Kako će retrogradna Venera uticati na naš lični život

Ako ste trenutno u svađi sa svojim partnerom, može se činiti ironičnim ali treba znati da je retrogradna Venera – za koju se veruje da utiče na naše romantične veze – u aktivnom stanju od 13. maja. do 25. juna. A evo šta treba znati o njoj.

Danas svet ne izgleda kao pre nekoliko meseci. Provodeći većinu vremena kod kuće, naš svet je postao puno manji – susrećemo se s manje ljudi i naši se odnosi, i romantični i platonski, menjaju. Život u izolaciji je za mnoge od nas pronašao novi smisao, ali postoji jedna stvar koja će ostati nepromenjena: ako je naš život obavijen neizvesnošću ovde na Zemlji, možemo se obratiti zvezdama radi smernica i poverenja. Stoga je pomalo čudno i smešno jer se retrogradna Venera, koja stvara napetost u ljubavnim vezama, događa na vrhuncu globalnih previranja i društvenih nesuglasica. Razgovarali smo sa stručnjacima kako bismo smanjili strasti i dobili informacije o još jednoj retrogradnosti u našim životima.

Kako nauka objašnjava retrogradnu Veneru?

Dok se retrogradni Merkur događa tri puta godišnje zbog toga što se nalazi u bržoj orbiti (i zato privlači više pažnje), možda ste manje upoznati sa retrogradnom Venerom, koja se javlja samo jednom u 18 meseci. Pa šta se zaista dešava kada govorimo o retrogradnoj planeti?

“Kada se posmatra sa Zemlje, ponekad se čini da se druge planete kreću u suprotnom smeru. Obično se planete noću kreću u istom pravcu kroz pozadinu zvezda. Međutim, redovno se kretanje menja, a one se kreću u suprotnom smeru na pozadini zvezda – mi to nazivamo retrogradnim kretanjem. Kada su Zemlja i Venera na istoj strani Sunca u svojim orbitama, tada se Venera kreće u istom smeru. Budući da je Venera ispred Zemlje u njenoj unutrašnjoj orbiti, izgleda da je Venera promenila smer i postala retrogradna. Drugim rečima, retrogradnost je optička iluzija.

Šta za vas znači retrogradna Venera?

Dok nauka objašnjava logistiku, astrologija može dati predstavu o tome kako ovaj period može uticati na vaš svakodnevni život. Prema astrolozima retrogradna Venera može imati dalekosežan uticaj na našu vezu. “Kada se čini da se Venera u svojoj orbiti kreće u suprotnom smeru, tada se svi kvaliteti koje Venera odražava usporavaju i usmeravaju prema unutra”, kaže astrolog. „Venera predstavlja vaš ljubavni život i način na koji komunicirate; stoga tokom retrogradnosti ove oblasti života mogu postati manje transparentne. Ovog puta retrogradna Venera javlja se u Blizancima, kojima upravlja Merkur (poznat kao planeta poruka), tako da možete naići na neke poteškoće kada su u pitanju odnosi sa vašom drugom polovinom. Morate biti otvoreniji prema tome kako se osećate. Astrolozi upozoravaju da morate biti posebno oprezni kada nastavljate odnose s bivšim. “Ne žurite sa prethodnom vezom. Umesto toga, iskoristite ovo vreme da stavite sve tačke i krenete dalje.

Budući da će Venera u retrogradnom periodu stupiti u kontakt sa Neptunom, možete početi da maštate o budućnosti sa nekim koga ste upravo upoznali i stvorite priču u svojoj glavi sa nagađanjima o tome kako će stvari ići. Pokušajte da te nove veze vidite onakve kakve jesu, a ne onakve kakve želite da budu. Uporedo sa vašim ličnim životom, retrogradna Venera može uticati i na vaša prijateljstva, što znači da možete manje komunicirati s prijateljima dok smo još uvek na društvenim mrežama.

Možda će vam biti teško da o lakšim temama razgovarate sa prijateljima ili vas lako mogu iznervirati neke sitnice koje oni rade. Ako postoji prijatelj sa kojim vam druženje ne odgovara, onda možete odlučiti da se rastanete sa njim.

Vreme za razmišljanje

Retrogradna Venera pruža mogućnost da se fokusiramo na sebe, što je idealno, s obzirom na to da većina nas sada ima slobodno vreme. Gledajte na Veneru kao retrogradnu priliku za pozitivnu transformaciju. Pruža vam se mogućnost da ispravite ponašanje i nesigurnosti koje vas sprečavaju da ostvarite svoj puni potencijal.

Ako niste zadovoljni svojim ličnim životom, tada možete raditi na samopouzdanju da biste privukli bolje partnere. Iskoristite ovaj period da razmislite koje lične ciljeve želite da postignete, uključujući bilo koju kreativnu aktivnost na kojoj ste radili.

Budući da je Venera takođe povezana sa umetnošću, možda biste želeli da se vratite na stare projekte ili da odvojite malo vremena da razmislite u kom pravcu želite da idete u budućnosti. Obratite pažnju na sebe i stvari koje možete da kontrolišete.

foto:vogue.ua