre i nakon punog Meseca pojačana energija, dolazi do napetosti u nama i oko nas, neke situacije vode ka kulminaciji. Zbog prilično neugodne simbolike znaka Škorpije, ovo će biti dani krajnosti, isključivosti, dani kada želimo da raščistimo sa mnogim situacijama koje su nas u proteklom periodu okupirale, mučile. Biće naglašeni problemi u komunikaciji i nerazumevanje. Simbolika se vezuje najpre za materijalno, za finansije ali i za lične vrednosti – u ovom slučaju za međuljudske odnose.

11-og maja Saturn u znaku Vodolije kreće retrogradnim hodom koji će trajati nešto više od četiri meseca. U julu će se vratiti u znak Jarca u kojem će krenuti direktno da bi u decembru opet ušao u Vodoliju i tamo ostao naredne dve i po godine. Retrogradno kretanje ove planete uvek donosi testove odluka koje smo u proteklom periodu doneli, preispitivanje onih temelja koje smo napravili i onoga što smo izgradili. Vraća nas da još jednom prođemo „starim stazama“ i ispravimo ono što smo uradili pogrešno.

Takođe 11-og maja, ali u kasnim večernjim satima i Merkur prelazi u znak Blizanaca i svoje sedište. Oslobođenje, pokret, dešavanje, komunikacija. Prvi pravi, duboki udah svežeg vazduha, slobode i pokreta je pred nama. Sve se budi i kreće napred, ubrzano.

13-og maja Mars prelazi u znak Riba a Venera kreće retrogradnim hodom u Blizancima. Pošto je tajna jedna od simbolika retrogradne Venere, a Mars u znaku Riba pliva u tajnosti – ono što je najpre naglašeno za ostatak maja, ali i veći deo juna jesu tajne, skrivene, romantične priče. Neke sa puno zanosa, romantike i ljubavne ekstaze, druge sa puno obmana, samoobmana i laži. Pa kako se kome zalomi. Mars u znaku Riba pomalo će rasplinuti našu energiju, s jedne strane nas učiniti nežijima, suptilnjima, kreativnijima…..a sa druge – otvoriće mogućnosti za mnogo toga radimo „ispod žita“, skriveno od radoznalih očiju….Retrogradna Venera zaslužuje mnogo dužu priču od ovih par redaka, ali hajde da probamo da sažmemo i ne širimo mnogo temu….Retrogradna Venera u Blizancima da, potencira na nanovnom pokretanju emotivnih priča iz prošlosti ili onih koje su prekinute u skorijem vremenskom periodu, ali isto tako potencira generalno gledano na vraćanju komunikacije, bilo da su u pitanju poslovne, porodične ili prijateljske relacije. Pričaćemo o temama koje smo do sada preskakali i gurali pod tepih….Takođe, ovo je period pokretanja karmičkih ljubavnih odnosa koji će nekima doneti savršene ljubavne priče, a drugima – razočarenja…..Dani čudnih, neobičnih ljubavnih početaka…

14-og maja Jupiter u znaku Jarca kreće retrogradnim hodom. Simbolika retrogradnog Jupitera su ponovljene prilike, pa zvirnite u koje vam polje natalnog horoskopa pada i kakve aspekte pravi i znaćete koje su to ponovljene prilike baš za vas.

20-og maja Sunce prelazi u znak Blizanaca a 23-eg imamo i mlad Mesec u ovom znaku. Znak pokreta, informacija, saobraćaja, putovanja, kretanja, komunikacije – dolazi definitivno u prvi plan. Što bi se reklo – vreme je za pokret, spremite se – polećemo!

Srećno vam putovanje kroz mesec maj!!!!