Mesečni horoskop za decembar 2023.

Šta su vam zvezde pripremile poslednjeg meseca u 2023. godini?

MIB00258003 Mondadori International Business 591 331 254 5906 3311 RGB

Ovan

Pogodnosti u karijeri postoje, s tim što se mogu stovriti prepreke i kašnjenja u postizanju uspeha. Pripazite se neočekivanih dugova. Oni koji poseduju privatni posao mogu se suočiti s malim gubitkom ovog meseca, ali imaju šansu da pronađu nove poduhvate i nadoknade profit. Možete zbog toga osetiti nesanicu, time i stalni osećaj umora. Problemi sa egom mogu uzrokovati nekoliko poremećaja ili svađa u porodici, pa i spor oko imovine. Parovi će se dobro provesti zajedno, a povoljan je period i za venčanja.  

Bik

Nekoliko izazova u karijerama, a može doći i do iznenadnih transfera na poslovima, kašnjenja u dobijanju nagrada i beneficija na radnom mestu. Oni koji vode posao naći će iznenadne i neočekivane povrate, ali neka vas to ne opusti. Nedostatak planiranja obično vodi ka gubicima. Ovo je mesec pun pomešanih emocija. Ako ste u paru, suočićete se sa prazninama u komunikaciji i nesporazumima. Zato ovaj period nije povoljan za veridbu niti ulazak u novu vezu.

Blizanci

Dobar poslednji mesec u godini. U karijeri će vam krenuti putem napretka i uspeha, ali ne pre no što prođete kroz izazove i prepreke. Tek potom postoje velike šanse za unapređenje, pa čak i prilike za rad u inostranstvu. Očekuju vas i iznenadni dobici kroz nasledstvo. Ako ste u privatnom poslu, ovog meseca možete ostvariti ogroman profit, uz jedno neverovatno poslovno partnerstvo. Opšte zdravlje je dobro, mada se mogu povećati problemi sa anksioznošću. Porodični život je skladan, a ako ste u paru, pred vama je mesec pun ljubavi.

Rak

Umereni mesec. Mogući su manje neugodnosti sa zdravljem, ali je  među članovima porodice moguć komunikacijski jaz, kao i nesklad između parova. U karijeri i radnom životu suočavate se s pritiskom i neželjenom promenom posla. Može doći do kašnjenja u dobijanju koristi od predanog rada koji ste uložili na svom poslu. Takođe, izbegavajte nepotrebne troškove. Preduzeća možda neće ostvariti veliku dobit, a vlasnicima se savetuje da ne proširuju firmu ovog meseca.

Lav

Puno mešovitih rezultata. Među članovima porodice će vladati osećaj mira i jedinstva. Ako ste u paru, videćete kako se vaš odnos produbljuje i osećaćete se spremnim da preduzmete sledeći korak. Zdravlje će biti savršeno tokom celog meseca, osim manjih problema sa varenjem i očima. U karijeri vam stižu povoljni rezultati ecembar Prepreka će biti, ali ćete ih prevazilaziti bez ikakvih problema. Može biti izazova u donošenju odluka i poslovnim partnerstvima, ali na kraju će sve doći na svoje mesto.

Devica

Porodične nesuglasice i sporovi su u fokusu ovog meseca, osim kada je reč o ljubavnom životu parova. Dobre vesti u za karijeri: imaćete više fokusa i posvećenosti radu. Mogu vam stići i neočekivani računi. Oni koji poseduju posao možda se neće suočiti sa visokim profitom, ali se ne bi suočili ni sa velikim gubicima. Ovo nije najbolji mesec za proširenje njihovog poslovanja.

Vaga

Povoljan i miran kraj godine. Zdravlje će cvetati. Možete očekivati  unapređenje na svojim poslovima, ili čak dobiti beneficije u vidu zarade. Dobri su aspekti za uštedu novca, mada je vama teško da ga zadržite. Vlasnici preduzeća mogu dobiti više novih poslovnih projekata koji izgledaju korisni. U ličnom životu, provodićete više kvalitetnog zajedničkog vremena, uz slogu i mir, a ako ste u paru, uživaćete u romantici.

Škorpija

Rolerkoster mešovitih rezultata. Na sreću, zdravlje će vam biti netaknuto. Morate biti oprezni tokom vožnje ili putovanja. U profesionalnom životu može biti nekih smetnji na radnim mestima, kao i prepreka, čak neželjenih promena posla. Čuvajte se nepotrebne potrošnje, mada je povoljan period za dobijanje kredita. Moguća dobit kroz nasledstvo. Vlasnicima privatnih poslova savetuje se da ne ulaze u nova partnerstva. Svađe među članovima porodice.

Strelac

Mesec bez smetnji. Održavate dobro zdravlje i formu, a uz pomoć vaše poznate inteligencije, prolazite dobro na poslu i rešavaćete složene zadatake sa lakoćom. Takođe postoji mogućnosti da za povećanje plate ili za nove beneficije kao što je unapređenje. Oni koji poseduju posao biće svedoci velikog profita. I imovinski problemi će biti uspešno rešeni. U porodici će takođe vladati harmonija, kao i među parovima.

Jarac

Uspeh i pozitivni rezultati u karijerama. Međutim, biće problema u uštedi novca dodavanjem neočekivanih troškova. Vlasnici preduzeća će možda morati da promene način poslovanja kako bi napredovali.

Iz zdravstvene perspektive, moguće infekcije oka i zubobolja. Među članovima porodice može doći do nedostatka međusobnog razumevanja, takođe su mogući problemi u ljubavnim odnosima. Oni će, međutim, moći razgovorom da razreše svoje nesuglasice.

Vodolija

Više problema i manje zadovoljstva na poslu. Moguće je da je ovo prvi put da se to dešava. Neželjena putovanja mogu biti potrebna kao deo profesije. Očekujte finansijske poteškoće, kao i prilike za gubitak. Ako posedujete preduzeće možda će biti teško da održite zaradu ovog meseca. Što se tiče zdravlja, možete očekivati anksioznost i hipertenziju, a u porodici manje mira, zbog nesporazuma i nedostatka komunikacije.

Ribe

Podnosićete neželjene porodične probleme sve do kraja meseca. Tek tada vas očekuje mogućnost zadovoljstva. Nevenčani parovi će se suočiti sa pojedinim izazovima. Pripadnici ovog znaka se takođe mogu suočiti sa teškim vremenima i problemima na poslu, kao i sa porastom troškova domaćinstva. Ne ulažite u nekretnine i ne menjajte svoju poslovnu liniju ovog meseca. Pojedinci koji poseduju posao će možda ovaj mesec smatrati izuzetno teškim i mogu pretrpeti gubitak.

Grazia

Foto: Promo, vizual: Branka Ćurčić