Ko su astrozvezde?

Nova celebrity kasta.

astrozvezde

Od mladih koji će sve češće posegnuti za astrologijom ili tarot kartama do rastućeg trenda da se za svaku pa i najmanju odluku u životu ima lični astrolog, brojka je koja u razvijenim sredinama sveta može parirati broju onih koji imaju psihologa na speed dialu.

Loše vesti se gomilaju sa svih strana poslednjih godina. Zato se smo počeli bez zadrške i ozbiljnih analiza da zaključujemo kako je to sigurno do položaja planeta i svemirskih igara, a oni dramatičniji čak traže dokaze da nam stiže apokalipsa ravna onoj iz svetih knjiga. Ta atmosfera napravila je od dugogodišnjih aktera astrološke scene prave selebritije, čija su imena postala poznata i onim dotadašnjim protivnicima astrologije.

Dok su AstroTwins iz Amerike već godinama kultne astrološkinje, baš kao i Suzan Miler, čija karijera broji već više od dve dekade i za čije je horoskope svako od nas barem jednom dobio preporuku: Meni Suzan Miller svaki put pogodi, na ovoj sceni zasijale su nove zvezde. Anabel Gat je službena astrološkinja medijske kuće Vice, ali ćemo je radije zapratiti na Instagramu jer joj profil privlači zabavnim astrološkim preporukama. Tu je i Džesika Lanjadu, koja je tokom karijere bila vodeća astrološkinja za mnoge ugledne časopise, a onda se preselila na podkast Ghost of a Podcast.

I Aliza Keli je u skupljanje pratilaca takođe krenula iz magazina, odnosno od titule glavnog astrologa Cosmopolitana. Ipak, rekli bismo da su poslednje godine bile najplodnije za Čani Nikolas, omiljenu savetnicu Opre Vinfri. Ovu Kanađanku su mnogi mediji u jednom trenutku proglasili čak najpopularnijom astrološkinjom na svetu. Evo čime je ona zaslužila toliki uspeh. Posle jednog od malo horoskopa u svetu koji su prorekli pandemiju, a naredne godine i rat na ivici Evrope, njena zajednica je narasla do mnogo miliona pratilaca. Isto se može reći i za broj prodatih primeraka njene knjige Rođena si za ovo. Knjiga je vrlo brzo zasela na listu najprodavanijih, prema New York Timesu, i interesovanje za nju vlada već tri godine. A šta nam Čani Nikolas kaže za godinu pred nama?

Ključna reč za 2024. je – izbor. Poželećete da naučite sve, probate sve i doživite sve, možda sve odjednom. Ali magija se dešava kada verujete sebi da ćete izabrati pravi put. Ovo sledeće okretanje oko Sunca takođe nudi duboko lično isceljenje. Bez obzira na bolove u srcu i bolove koje ste spoznali u proteklih nekoliko godina, 2024. predstavlja napredak. Ova godina je posvećena škakljivim stvarima, ekspanzivnom sanjarenju i korišćenju tajnih sposobnosti da se manifestuju i lične želje i kolektivno dobro. Zvuči ohrabrujuće, zar ne?

Foto: Freepik

Tekst: M.Đ.