Horoskop otkriva: šta možemo očekivati od novembra 2020?

Centralni jesenji mesec započinje punim Mesecom u znaku Bika a završava se punim Mesecom i pomračenjem u znaku Blizanaca. Izgleda nam planetice ovog puta „obećavaju“ žurku bez prestanka, pravi naglašeno škorpionski period u kojem će biti puno isključivosti, posesivnosti, funkcionisanja iz krajnosti u krajnost i dramatičnih situacija.

Prvog dana novembra Sunce se nalazi u znaku Škorpije, u znaku Jarca su Jupiter, Pluton i Saturn, u znaku Riba retrogradni Neptun. Mars je u svom retrogradnom hodu kroz znak Ovna, Uran je retrogradan u Biku a tu se nalazi i još uvek pun Mesec. U znaku Vage je Venera i retrogradni Merkur.

Merkur kreće direktnim hodom 3-eg novembra i to iz kvadrata sa Saturnom, koji će potrajati još 6-7 dana. Ok, evidentno je da se stvari pomeraju, ali to pomeranje i razrešavanje ide izuzetno sporo i uz otežanja. Zablokiranost i ograničenje caruju tokom prve dekade ovog meseca.

10-og novembra Merkur prelazi u znak Škorpije. Opet nam sledi period izlaženja istina na površinu, velikih i iznenadnih i pozitivnih i negativnih preokreta, period koji će doneti razrešenja mnogih situacija koje nas opterećuju ili koje pokušavamo da dokučimo.

14-og novembra Mars kreće direktnim hodom. Planeta akcije, snage, volje i energije konačno dobija svoj puni potencijal. Od ovog momenta pa na dalje očekujte znatno ubrzanje svega što vam je bitno i gde ste u proteklom periodu bili zakočeni.

Odmah sledećeg dana imamo mlad Mesec u znaku Škorpije. Ovaj mlad Mesec je u dobrim aspektima sa Jupiterom i Saturnom, dispozitor Mars je slobodan od retrogradnosti i pred nama je vreme velikih promena, na koje se dugo čekalo.

21-og novembra Venera prelazi u znak Škorpije. Ovo baš i nije najsrećnija pozicija planete koja vlada ljubavlju, uživanjem i novcem ali ona definitivno govori o velikim strastima, o isključivosti kada su emocije u pitanju, posesivnosti i ljubomori. Takođe govori o mogućnostima da se u periodu dok je u znaku Škorpije finansijski stabilizujemo ali kroz borbu.

Istog tog dana i Sunce prelazi u znak Strelca i počinje vladavina ovog znaka. Nadajmo se da ćemo optimističnije gledati na sve situacije u kojima smo i da ćemo imati više motiva za akciju.

30-og novembra imamo pun Mesec i pomračenje u znaku Blizanaca. Pomračenje je bukvalno isključivanje jedne životne faze i uključivanje druge. Uvek mnogo dublje i intenzivnije doživljavamo pomračenje Meseca, zato što ova planeta predstavlja ono najtananije, najemotivnije u nama, onaj naš deo kojem je najviše potreban sigurnost i spokoj – našu dušu. Takođe, predstavlja sve ono gde mi tražimo sigurnost – u emotivnom odnosu, u poslu, materijalnoj stabilnosti, porodici, prijateljima….U danima pre i posle pomračenja Meseca očekujte intenzivna i promenljiva osećanja.

Pa, eto – to bi bio novembar ukratko. Sudeći po dešavanjima na nebu i po aspektima koje će planete međusobno praviti – biće sve, samo ne dosadan i nezanimljiv. Nadajmo se da će nam otvoriti neke nove mogućnosti i lepa dešavanja. Srećno putovanje kroz ovaj mesec!