Ključni astro datumi u 2024. za koje morate da znate

Iskoristite povoljne zvezdane aspekte na najbolji mogući način!

Ako je verovati numerološkim, ali i planetarnim aspektima, 2024. godina bi na globalnom planu mogla biti daleko povoljnija od prethodne iako će i ona, naravno, imati svoje bolje i lošije trenutke. Ali, već smo navikli na većinu potencijalnih situacija i dešavanje te zaista nema potrebe za brigom – možemo mi sve!

Imajte na umu da je početak godine odličan za jak start, postavljanje ciljeva i pravljenje planova, dok će kraj godine možda biti nešto izazovniji. Svakako, kako biste se detaljnije upoznali sa uticajem aspekata koje vam u nastavku donosimo, obavezno konsultujte svoju natalnu kartu – kuće u kojoj se nalaze akcentovane planete otkriće vam na šta posebno treba da obratite pažnju u datom periodu.

Retrogradne planete u 2024.

Retrogradni Merkur:

14. mart – 25. april 2024.

5. avgust – 28. avgust 2024.

25. novembar – 15. decembar 2024.

Savet: Dobro razmislite pre nego što nešto kažete i nemojte se iznenaditi ukoliko odjednom sve dovodite u pitanje i stalno se oko nečega premišljate. Budite strpljivi, ne shvatajte lično moguće nesuglasice i više nego ikada se fokusirajte da vam ne promakne koji detalj. Meditirajte, odmarajte i ne žurite sa realizacijom velikih ideja.

Retrogradni Saturn u Ribama:

29. jun – 15. novembar 2024.

Savet: Iskoristite ovaj period da razmislite o tome da li ste zaista zadovoljni životom koji živite i mestom na kome ste trenutno. Ukoliko smatrate da možete više i bolje, počnite da planirate i čistite sve što je u vašem životu višak, a nakon 15. novembra se ‘bacite’ u akciju. Vodite računa o odnosima sa drugim ljudima jer ovo može biti nešto teži period za postavljanje granica.

Retrogradni Jupiter u Blizancima:

9. oktobar 2024 – 4. februar 2025.

Savet: Sigurno ćete biti prepuni ideja i želja, ali dok ne osetite da zaista možete da ih sprovedete u delo, primirite se i sačekajte povoljniji trenutak. Najbolje je iskoristiti ovaj period za planiranje kako biste bili spremni kada Jupiter ponovo krene direktno.

Retrogradni Mars u Lavu:

6. decembar 2024 – 24. februar 2025.

Savet: Spremite se za razna testiranja, ponajviše testiranje živaca. Biće izazova, biće dosade, ali rešenje za sve boljke u ovom periodu jesu kreativnost i slušanje unutrašnjeg osećaja (srca).

Pomračenja u 2024.

Pomračenje punog Meseca u Vagi i pomračenje Sunca tokom mladog Meseca u Vagi:

25. mart 2024.

2. oktobar 2024.

Savet: Ovo je odličan period za pronalaženje partnera ili definisanje odnosa u kojima ste. Pre svega, vama će sve biti jasnije i umećete da jasno izrazite svoja osećanja. Verujte u proces i znajte da pomračenja, zapravo, uvek donose promene nabolje!

Pomračenje Sunca tokom mladog Meseca u Ovnu:

8. april 2024.

Savet: Za razliku od prethodnog, ovo pomračenje poziva na okretanje sebi. Ovo je trenutak da zasijate vi i sve što vi jeste, pokazujući celom svetu svoj pun potencijal. Budite svoji i neustrašivi.

Pomračenje punog Meseca u Ribama:

17. septembar 2024.

Savet: Nakon fokusiranja red na druge, red na sebe, Ribe nas pozivaju da umirimo potencijalni haos koji nastaje usled ovakvih promena fokusa, zaboravimo na sve i samo se isključimo. Ili, izgubimo se u muzici, meditaciji, jogi… Šta god da umiruje vaše telo i vaš um. Okrenite se duhovnom, i duši.

Foto: Unsplash