grazia

Horoskop

Mesečni horoskop 01.02.2023. - 01.03.2023.

Autor horoskopa: Gordana Antić

Ovan

21. mart - 19. april

Fokusirani ste na napredak i izgradnju poslovne reputacije, ali vodite računa o tome kako raspolažete finansijama. Za razliku od samog početka godine, u februaru će vam se činiti da su se vaša poslovna i finansijska situacija menjaju na bolje, ali ne opuštajte se preterano i ne srljajte u nove finansijske izdatke,  već se strpite još mesec-dva kako biste rasterećeniji dočekali proleće. Tada će vam i nove poslovne ponude pokucati na vrata – pripremite se da ih prihvatite, kao i jedno lepo poslovno putovanje, koje može da se dogodi krajem februara, a ono obećava i susret sa osobom koja će vam se dopasti. Slobodni Ovnovi mogu da uplove u tajnu, ali kratkotrajnu vezu, a zauzeti da se upuste u paralelnu, koja sa sobom donosi razne komplikacije. Razmislite o tome da li dodatno želite da zakomplikujete svoj život. Ovnovi u čijem odnosu postoje ljubomora, sumnja i zatvorenost, mogu da prođu kroz turbulentan period sa partnerom. Što se opšteg stanja vašeg organizma tiče, situacija na ovom polju je stabilna. Svima koji su imali problema sa zdravljem, predstoji oporavak i vraćanje energije. U ovom mesecu imate veliku podršku Jupitera, ali budite na (blagom oprezu) od prehlada.

Bik

20. april - 20. maj

Početak meseca donosi period neizvesnosti, osećaćete se zbunjeno i haotično u postojećem poslovnom okruženju. Sa nadređenima ćete imati zategnut odnos i nešto lošiju komunikaciju. Međutim, to je samo privremeno, na kraju meseca ćete se sabrati i ponovo postati dobri u poslu, što će vam otvoriti i neke nove poslovne mogućnosti. Ukoliko aplicirate za novi posao, očekujte pozitivne vesti. Novac ćete imati, iako je ovo mesec povećanje potrošnje za vas. Što se zdravlja tiče, potrebno vam je više odmora, relaksacije, opuštanja, ali promene u načinu ishrane mogu doneti brze i dobre rezultate. Partnerski odnosi mogu biti uzbudljivi i intenzivni, sve do poslednje nedelje u mesecu. Ako ste slobodni, uticaj Venere može doneti brojne flertove i prilike da se sa nekim povežete na dubljem nivou. Nemojte žuriti da uspostavite vezu i pokušajte da izbegnete uplitanje u bilo kakve odnose sa osobom koja je zauzeta. Ako imate vezu, februar obećava harmoniju sa voljenom osobom.

Blizanci

21. maj - 20. jun

Prva polovina meseca donosi mogućnost nesuglasica sa kolegama i konflikte, ali ostanite smireni. Energija vam se vraća u drugoj polovini meseca, kada možete očekivati prosperitet i lepe trenutke na poslu, iako je mnogim blizancima potreban neki vid promene, no malo je verovatno da je možete ostvariti sada. Ovaj mesec bi mogao biti početak intenzivnih planova ili vaših akcija usmerenih ka traženju drugog posla. Što se tiče finansija, iako ćete tokom ovog meseca imati više mogućnosti da zaradite – očekuju vas i planirani, ali i neplanirani izdaci i generalno gledano – trebali biste da budete oprezniji u trošenju novca. Ako ste zauzeti, ovog meseca će odnos sa partnerom ojačati, iznenadite ga i probudite svoju romantičnu stranu. Slobodnim Blizancima jednostavnije emotivne prilike slede od ulaska u treću dekadu februara. Do tada – mogućnosti za tajne, avanture, prolazne i površne odnose u koje vas može uvući strast i impulsivnost. Oni koji rade mogu pokrenuti i aferu kroz posao. Generalno – aktivniji ste i društveniji u ovom periodu, sledi vam više interesantnih novih poznanstava. Neke od vas prošlost može iznenaditi kroz kontakt krajem prve dekade i u poslednjih par dana meseca. Ako ste imali neki zdravstveni problem, u februaru zdravstvena situacija kreće na bolje. Višak energije koji imate opkušajte da usmerite na fizičku aktivnost, koja vam je sada neophodna.

Rak

21. jun - 22. jul

Ovo je mesec u kojem preispitujete izbor partnera, finansijsku situaciju, kao i vaše sposobnosti. Ne paničite i ulažite energiju u sve pozitivno što vas čeka. Stiže vam iznenađenje iz daleka, koje možda neće biti romantično, ali će vas usrećiti. Moguća je i ljubav na nekom putovanju ili zaljubljivanje u osobu koja živi daleko od vas. Venera u znaku Riba može aktivirati vaš ljubavni život, ali sve dok je Mars u vašem dvanaestom polju – novozapočete emotivne veze se mogu pokazati kao klizav i nestabilan teren, pogotovo ako u njih uđete vođeni jakim strastima i nerealnim očekivanjima. Zanos i idealizacija nisu dobar temelj za nešto što bi moglo potrajati. Zauzeti Rakovi u februaru mogu postati sumnjičavi i ljubomorni, baviti se analizom svakog partnerovog postupka i reči, za šta uglavnom neće imati razloga. Ta preterana sitničavost može uneti dodatnu tenziju u odnos, pa je bolje da ovaj period iskoristite da se povežete sa partnerom, nego udaljite od njega – putujte, uživajte u zajedničkim aktivnostima, zbližavajte se. Što se zdravlja tiče, ako promenite navike u ishrani, i sve drugo može krenuti na bolje. Nepotgrebno ćete biti izloženi velikom stresu, koji može izazvati anksioznost, probajte da meditirate, vežbate, ali i odmarate što više i spavate.

Lav

23. jul - 22. avgust

Radna atmosfera vam stvara veliki stress, ali ne brinite – to će se rešiti. Samo prvi deo februara je naporan u poslovnom smislu kada ćete biti zatrpani velikom količinom obaveza, ali i problemima u komunikaciji sa nadređenima i poslovnim saradnicima, međutim, potrudite se da ne trošite energiju na to, već se fokusirajte na pozitivne aspekte svog zanimanja, kako biste kraj meseca dočekali u potpuno novoj atmosferi. I finansije vam se popravljaju u drugoj polovini meseca, a pred nekim lavovima se otvaraju nove poslovne mogućnosti. Možete prihvatiti novi posao, ali na početku bi vaša zaduženja mogla da budu nešto veća. Briga i fokusiranost na posao, kod vas će izaivati da zaboravite na Dan zaljubljenih, bilo da ste zauzeti ili slobodni, no poklon od voljene osobe ili predmeta vašeg interesovanja će vas veoma obradovati. Očekujte neki iznenadni uvid ili neobičan razgovor sa osobom suprotnog pola, koja će na vas ostaviti veliki utisak. Nemojte biti mrzovoljni i tvrdoglavi i ne odmeravajte snage sa drugima, već se više družite i izlazite sa ljudima, boravite u prijatnim enterijerima i u prirodi kako biste jačali svoj imunitet. Možda osetite promene u zglobovima i kičmi, čuvajte se prehlada i eventualnih povreda, koje su moguće u prvoj dekadi meseca, ako se ne praktikujete no-stres filozofiju.

Devica

23. avgust - 22. septembar

Stres će obeležiti početak meseca, što bi moglo biti i zbog partnera ili prijatelja koji vam već neko vreme nameću promenu na koju niste spremni. Sva vaša energija usmerena je na karijeru, ali dajte sebi oduška i otputujte negde. Ovaj period dobar je za traženje novog posla, jer će na postojećem doći do nekih reorganizacija i promena, koje vam se neće dopasti. Moguće je i da će vam biti ponuđeno novo radno mesto, koje ne bi bilo loše da prihvatite. Pred vama je period intenzivnijih obaveza i mogućnosti da se dodatno istaknete i napredujete u karijeri. Finansije su vam bestabilne u prvoj polovini meseca, a onda dolazi do promena na bolje. U ljubavi vam suštinski ide dobro – Venera u tranzitu kroz polje partnerstva i braka donosi prijatne trenutke sa partnerom i više vremena za bliskost. Nema mesta za ljubomorne ispade i tenziju, niti nagle poteze, tokom februara radite na tome da izbistrite nerešene stvari u odnosu. Slobodne device nailaze na interesantnu osobu, sa kojom ih povezuje hemija, ali neka ne žure, već što bolje upoznaju osobu koja ih privlači. Moguć je i ulazak u neku tajnu vezu. Iako vam je imunitet slabiji nego obično, ako se čuvate, izbeći ćete prehlade.


Vaga

23. septembar - 22. oktobar

Imate prevelika očekivanja od meseca pred vama i, uopšte, cele 2023. godine. Bolje zastanite i preispitajte sebe, svoje želje i ciljeve, vrednosti kojima se vodite, al ii mogućnosti kojima trenutno raspolažete. Ovaj mesec je konfliktan u poslovnom okruženju, ali, čak i ako imate čvrste argumente, ne uplićite se u rasprave i nadmudrivanja. Dovršavajte započeto, a ako vam iskrsne neka poslovna ponuda koja od vas zahteva instant odgovor i reakciju, sačekajte. U poziciji ste da birate, a treba birati pametno jer nailazi period velikih zaduženja i obaveza što može da utiče i na odnos koji imate sa partnerom. Ako ste u stabilnoj vezi, postojaće prilike za odmeravanje snaga sa partnerom, što je bolje da izbegnete. Energiju usmerite na usavršavanje zajedničkog jezika i poboljšanje komunikacije, pre nego za svađu. Ako uspete da pronađete zajedničko vreme sa partnerom, umesto da se stalno fokusirate na sopstvene obaveze i očekivanja, ovo može biti mesec velikih strasti. Slobodnim vagama smeši se susret sa srodnom dušom, no to može biti kroz posao i u vidu tajne veze, ali ovde budite oprezni i ne gradite vezu na strastima – samo strpljivo. Što se zdravlja tiče, menjajte loše navike, februar je za to odličan. Čuvajte se upala, posebno urinarnog trakta – nemojte boraviti u hladnim prostorijama i dobro se oblačite.

škorpija

23. oktobar - 21. novembar

Sećanja na nekoga iz prošlosti, stalno vam prolaze kroz glavu. Osećaćete se konfuzno, ali ne dozvolite da vas to previše poremeti, jer već sredinom meseca možete doživeti neko romantično iznenađenje. Srešćete osobu koja vam je veoma draga, a koju dugo niste videli. Ako imate partnera ili ste u braku, možete prolaziti kroz neki napet period, prepun starih tema i pitanja, preispitivanja temeljnih stavki vaše veze. Budite spremni na kompromise, ali ne i ako se pojavi pitanje potomstva ili trudnoće – tu nema mesta preispitivanju, morate delati onako kako osećate i verujete. Kad je posao u pitanju, za vas je ovo mesec promena, bilo da ih priželjkujete ili od njih bežite. Može se desiti da presečete veze sa postojećim poslovnim saradnicima, čak i da odete na neko novo radno mesto. Ako se to ne desi, defintitivno ćete doživeti reorganizaciju u okviru postojeće firme. u svemu ćete se snaći i brzo prilagoditi. Krajem meseca vas očekuju intenzivniji rad, ali i bolja finansijska situacija. U zdravlju će se pojaviti neke oscilacije, možete imati problema sa cirkulacijom, ali i nesanicom.

Strelac

22. novembar - 21. decembar

Mogućnost problema u komunikaciji, posebno sa bliskim osobama ili na poslu. Savetuje se oprez i dva puta meri, jednom seci filozofija, posebno kad je odnos sa partnerom u pitanju. Možda vas muči manjak zajedničkom vremena, ali to nije razlog da budete toliko napeti. Bolje se organizujte i ne donosite probleme sa posla u kuću. Moguće je da ćete u prvoj dekadi biti preterano sumnjičavi i ljubomorni i pokušavati da otkrijete da li partner nešto skriva od vas, ali nema razloga za to, u ovom periodu bliski ljudi su vaša velika podrška, posebno ako im otkrijete želju za velikim promenama u svom životu. Krajem meseca jača prisnost sa partnerom. Slobodni Strelčevi u februaru mogu do mile volje da se zabavljaju i flertuju, ali ne i da ulaze u ozbiljnije veze, sad nije dobar trenutak za to. Krajem meseca je situacija pogodnija za stabilniju ljubavnu priču, ali i za novi posao – uslediće značajna poslovna ponuda, koja može da promeni vaš finansijski status. U februaru su vam osetljiviji disajni organi nego inače, pa su mogući neki sezonski virusi i prehlade, ali ako vodite računa, nećete ozbiljnije narušiti zdravlje. Jačajte imunitet i izbegavajte poslovne trzavice.

Jarac

22. decembar - 19. januar

Pozitivna energija lebdeće oko vas, a imate priliku da doživite najromantičniji Dan zaljubljenih do sada. Izbegavajte svađe, ali i zatvaranja u sebe – sa partnerom bi trebalo da se razumete veoma dobro ovog meseca, pa nemojte pokušavati da sakrijete od njega nijedan problem, posebno ne onaj koji se tiče posla, gde će nivo vaših obaveza biti povećan. Ipak, povećanje obima posla nije razlog da sa partnerom ne otputujete na neko romantično putovanje, što može da poveća dozu bliskosti među vama. Ako baš nemate vremena za to, organizujte zajednički izlazak ili neku aktivnost – to može da pojača bliskost i uzburka strasti među vama. Slobodne Jarčeve očekuju zanimljivi susreti, pod uslovom da se pokrenu i izađu iz kuće. Nemojte sanjariti, maštati, a posebno se nemojte vraćati u prošlost – zakopajte je i napravite prostor za nešto novo. Ovo je dobar period za otpočinjanje nove veze, posebno sa osobom koju upoznate preko prijatelja ili na nekoj društvenoj mreži. Stižu vam dobre vesti za neku osobu koja vam je bliska, a krajem  meseca se pojačava kapacitet za razumevanje novih ideja, koje mogu biti ezoterične. Uprkos povećanom intenzitetu posla, na poslu će biti sve okej, ako se fokusirate na ono što radite. U suprotnom, moguće sun eke greške i propusti. Pojačajte koncentraciju i ne donosite velike odluke, biće prilika za to do kraja godine. Povedite računa o tome šta i kako jedete, mogući su problemi sa probavom.

Vodolija

20. januar - 18. februar

Ovo je vaš mesec, a ujedno i mesec ljubavi, pa, iako vam na početku to neće izgledati tako, uz pomoć dobrog raspoloženja, veselosti, vašeg prirodnog šarma, možda, ukoliko nemate stalnog partnera, do kraja februara dobijete jednog. U svakom slučaju, mnogo ćete izlaziti, družiti se, imati dešavanja koja će vam izmamljivati osmeh na lice. Ako ste u stabilnoj vezi, u takvoj ćete i ostati, ali ako je vaš odnos na klimavim nogama, biće ovo mesec pun nerazumevanja. Probajte da izbegavate konflikte i do kraja meseca biste mogli da se povežete još jače sa voljenom osobom. Očekujte i poboljšanje na polju finansija i nalet kreativnosti, posebno ako ste u februar ušli aktivni i odlučni. Ne budite rasipni i u mart ulazite i pravom blagostanju. Iako će ovo biti dobar mesec i kad je posao, al ii ljubav u pitanju, ne zaboravite da se opustite i meditirate, ali i vežbate – fizička aktivnost u ovom periodu vam je neopohodna. Ovo je odličan period da promenite sve negative navike.

Ribe

19. februar - 20. mart

Zanesene i često neodlučne Ribice, u ovom mesecu bi mogle da imaju kristalno čist um, posebno kad su ljubavne ponude u pitanju, a biće ih na svakom koraku. Fokusirajte se i dva puta merite, a jednom secite, ako ste slobodni strelac. Može se desiti da vas zanese ponuda neke osobe, pa ne ulećite u odnose brzo i lako, da ne ostanete razočarani do kraja meseca. Ako ste zauzeti, izbegavajte svađe sa partnerom, već kroz, recimo, uređivanje vašeg zajedničkog prostora ili obavljanje nekih zajedničkih aktivnosti, probajte da probudite strast u vezi. Može se desiti da je neko u vašem bliskom okruženju emotivno povređen, to bi trebalo da prepoznate i budete uz njega. Ovo je mesec kad inače treba da se fokusirate na bliske osobe, partnera i porodicu, kako biste kraj meseca dočekali u harmoniji sa svima njima. Na poslu je iszuzetno dinamično, ali postoji i gomilanje obaveza – ne žurite i ne pojačavajte stress dodatno, udahnite i rešavajte jednu po jednu stvar. Izbegavajte rasprave sa kolegama, kao i trošenje novca na privatni posao kako biste treću dekadu februara dočekali stabilno, u harmoničnom poslovnom okruženju. Jači prilivi novca krajem meseca. Zdravlje: na vaše fizičko stanje najviše utiče nivo stresa kojem ste izloženi na poslu – pokušavajte više da se krećete, spavate, odmarate. Zdravo se hranite i biće sve u redu.

Povezane teme

Zodijak

Nedeljni astro od 22. do 28. maja

Tenzije su visoke za ovo vreme prepuno akcije, budite oprezni sa onim što zamah donosi.

Zodijak

Vikend astro od 19. do 21. maja

Da li su vam zvezde naklonjene ovog vikenda kao što će vremenske prilike biti

Zodijak

Vikend horoskop od 12. do 14. maja

Posle intenzivne sezone pomračenja, vreme je da se opustimo. Ali postoji nekoliko zvezdanih znakova na koje bi trebalo obratiti pažnju.

Zodijak

Vikend horoskop od 14. do 16. aprila

Zvezde vam daju zeleno svetlo i dobre vibracije ovog vikenda!

Zodijak

Nedeljni astro od 10. do 16. aprila

Šta su vam zvezde zapisale za nedelju pred nama...