Merkur je u Vagi: Spremite se da čujete surovu istinu

Merkur, planeta komunikacija, napustila je svoj omiljeni znak – Devicu i kreće se ka diplomatskoj Vagi, gde će se zadržati do 5. novembra.

Obično tranziti Merkura nisu tako dugi – ali ovog puta, inače brza planeta će produžitii svoj boravak u Vagi, zahvaljujući retrogradnosti Merkura koja počinje od 26. septembra i trajaće sve do 18. oktobra. Polako, još nema potrebe za panikom. Merkur voli druženje u Vagi (i drugim mentalno agilnim vazdušnim znacima), pa ovaj tranzit neće biti tako promenljiv kao što mislite.

Način na koji ćete komunicirati, poprimiće prijateljski ton tokom Merkurovog kretanja kroz Vagu, u poređenju sa kritičkim stavom koji smo ponekad imali dok je Merkur bio u Devici. Vaga ima urođen osećaj za pravičnost i reputaciju mirotvorca. Merkur u Vagi je tipično diplomatski, šarmantan i saosećajan. S druge strane, ovaj tranzit nas može učiniti neodlučnima, podložnijim kritikama i sklonima odugovlačenju.

Čak i u tom slučaju, osetićemo više ravnoteže i kompromisa u našim pregovorima. Vaga je znak postiže uspeh kada su stvari u harmoniji i često se kloni sukoba. Komunikacija će biti iskrenija nego ikad, jer ćemo odložiti bodeže i imati smislene i sažete diskusije. Ali pazite – ovaj tranzit može uticati, kako na nas, tako i na osobe iz okruženja, da tražimo krivce u drugima za svakakve probleme.

Da biste se izborili protiv onih koji vas kritikuju, priđite im sa empatijom – čak i ako to ne zaslužuju. Ako osećate da su ljudi previše direktni u komunikaciji sa vama, shvatite da pokušavaju da vam učine uslugu govoreći vam istinu umesto da vas obmanjuju. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Araqs (@parisianamour)

Tokom svog boravka u Vagi, Merkur će 20. septembra, 3. oktobra i 1. novembra formirati tri prelepa trigona sa retrogradnim Saturnom u Vodoliji. Ponovo uspostavljene veze daće nam priliku da proširimo um i postignemo sjajnu koncentraciju i usmerimo pažnju na detalje. Ovo je takođe prilika da završimo i poslovni projekat koji nismo bili u stanju da realizujemo na pravi način. 

Merkur će takođe formirati tri ne tako lepa trigona sa retrogradnim Plutonom u Jarcu 22. septembra, 1. oktobra i 2. novembra. Ovo su dani kada bi trebalo da pazite šta izgovarate, jer bi intenzitet koji dolazi iz Plutona mogao da se ušunja u naše umove i natera nas da kažemo nešto zbog čega bismo kasnije mogli da zažalimo.

Kada bi postojala mantra za ovaj tranzit, sigurno bi bila: strpljenje je vrlina. Neodlučnost će u ovom periodu biti na visokom nivou, te će vas negovanje razumevanja i svesnosti odvesti na dug put do sledećeg Merkurovog kretanja u novembru.

Foto: Shutterstock, Instagram

Pripremila: T.M.