grazia

Horoskop

Mesečni horoskop 01.01.2022. - 01.02.2022.

Autor horoskopa: Gordana Antić

Ovan

21. mart - 19. april

Pred vama je mesec u kom se možete nadati poslovnom napretku i uspehu. Vaša profesionalna lestvica vas može odvesti visoko, ali ćete prvo morati da promenite neke ciljeve i da donesete neke nove odluke u skladu sa njima. Nema potrebe za brigom jer vreme neće biti izgubljeno, već uloženo. Ako ste planirali otiskivanje u novu karijeru, iskoristite podršku neba i već ovog januara počnite da radite na tome, nakon čega će vam se pružiti sjajna prilika da usavršite sebe. Vreme uloženo u edukaciju i sticanje novih veština svakako neće biti uzaludno, čak je i poželjno bar obnoviti gradivo iz pojedinih oblasti za koje znate da će vam biti potrebne. Nastojte da održite fleksibilnost po pitanju finansija, dok iznenadne ili veće prilive novca od očekivanih možete dobiti poslednjih dana januara.

Oslonite se na svoje instinkte kada je ljubav u pitanju, jer vam ovaj mesec može doneti mnogo više zabave i novih lica koja će poželeti da bar neko vreme provedu u vašoj blizini. Usamljenim Ovnovima pažnja može prijati, ali njihov fokus je ipak usmeren u samo jednom pravcu i ka jednoj osobi koja može biti iz njihovog poslovnog okruženja. Januar mesec postaviće jednu veliku i vrednu lekciju pred ovaj znak zodijaka koja će se ticati prijateljstva, pravih vrednosti i otpuštanja onih odnosa koji više ne rezonuju sa vašim životnim stavovima. Odluka o presecanju i stavljanju tačke na neko prijateljstvo može biti bolna, ali i jedino ispravno rešenje. Zauzeti Ovnovi se mogu nasloniti na svog partnera i porodicu dok popločavaju svoj put ambicijama, jer im upravo ovo polje pruža najjaču podršku za postizanje svojih ciljeva.

Bik

20. april - 20. maj

Želja za učenjem može biti izuzetno jaka kod mnogih pripadnika ovog znaka, pa ukoliko ste planirali da proširite svoje obrazovanje iz oblasti koja vas je sada zanimala tek kao hobi, znajte da je taj trenutak došao. Period za sticanje novih znanja počinje sa januarom, a do marta meseca imaćete mogućnost da se odlučite na taj korak. Ovo je ujedno i period u kom ćete promeniti neke svoje ciljeve ili čak i ambicije, jer su dosadašnji planovi zahtevali dosta žrtve i napora sa vaše strane. 

Donosite jedan sasvim realan plan do kraja januara, bilo da se radi o delimičnoj ili apsolutnoj promeni na dosadašnjem polju posla i karijere. Pojedini pripadnici ovog znaka opredeliće se za neko uzbudljivo putovanje koje su nekada morali da odlože sticajem okolnosti koje sada više nisu faktor. 

Osim proširenja vidika, promena okruženja donosi vam i upoznavanje sa novim ljudima, te ćete na taj način proširiti i svoj krug prijatelja sa kojima ćete uspeti da pronađete mnoštvo zajedničkih tačaka. Usamljeni Bikovi upravo na ovakvom jednom putovanju mogu upoznati osobu koja bi lako mogla da im ukrade srce, pa je ovo i veliki razlog da se pokrenete i unesete novine u svoju dosadašnju svakodnevicu. Kraj januara i početak februara zauzetim Bikovima donosi mogućnost da svoj odnos sa partnerom dodatno učvrste, naročito ako se sada nalaze na prekratnici ili putu koji smatraju izazovnim. Period turbulencija u prvoj polovini meseca pokazaće koliko je vaš odnos stabilan i jak, ali će ujedno ukazati na kojim poljima je potrebno uložiti više zajedničkog truda.

Blizanci

21. maj - 20. jun

Iako možda mislite da imate vremena za premišljanje oko donošenja nekih bitnih odluka, sva je prilika da ćete se naći u nebranom grožđu ako odmah ne krenete u akciju. Sa jedne strane pokušavate da okrenete novi list i upustite se u novu poslovnu avanturu, dok vas sa druge strane čeka posao koji polako privodite kraju ali nikako da smognete snage da obećano i završite. Na poslovnom planu mnogim pripadnicima ovog znaka otvara se mogućnost za napredovanje koje će biti aktuelno gotovo tokom cele 2022. godine, dok će pojedini Blizanci imati potrebu za novim intelektualnim izazovima, zbog čega će im biti omogućeno da prošire svoje horizonte. Primena novostečenog znanja biće za vas najbolja strategija za ostvarivanje poslovnih ciljeva koji mogu imati dugoročne efekte na vaše polje karijere, ali i polje finansija. Oni koji razmišljaju o saradnji sa inostranstvom već od ovog meseca dobijaju siguran oslonac, a mogu računati i na napredak velikih razmera. Ne zaboravite da je dugouzlazna linija idealan plan, a da bi sa plimom i osekom trebalo da naučite da talasate, te da će i vaš napredak na ovim poljima biti postepen.

Na početku samog meseca mnogi Blizanci koji plove romantičnim vodama mogu se susresti sa zahtevima partnera koje bi valjalo saslušati i ispoštovati, a na mnoge i odgovoriti. Krizni period kroz koji partner prolazi zahtevaće od vas više angažmana i podrške, a ponekad ćete vi biti glavni i odgovorni za donošenje odluka koje se tiču budućnosti vaše veze. Šta god odlučili, dobro razmislite o posledicama odluka koje donesete.

Rak

21. jun - 22. jul

Probudili ste svoju hrabrost koja je spavala dubokim snom u vašoj mašti. Iako ste intuitivno uvek znali koja vrata treba otvoriti, a za koja ključ izgubiti, čini se da ste sada prepušteniji svojim željama nego realnim prilikama. Snovi o ekspanziji i saradnji sa inostranstvom zavise isključivo od vas i vaših planova. Prvi korak na ovom putu biće taj da definišete svoje želje i da pogledate u oči svojim potencijalima, pa da tek onda počnete sa realizacijom onoga o čemu ste sanjali. Pred vama su odluke i izbori koje morate doneti u vrlo kratkom roku. Pokažite svoju veštinu za nalaženje kompromisnih rešenja, ali tako da se oslanjate na svoje prioritete koji će prevashodno biti dobri za sve.

Vaša intuicija vam šapuće da se nešto mora promeniti u vašem odnosu sa partnerom. Zajednički planovi, ili bar oni na koje ste vi računali, ne ostvaruju se na način na koji ste vi to očekivali. Ne morate odmah doneti sve odluke na polju ljubavi, niti ići iz krajnosti u krajnost. Oslobodite sebe pritiska koji osećate tako što ćete od partnera tražiti više vremena kako biste razmislili o blokadama koje su se pojavile na vašem zajedničkom putu. Slobodni Rakovi mogu upasti u začarani krug loše komunikacije sa osobom prema kojoj gaje osećanja, no bilo da pripadate slobodnim pripadnicima ovog znaka ili ne, boljitak i laganiju energiju na ovom polju možete očekivati krajem januara.

Gotovo ceo janura za predstavnike ovog znaka biće jedna velika lekcija na polju odnosa unutar porodice. Ovaj krizni period sigurno nije prvi i lako se može pretpostaviti da neće biti ni poslednji. Odbacite frustracije i naučite da plivate u vodama koje ste sami za sebe izabrali.

Lav

23. jul - 22. avgust

Vreme je da svoju energiju angažujete u korist svoje rutine i onoga što radite na dnevnoj bazi, naročito kada je posao u pitanju. Struktura u organizaciji na polju posla može biti drastično izmenjena, što može uticati i na vas i vašu produktivnost. Pojedine kolege i saradnici biće zamenjeni novim licima, a koliko će se to dobro odraziti na vašu trenutnu poziciju zavisiće isključivo od vas. Vaša spremnost da radite do tačke iznemoglosti može poslužiti kao primer drugima, ali ne očekujte da će vas oni pratiti u stopu. Vaše ambicije i inicijativa mogu biti dobro nagrađeni, no ono što može izaći u prvi plan je stepen vaše kolegijalnosti ili nedostatak iste. Konkurencija za sada ne postoji, ali vašim akcijama možete stvoriti upravo takvu klimu na poslu. Lavovi koji su privatni preduzetnici mogu biti iznenađeni povratkom nekih starih klijenata, ali uslovi o saradnji mogu biti nešto drugačiji. Prepustite kormilo kolegi koji je dorastao zadatku koji je prevashodno vama bio namenjen, može biti da ćete na taj način izbeći neželjene posledice. 

Ukoliko pripadate slobodnim Lavovima, druga polovina januara priprema vam susret sa jednom vrlo zanimljivom osobom, a vi ćete tada biti više otvoreni da pokažete svoja osećanja. Pripadnici ovog znaka koji se već nalaze u emotivnoj vezi mogu razviti sumnje u vezi sa ponašanjem i komentarima partnera, te ćete biti prinuđeni da preispitate svoj odnos, ali i sumnje koje su se u međuvremenu pojavile. Ključ za razrešenje spornih pitanja može biti pronađen jednim sasvim otvorenim razgovorom.

Devica

23. avgust - 22. septembar

Ekspanzija i sreća je ono što će Nova godina doneti pripadnicima ovog znaka na polju partnerstva i javnosti. Ovo može biti pogodno za sve one koji rade u javnom sektoru, ali i za one koji se bore za svoju poziciju u javnosti. Prva polovina januara može vas zateći preokupirane poslom, pokušavajući da iznova i iznova promenite način poslovanja i organizacije unutar poslovne strukture kojoj pripadate. Promene koje pokušavate da implementirate neće se svima dopasti, zato i odnosi sa pojedinim kolegama ili saradnicima mogu doživeti manju krizu. Device koje se u poslovnom sektoru sureću sa konkurencijom došlo je vreme da preuzmu kormilo u svoje ruke i da od nekoga koga su smatrali suparnikom naprave poslovnog partnera. Svi vaši snovi biće snažno podržani od polovine januara 2022. godine, zato budite hrabri, istrajni i svesni svojih potencijala. Dani koji slede mogu vam doneti jedan vrlo važan poslovni put na kom ćete steći izuzetno zanimljive kontakte, a moguća je i saradnja sa osobom na vrlo visokom položaju. 

Optimizam koji vas ispunjava trebalo bi da prenesete i na druge sfere svog života, naročito na ljubavnu. Možda neka priča nije gotova, samo ste negde jednostavno zastali. Kakvu god odluku doneli, najbitnije je da ste u miru sa njom. Zauzete Device mogu se naći na početnoj tački sa koje su nekada krenule. Vaš trud i požrtvovanost nisu uzaludni, samo je potrebno da obnovite neke lekcije i da se konačno usaglasite sa parnerom oko pojedinih ciljeva koji su krucijalni za obe strane.

Vaga

23. septembar - 22. oktobar

Pred vama je mesec pun mogućnosti koje čekaju na vas da se pokrenete i zgrabite pružene šanse. Prihvatite da neke prepreke ne možete odmah savladati, ali možda to i nije poenta. Nekima od vas biće važno priznanje, drugima novac, a trećima osećaj užitka i mira. Kojoj god grupaciji da pripadate, ostanite dosledni cilju, makar to značilo promenu posla. Istina je da ovog meseca možete za sebe izboksovati bolje ponude, zato sredite svoju radnu biografiju i započnite misiju pronalaska boljih uslova za sebe. Vage koje se bave odnosima s javnošću ili ulaze u vode marketinga i novinarstva mogu na ovom polju izuzetno brzo napredovati, jer je sada sve u simbolici govorništva, pisanja i prenosa informacija podržano. Ukoliko ste nekome pozajmili novac ili vas je neko zakinuo za isplatu, u toku januara možete očekivati da će vam taj novac leći na račun. Povoljan je period za potraživanje dugova i isplate dugovanja.

Neki od vas biće spremni da gotovo preko noći preseku odnos sa osobom prema kojoj imaju jaka osećanja. Ovo mogu biti reakcije koje su proistekle iz povređenosti, ali bežanje od problema neće ga magično razrešiti. Drugi će ipak doživeti snažnu vezanost za partnera, te će iz straha ili ljubomore želeti da svoju vezu stave u novi kalup, dok će slobodni pripadnici ovog znaka biti u potrazi za partnerom koji im može pružiti stabilnost i određeni nivo zrelosti. Januar mesec zahtevaće od vas da napravite emotivnu čistku odnosno uređenje u svom životu, što prethodna loša iskustva svakako mogu trigerovati.

Rešavanje porodičnih pitanja i nekih starih priča može vam doneti mir u ovom periodu. Ukoliko želite da u svoj dom unesete novu notu svežine, za to pričekajte februar ili još bolje mart mesec, jer trenutne pozicije planeta na nebu podržavaju stare vrednosti, antikvitete i retro stil.

škorpija

23. oktobar - 21. novembar

Januarska dešavanja donose vam jedan vrlo dinamičan period koji je za vas u svakom pogledu pozitivan. Jedino što može sputati vaš napredak je nestrpljenje i veoma izraženo samopouzdanje, koje može postati izuzetan faktor rizika, uzimajući u obzir da su vaši ciljevi tek do pola postignuti. Na predah nećete ni misliti, ali bi vam odmor svakako prijao. Stoga pokušajte da spojite lepo i korisno, jer užitak može podstaći veći stepen regeneracije i revitalizacije. Finansijska stabilnost u toku januara je više nego ostvariva, a povoljan period očekuje Škorpije koje su samostalni preduzetnici i one koji su u porordičnom biznisu. Započinjanje privatnog biznisa zvezde podržavaju u ovom periodu, jer su kao oblik organizovanja za vas najpodobniji. Ulaganje u sopstvenu budućnost je najbolja investicija koju možete sada preduzeti.

Pozivi i susreti sa starim ljubavima su gotovo neminovnost. Možete uložiti sve napore da do toga ne dođe, ali sinhronicitet će naći način da vam pokaže da su mnoge stvari van vaših granica moći. Možda je samo vreme da prihvatite i pustite one emocije koje ste dugo u sebi potiskivali, a možda je vreme da se suočite sa svojim strahovima. Nemir mogu osećati neki predstavnici znaka koji još nisu učvrstili odnos u kom se nalaze, dok će neki shvatiti da je najbolji način da to učine da daju prostora i sebi i partneru, a vezu u kojoj se nalaze stave na pauzu. Slobodni pripadnici znaka postaju magnetno privlačni osobi koju pokušavaju da privuku. Igranje skrivalica pojačava strasti, dok realne rezultate možete očekivati narednog meseca.

Zategnuti odnosi ne važe samo za ljubavne veze, već se isti mogu sresti i na drugim životnim poljima. Koliko god druga strana zahtevala od vas angažman, najbitnije je da sebe i svoje potrebe stavite na prvo mesto.

Strelac

22. novembar - 21. decembar

Neki od vas su rešili da podignu poslovnu aktivnost na viši stepen i to na poljima gde možete naslutiti da je mogućnost za ostvarivanje prosperiteta izvesna. Pojedini Strelčevi poželeće da od hobija i svojih talenata naprave mali biznis koji može brzo postati najvažniji izvor prihoda. Zvezde vas u tome mogu podržati, ali je potrebno da u akciju krenete što pre. Već početkom januara mnogi Strelčevi vratiće prošlogodišnju ideju na reviziju. Neka od tih ideja imaće veze sa porodičnom pričom i planovima koji su dugo čekali svoj momenat za realizaciju. Dilema u vezi sa akcijom postoji, ali vaši planovi nisu neostvarivi. Revizija budžeta i oslobađanje tereta koji utiče na vaš saldo je ono čime bi trebalo da se pozabavite ovog meseca, a radikalne promene koje ćete vi inicirati na polju poslovanja mogu poboljšati kako se osećate. Male pobede na ovom polju donose velike rezultate, zato se ne plašite da tražite uslove u kojima ćete vi diktirati drugačiji vid poslovanja od dosadašnjeg.

Poboljšanje vašeg okruženja i životnog prostora ovog meseca može postati jedna vrlo bitna tačka u vašem životu. Vaš fokus može biti usmeren na unapređenje pojedinih elemenata na koje do sada niste obraćali toliko pažnje. Kvalitet hrane, vode, vazduha i materijala sa kojima dolazite u kontakt može biti glavna tačka razmatranja koje može značajno poboljšati kvalitet vašeg života.

Planetarne konfiguracije na nebu govore da je partner uz vas, ali da ovog meseca okosnica vaše lošije komunikacije leži u suprotstavljenim stavovima i vrednostima koje oboje posedujete. Upravljanje finansijama i iracionalno trošenje novca je ono što partneru možete zameriti, dok se novi parovi mogu susresti sa kritikom upućenom od strane porodice. Zaljubljenost može biti zaslepljujuća, ali odluku o daljem razvoju vašeg emotivnog odnosa donesite samostalno.

Jarac

22. decembar - 19. januar

Januarski dani na polju posla ne donose neke velike i korenite promene, već sve teče po ustaljenom šablonu. Možda se stvari ne menjaju drastično, ali organizacioni plan zahtevaće od vas više pažnje nego obično. Uvećanje obima posla je samo privid, jer se pojedini zadaci vraćaju na doradu i korekciju, ili je potrebno ponoviti određene korake zarad sigurnosti finalnog proizvoda. Ne očekujte hvalospeve na vaš račun, jer nadređeni ili bliski saradnik mogu u ovom periodu prolaziti kroz tešku fazu koja može uticati direktno ili indirektno na vas. Hvatanje u koštac sa velikim projektima donosi dosta obaveza i moguće proširenje tima unutar koga radite, ali veliki projekti mogu znatno uticati na povećanje vaših finansija. Rad u kolektivu zvezde podržavaju, a ukoliko razmišljate o internacionalnom povezivanju, znajte da imate zeleno svetlo i na tom polju.

Dani koji slede donose mogućnost da promenite stavove prema nekim osobama i odnosima koji mogu uticati na dalji razvoj u budućnosti. Kada bi vas neko pitao šta biste voleli da vam se dogodi na polju ljubavi, većina vas bi poželela mir i skladne odnose unutar zajednice kojoj pripadate. Ukoliko ste mislili da su problemi i nesporazumi sa partnerom razrešeni ili već iza vas, grešite. Ista priča može se ponoviti u bliskoj budućnosti i zato je imperativ ovog meseca da pronađete zajednički jezik sa partnerom. Sve konfliktne situacije i mimoilaženje mišljenja uspevate da rešite strpljivošću, a volja za skladom navešće vas da korigujete svoje ponašanje i reakcije, jer ukoliko tražite mir, onda ga morate prvi i ponuditi.

Vodolija

20. januar - 18. februar

Pritisak koji osećate već duži vremenski period postaje jačeg intenziteta i govori vam da je kucnuo čas da konačno stvorite uslove na poslovnom planu koji će vama više odgovarati. Nedostatak slobode, vremena i finansijski prilivi koji ne zadovoljavaju vaše apetite jesu jasna poruka da, ako u 2021. niste uspeli da napravite pomak, velika je verovatnoća da ćete sada uz jaku podršku neba uspeti da se pokrenete sa mrtve tačke. Do marta mnoge vaše želje biće uslišene, ali je izuzetno bitno da u toku ovog meseca napravite strateške korake na finansijskom planu. Uzdržite se od uzimanje kredita, pozajmica i od generalno pokretanja novih projekata do kraja januara, jer slika lošeg menadžmenta može biti evidentna marta meseca. Planovi za nove pokrete su odavno postavljeni, ambicija i energija su tu, samo je potrebno izabrati pravi trenutak za akciju.

Januarski dani obećavaju mnogo više zabave, povezivanja sa prijateljima i istomišljenicima, ali i širenje socijalnog kruga. Ukoliko ste planirali putovanje, dani koji su pred vama obećavaju zabavu, samo konsultujte više puta spisak i regulativu za putovanje zemlje koju posećujete.

Kada na svom ljubavnom planu raščistite teren od stvari koje su vas opterećivale, napravićete mesta za nove doživljaje i ljude u svom životu. U sredini konfliktnih osećanja ovog meseca pojedine Vodolije se mogu osećati izgubljeno, ali onda kada budete oberučke prihvatili nepoznato, znaćete da ste postupili ispravno. Ovomesečna energija će vam pomoći da se rešite nezdravih osećanja, ali i veza sa negativnim ljudima. Pojedini pripadnici ovog znaka poželeće da u svojim intimnim odnosima promene neke stvari - ako ste u vezi koja je skrivena od javnosti ili nedovoljno definisana, možda ćete joj konačno dati formu. Slobodne Vodolije mogu očekivati da upoznaju jednu zanimljivu osobu na društvenim mrežama.

Ribe

19. februar - 20. mart

Ovog meseca i generalno u Novoj 2022. godini dogodiće vam se značajne stvari, ali je na vama da napravite izbor ka kom segmentu ćete usmeriti najveći deo svoje energije, kako bi vas okolnosti povele u pravcu koji odgovara vašim planovima. Vi sanjarite, nebo osluškuje, vi tražite, nebo ispunjava, jer ste sada u prilici da uradite baš ono što želite. Otvorena su vam sva vrata na koja želite pokucati, a kao najboljeg savetnika angažujte svoju intuiciju, jer ona bolje od racija zna šta bi trebalo da činite. Udruživanje sa moćnim ljudima ili nadređenima može vas pogurati ka vrhu na karijernoj lestvici. Mnogo toga moći ćete da uradite preko veze ili skriveno od očiju javnosti, a moguće su i tajne poslovne ponude o kojima bi valjalo razmisliti. Predstavnici ovog znaka zodijaka koji spajaju posao sa kreativnošću dobijaju nalet inspiracije koji nikako ne bi trebalo zanemariti, već iskoristiti do maksimuma. Pratite svoj unutrašnji impuls i vizije.

Usmerenost ka partneru i njegovim potrebama je posledica transformacije kroz koju on trenutno prolazi. Biće mu potrebno mnogo vaše podrške i ljubavi da kroz sve to prođe, a vama mnogo strpljenja. Na momente može se činiti da kriza koju doživljavate nema kraja, ali istina je da će nepogode proći uskoro, i da je potrebno da imate malo više vere u odnos u kom se nalazite. Jedno putovanje, intimna atmosfera i nežnost mogu obnoviti vašu dubinsku povezanost. Pojedine Ribe mogu se naći u avanturi koju još nisu spremne da nazovu pravim imenom jer zanos, uzbuđenje i tajnovitost je ono što im ovog meseca najviše prija. Slobodni predstavnici ovog znaka jedno prijateljstvo mogu pretvoriti u uzbudljivu romansu.

Povezane teme

Zodijak

Vikend horoskop od 21. do 23. januara

Stavite svoja interesovanja i prioritete na prvo mesto.

Zodijak

Nedeljni horoskop od 17. januara do 23. januara

Misaoni procesi koji se odvijaju u vašoj glavi ne daju vam mira niti mogućnost da se potpuno posvetite konkretnim izazovima koji su pred vama.

Zodijak

Vikend horoskop od 14. do 16. januara

Potražite nečiji savet ili pomoć, jer je činjenica da ne možete sve sami postići.

Zodijak

Nedeljni horoskop od 10. do 16. januara

Kreativna rešenja i oslanjanje na imaginaciju pomoći će vam da na samom početku nedelje dođete do željenih rezultata.

Zodijak

Vikend horoskop od 7. do 9. januara

Prepuštanje intuiciji i snovima je upravo ono kako bi trebalo provesti ovaj vikend.

Zodijak

2022. biće srećna godina za ova 4 horoskopska znaka

A sve to zahvaljujući Jupiteru u Ribama!

Zodijak

Nedeljni horoskop od 3. do 9. januara

Pred vama je nedelja u kojoj će se mnogi susresti sa svojim iluzijama i maštarijama i uvideti njihove potencijalne opasnosti.

Zodijak

Veliki GODIŠNJI horoskop za 2022.

Ako je sudeći prema astro prognozama, ova godina će biti daleko bolja od prethodne!

Zodijak

Mesečni horoskop za JANUAR 2022.

Ekspanzija i sreća je ono što će Nova godina doneti mnogim znacima zodijaka.

Zodijak

Vikend horoskop od 31. decembra do 2. januara

Biti okružen pravim prijateljima za vas je idealan scenario za novogodišnji doček.