Mesečni horoskop za novembar 2023.

aznajte šta su vam zvezde zapisale za mesec pred nama

OVAN

Stižu vam mnoge prepreke i od većine nećete moći da pobegnete, nego ćete morati da se suočite. Na poslu može doći do nesuglasica, a vi ćete biti u situaciji da branite svoje mišljenje. Možda postoji i neko blizak ko će pokušati da vas izda. Pošto ćete se ponašati intuitivnije nego inače, prepoznaćete ko vam je verni prijatelj, a ko se samo igra sa vama. Ovaj mesec možete iskoristiti za čitanje i učenje, jer će vam to ići glatko. Fokusiraćete se na finansije. Pokušaćete da razvijete načine da ostvarite veći prihod i uštedite nešto novca. Nemojte oklevati da tražite savet od nekoga kome verujete. Jesen je kritična po zdravlje. Telu treba pomoći tako što ćete voditi dosta računa o sebi i ne izlagati se prevelikim naporima.

BIK

Dobićete dosta razloga da promenite svoj život. Najviše ćete se posvetiti zdravlju koje ste zanemarili. Za početak, promenite ishranu kako biste se osećali zdravo i puni energije. Istovremeno, bićete puni kreativnih i praktičnih ideja. Međutim, nemojte se upuštati u ogromne rekonstrukcije bilo čega, jer to zahteva više koncentracije, a baš ona će vam nedostajati ovog meseca. Imaćete sklonost ka tome da izbegnete svoje dužnosti, što ne mora nužno biti negativno. Ako pokušavate da se izvučete iz nevolje, razmislite o tome da li bežanje zaista pomaže ili samo odlaže problem. Trebalo bi da izbegavate bilo kakvu nepotrebnu operaciju ili napor, nego da provedete više vremena u opuštanju.

BLIZANCI

Možete se radovati mnogim društvenim događajima. Zbog prijatnog držanja i stava kojeg ćete imati dovoljno, započećete prijateljstva sa novim, veoma interesantnim ljudima, sa kojima čak može da nastane zajednička profesionalna budućnost. Zato razmislite o svakoj rečenici pre no što je izgovorite, to će biti veoma važno. Bićete u dobroj fizičkoj formi. Stoga, nemojte se plašiti da pokušate sa zahtevnijim sportskim aktivnostima, ali svakako ne zaboravite na dopunu vitaminima, jer vam imunitet može biti oslabljen. Bićete veoma rezervisani, odgovorni i finansijski obazrivi na šta ćete u ovom trenutku trošiti novac, što, između ostalog, može doprineti vašoj  stabilnosti. Ipak, ne treba štedeti na kvalitetu hrane, kao ni na mentalnom razvoju, na primer, u vidu edukativnih kurseva.

RAK

Bićete veoma strpljivi i uspećete da ostvarite ono što ste zacrtali.  Motivacija i odlučnost će biti na visokom nivou tokom ovog perioda, pa se ne plašite, nego se upustite u nešto što ste dugo odlagali. Snaći ćete se dvaput bolje nego inače. Bićete puni energije. Uporno i snažno  ćete slediti svoje ciljeve, moći ćete dobro da planirate vreme, a ni veština vam neće nedostajati. Ali pazite na nedostatak sna, jer to može da izazove zdravstveni problem. Kod kuće bi, pak, trebalo malo usporiti. Vaš partner možda neće moći da vas prati. Osim toga, bićete skloni ljubomori i posesivnom ponašanju, što bi moglo da izazove besmislene nesuglasice.

LAV

Novembar vam donosi depresivno raspoloženje. Umorićete se i osetite potrebu da se zatvorite u sebe. Zbog vaše potrebe za kontemplacijom, biće vam potrebno dosta opuštanja od loših misli. Zato, ako već ne želite društvo prijatelja, meditirajte ili gledajte filmove. Protekla godina nije bila laka i to će vas stići ovog meseca, osećaćete se umorno i demotivisano. Ipak, nije smak sveta. Dovoljno je samo da se naspavate ili odete u banju. Vaš radni učinak neće biti izvanredan, i radovaćete se kraju godine. Stoga, izbegavajte značajne promene u karijeri i događaje jer možda nećete uspete da im pristupate sa tipičnom posvećenošću.

DEVICA

Vaša sposobnost komunikacije će se naglo probuditi. Ući ćete u centar pažnje društva prijatelja. Svi će rado saslušati vaša mišljenja i priče, a vi ćete steći simpatije i mnogih drugih ljudi. Tokom ovog perioda bićete veoma iskreni, što je plus, a osim toga, moći ćete da nađete način da izrazite svoje mišljenje kako ne biste nikoga uvredili. To će ceniti i vaše kolege i pretpostavljeni na poslu i zahvaljujući tome ćete postići veliki uspeh. Moguća je ponuda i bolje pozicije. Mnogima ćete čak postati uzor i steći priznanje za svoja dugoročna dostignuća. Kreativnost će vam biti jača nego ikada i zahvaljujući tome, neprestano ćete smišljati načine da zadivite druge. Bićet takođe odlični mentori. Vaše veštine posmatranja će se izoštriti i vrlo brzo ćete otkriti kako stvari zapravo stoje, a sposobnost da utešite voljene samo rečima biće neverovatna.

VAGA

Osećaj za pravdu i sposobnost uticaja na okolinu probudiće se u vama ovog meseca. Naći ćete se u situacijama u kojima treba da se nosite hladne glave i racionalno, što će za vas biti lako na poslu, a to će ceniti i kolege i šefovi. Bićete potpuno iskreni prema ljubavnom partneru, što će vašu vezu pomeriti korak dalje. Osećaćete se potpuno mirno i spokojno. Sve sukobe ćete moći lako da rešite, i zbog toga će vam okolina biti zahvalna, bar ona koja to ume da ceni. Autoritet će vam ojačati, a mnogi će vas smatrati dobrim savetodavcem.

Osetićete potrebu za priznanjem. Vaši kvaliteti su cenjeni, pa i ako ne dobijete satisfakciju odmah, znajte da vam svakako sledi. Na kraju ćete znati da je vredelo biti strpljiv.

ŠKORPIJA

Otkriće se vaša intelektualna snaga i vi ćete žudeti za žudeti za znanjem. Mogli biste imati čak izvesnog uspeha u oblasti retorike. Takođe, pamćenje će biti tako dobro da ga možete spojiti sa proučavanjem nečeg prilično izazovnog, jer je sada vreme kada imate sposobnost da apsorbujete mnogo informacija. Neće nedostajati smisla za humor, a druge ćete zabaviti puno smešnih priča i iskustava. S druge strane, u nekim situacijama možete biti previše iskreni i cinični. U svakom slučaju, ovaj period će biti savršen za učenje i sticanje znanja. Bićete veoma koncentrisani, a vaš um će biti neumoran. Verovatno ćete se baviti mnogim neobičnim temama, kao što su ezoterizam i univerzum, ali i pitanja seksa. Čuvajte se samo prejedanja.  

STRELAC

Početkom meseca moguće je da ćete osetiti veliki umor. To može uticati i na vaše raspoloženje i mentalno stanje. Razumevanje je ono što vam je najpotrebnije ovog meseca. Potražite ga najpre u porodici. Takođe ćete morati da se odmorite. Ne terajte sebe da radite bilo šta što ne želite da radite ovog meseca. Nećete biti proaktivni ovog meseca, ali vam to neće stvarati dugoročne probleme. Ograničite upotrebu elektronskih uređaja, jer to može negativno uticati na vašu psihu. Društveno umrežavanje može dramatično poremetiti vašu koncentraciju i produktivnost. Ako imate važan projekat da završite, pokušajte da se opustite u prirodi ili parku. Počastite se ovog meseca. To će vam pomoći da se osećate ugodnije i povećate samopouzdanje.

JARAC

Bićete ispunjeni srećom. Um će vam biti veoma kreativan, tako da osećate potrebu da eksperimentišete u mnogim aspektima života. Možete iskoristiti ovu kreativnu energiju za rekonstrukcije u kući, bavljenje sportom. Motivacije ćete imati dovoljno, tako da prestanite previše da se dvoumite i uradite ono što želite da radite u datom trenutku. Iako je ova godina bila izazovna, počećete da razmišljate o malim stvarima koje vas čine srećnim. Vaš život treba da bude u apsolutnoj ravnoteži, a vi ćete imati tendenciju da trošite više novca nego inače. S vremena na vreme, to uopšte nije loša stvar. Ali ako to znači da trošite ušteđevinu, razmislite dvaput pre nego što kupite ono što impulsivno želite.

VODOLIJA

Nećete ni za trenutak zaustaviti proces razmišljanja. Počećete da razmišljate o svom životu, ali ćete upasti u balon preteranog razmišljanja i biće vam teško da se izvučete odatle. Pokušajte da obratite pažnju na nešto drugo, možda da naučite novi jezik, na primer. Razgovori sa prijateljima bi vam takođe mogli pomoći, ali ne tako što ćete se previše upuštati u rešavanje svojih problema. Za tuđe nećete biti zainteresovani, iako to nije fer, jer je činjenica da imate tako neverovatne ljude oko sebe. Melanholija kraja godine pokrenuće misli o (ne)postizanju ciljeva. Neraspoloženje i samopotcenjivanje pokušaćete da nadoknadite gomilanjem imovine. Bilo da se radi o malim stvarima ili nekretninama, nećete moći da prestanete da kupujete, a kupovaćete u suštini sve što vam dođe pod ruku.

RIBE

Možete se opustiti jer vam ovog meseca ništa neće smetati, a moći ćete da uživate u životu u potpunosti. Biće najbolje da se fokusirate na bliske ljude. Zahvaljujući empatiji, možete pomoći svakome kome će to biti potrebno, a to će vam zagrejati srce. Osmeh na licima vaših bližnjih biće ključan za vas ovog meseca. Nećete morati da brinete o  finansijskoj situaciji pa se razveselite i idite na odmor ili kupite sebi nešto lepo. Bićete bliži porodici. U idealnom ste raspoloženju za obnavljanje odnosa i svi bi voleli da se zajednički prisetite starih dana. Neugodne situacije vas neće srušiti, a neće vam ni smetati problematični ljudi. Jedino se nemojte baviti zahtevnim sportovima, jer ste skloni povredama nogu

Foto: Profimedia

Vizual: Branka Ćurčić

Tekst: Grazia