Mesečni horoskop za septembar 2023.

OVAN

Septembar će vam doneti mnogo hrabrosti i energije u život. U ovom periodu nećete brinuti ni o čemu, pa će sve ići glatko. Čak vam ni sukobi na poslu neće smetati. Naprotiv, barem možete vežbati diplomatsko rešavanje problema. Takođe ćete biti veoma uspešni u jačanju veza, pa pozovite stare prijatelje na večeru i oživite svoje prijateljstvo. Ako tražite srodnu dušu, moguće je da ćete konačno privući ljubav u život, zahvaljujući upravo pozitivnom pristupu.

Vi često mislite o septembru kao o novom početku. Obično volite  promene, a ovaj mesec će vam to dati. Problemi koje može doneti nova školska i radna godina neće vas uplašiti. Naprotiv, neustrašivo ćete se suočiti sa svim izazovima, a i dalje će vam ostati mnogo energije za hobije i porodicu. Ova energija će takođe imati pozitivan uticaj na ljude oko vas. Dobro razmislite kako utičete na svaku osobu. Nekima možete pomoći da izbegnu depresiju i stres, ali drugi mogu biti ogorčeni vašim uspehom.

BIK

Prvog jesenjeg meseca, vi ćete se zatvoriti u sebe i početi da razmišljate o svojim životima. U ličnom životu, naći ćete se u mnogim situacijama u kojima ćete morati da donosite ključne odluke. Možda ćete se osećati fizički umorno, ali u stvarnosti će to biti uzrokovano preteranim razmišljanjem i utapanjem u nesigurnost. Zato pustite da stvari teku i ne dozvolite da vas problemi progutaju. Septembar neće biti lak period za vas, ali pokušajte da se pogurate i prevaziđete. Pred nama su bolji dani. Možete se osećati nemotivisano, jer je ova godina bila uzbudljiva, ali i iscrpljujuća. Ova negativna osećanja mogu uticati na sve aspekte vašeg života, tako da ih ne treba puštati napolje. Umesto toga, potražite pomoć od svog partnera ili prijatelja. Međutim, ne treba izbegavati negativnost i samo čekati da prođe. Čak i ako zaista ne želite društvo, i dalje možete veoma efikasno da koristite svoje vreme, na primer, učenjem, povećanjem sportske aktivnosti ili razvojem svojih veština.

BLIZANCI

Pripremite se na suočavanje sa velikim stresom. Razne obaveze će se nagomilati, a vi ćete upasti u gužvu i osećati se kao da više ne uživate ni u čemu. Zato je bolje da se u ovom periodu nemojte nepotrebno  upuštati nepotrebno u mentalno zahtevne aktivnosti, već planirajte vikend u wellnessu ili u prirodi sa prijateljima. Tokom ovog perioda, žudećete da budete sami kako biste mogli da oslobodite um i preispitate svoje prioritete, a vaša iskra će se ponovo zapaliti.

Početak nove školske i radne sezone može biti izazovan na mnogo načina. Bilo da se radi o nervozi na poslu, obavezama na studijama ili brizi za decu, nećete ih dobro tolerisati. Mnoge zadatke ste odložili na neodređeno vreme pred letnje odmore, i oni sada počinju da vas sustižu. Krajem meseca, povedite više računa o svom zdravlju. Postoji opasnost od povreda gornjih udova ili bolesti respiratornog sistema. Zato ne činite ništa rizično i idite na redovne preglede.

RAK

Osećaćete veliku potrebu da budete u kontaktu sa nekim, bilo sa svojim bliskim prijateljima ili sa partnerom. Čeznućete za zagrljajem, blizinom i uveravanjem da ste voljeni. Međutim, ova potreba ne bi trebalo da vas obuzme, bolje je da radite na tome da zavolite sebe, takve kakvi ste. U ovom periodu, najvažnije će biti da se uverite u lične vrednosti i da radite stvari onako kako osećate. Ovog meseca ne očekujte velike promene. Pronalaženje unutrašnjeg mira trebalo bi da vam bude najvažnija stvar. Obično svoje postupke zasnivate na emocijama, a to će se sada još intenzivirati. Osećaćete veliku potrebu da budete “zbrinuti”. Međutim, pazite da se ne vežete previše emotivno za nekoga, jer bi vam eventualno odbijanje moglo slomiti srce. Na poslu neće biti lako. Ako se pojavi problem, radije ćete se povući nego suočiti sa situacijom. Umesto razumevanja, vaše kolege će vas gledati sa visine i neće oklevati da koriste bodlje.

LAV

Septembar će biti veoma miran za vas. U ovom periodu otkrićete muzički ili neki drugi, novi talenat koji bi svakako trebalo da počnete da razvijate. Pokušajte da upišete kurs. Proširićete vidike i zadovoljiti  stvaralački duh. Ako rešite da eksperimentišete i u kulinarstvu, sa različitim receptima, radi bolje forme, izbegavajte slatku hranu jer će vaše telo biti sklono prekomernoj težini. Bolje je obratiti pažnju na dovoljnu količinu povrća i unos vode. Iskoristite sunčane dane za malo putovanja. Izaberite dobro društvo i ne oklevajte, naročito ako vam se ukaže prilika da otputujete u inostranstvo, jer će vam to pružiti mnogo mentalne energije za ostatak godine. Moći ćete odlično da podnesete stres septembarskih dana, pa će tako izdržavati celu porodicu kada im je to najpotrebnije, a i dalje će vam ostati dosta energije za sopstvene aktivnosti. Pokušajte da ostvarite stvari koje ste dugo odlagali. Bićete korak ispred ostalih.

DEVICA

U septembru će se u vama probuditi roditeljski, odnosno zaštitnički instinkti. Ako imate decu, želećete da provodite vreme sa njima i dobro ćete se zabaviti zajedno. Ako nemate decu, bila bi šteta da ne iskoristite ovo raspoloženje, pa ponudite pomoć u čuvanju dece prijateljima, koji će to svakako ceniti. Ako sa partnerom planirate porodicu, sada je vreme. Tokom ovog perioda bićete veoma društveni, a istovremeno će se povećati vaša želja da pomažete životinjama. Možete pomoći u skloništu ili čak usvojiti nekog kućnog ljubimca. Bićete veoma gostoljubivi i velikodušni. Kada vas neko zamoli za pomoć, uradićete to bez oklevanja. Možda čak posegnete za volontiranjem ili davanjem krvi. Takođe, pokazaćete žudnju za dominacijom. Rado ćete preuzeti organizaciju posla i svojih kolega, što će vam se verovatno isplatiti. Ali, poželećete da kontrolišete i svog partnera i verovatno ćete stavljati svoje interese na prvo mesto. Višak sujete bi mogao da vam uništi vezu.

VAGA

Pripremite se za jedan energičan mesec. Osetićete potrebu da promenite kućno okruženje, pa ćete se sa entuzijazmom upustiti u preuređenje stana ili ćete bar uraditi veliko čišćenje. Kada su veze u pitanju, naći ćete se u situaciji koja vas čini ljubomornim. Osećaćete se ugroženo i poželećete da se borite. Međutim, ova reakcija može biti samo štetna, pa idite u prirodu, razmislite o situaciji, vratite se bistre glave i ne ponašajte se tako impulsivno. Videćete da stvari nisu tako ozbiljne kao što su se činile. Osećaćete se odlično. Bićete u formi, a bolesti vas neće mučiti. Ne treba da spavate na lovorikama zbog toga, nego to iskoristite za bavljenje sportom. Imaćete dosta fizičke i mentalne snage. Takođe ćete osetiti njen uticaj u smislu seksualnosti. Međutim, čuvajte se svoje sklonosti da budete agresivni u slučaju odbijanja.

ŠKORPIJA

Osetićete se izgubljeno, posebno u ljubavnom životu. To je zato što ćete sresti nekoga ko će izazvati talas uzbuđenja u vama, a ako ste u vezi, možda ćete se boriti protiv ideje da prevarite svog partnera. Ovo će dovesti do pitanja da li ste zaista srećni u vezi ili ne. Postoji razlog zašto se nova osoba pojavila u vašem životu, a vi ćete morati da saznate zašto. Takođe, biće vam potrebno malo vremena za sebe, pa poklonite sebi vikend u prirodi. Septembar neće biti nimalo lak za vas i moraćete da se nosite sa jednom svojom unutrašnjom dilemom. To će mnogo uticati na odnos sa vašim partnerom. Ako ste slobodni, osetićete sklonost ka komplikovanoj vezi ili o zabranjenom voću. Naprotiv, oni u vezi će razmišljati o kompromisu između onoga što osećaju za svog partnera i potrebe da budu nezavisni.

STRELAC

U septembru ćete zablistati u nekoliko oblasti svog života, posebno u aktivnostima vezanim za fizičku formu. Pokušajte da nađete slobodan vikend, organizujte popodne sa prijateljima i igrajte zajedno neke igre sa loptom. Zračićete i prirodnim autoritetom i šarmom koji će zadiviti i bilske ljude i potpune strance. Bićete dobri u prenošenju informacija, podučavane će vam takođe pasti lako ovog meseca. Trebalo bi da provodite dosta vremena okruženi ljudima jer će vam to biti glavni izvor energije ovog meseca. Vaše liderske veštine će se istaći. Ako na poslu preuzmete novi projekat, lako ćete pronaći način da navedete sve da sarađuju i da ga maksimalno iskoriste. Isto će se desiti i u pogledu vaspitanja dece. I na poslu i kod kuće, kao vođa, možete održavati i divljenje i prijateljstvo. Pored vođenja tima na poslu, može vam pomoći i da jasno definišete svoje životne ciljeve, pa nemojte oklevati da razmišljate o njima.

JARAC

Dolazak septembra izazvaće vam dosta briga. Posao će se gomilati, početkom meseca zavladaće nepažnja. Loše ćete upravljati vremenom i nećete uraditi većinu stvari koje planirate. Vreme je da počnete da razmišljate o svojoj efikasnosti i prioritetima jer gubite pojam šta zapravo želite. Razgovarajte o tome sa nekim kome verujete, kako biste to zajedno shvatili. Bićete skloni problemima sa probavnim sistemom. Isključite začinjenu hranu. Bićete skloni preuzimanju odgovornosti za tuđe dužnosti, pa nećete znati šta prvo da uradite, a svoje zadatke ćete odlagati na neodređeno vreme. Zastanite na trenutak i odredite šta je važno, jer bi vas ove odložene obaveze mogle odjednom sustići u narednim danima. Spas ćete tražiti u mislima o prošlosti. Stići će vas melanholija zbog zaboravljenih prijateljstava ili bivših partnera. Pokušajte da ne podlegnete takvim mislima i umesto toga gledajte unapred.

VODOLIJE

Pripremite se promene u privatnom životu. Bićete veoma nestabilni ovog meseca i naći ćete se u fazi potrage za seksualnim zadovoljstvom. Ali pazite da nikoga ne povredite jer ćete imati sklonost da to učinite. Nećete upoznati nikoga za ozbiljnu vezu. Ponašaćete sa kao da za vas nema granica, a to će se manifestovati u načinu na koji se predstavljate u svom društvenom životu. Bićete  savršeni zabavljač, što će postati i vaša snaga u poslovnom timu.  Jedna od vaših najvažnijih potreba je sloboda i možda ste zbog toga nesrećni u trenutnoj vezi. Sa seksualne tačke gledišta, često vam partner brzo dosadi, što može biti ozbiljan problem ako tražite vezu. Trebalo bi da sledite svoj instinkt i napustite svog dosadnog partnera. Takođe ćete biti nepouzdaniji, što bi moglo negativno uticati na vaše odnose sa porodicom i prijateljima. Ipak, u septembru ćete sve očarati svojim šarmom, a oni će brzo zaboraviti sve nepravde koje ste im naneli.

RIBE

Pošto ste glavninu leta proveli u društvu, jer ste želeli da svaki slobodan trenutak provedete uz neku zajedničku aktivnost sa svojim prijateljima ili partnerom, i osećali se prijatno i samopouzdano u razgovoru s većim brojem ljudi – sada se sve menja. Meteorološki prelazak iz leta u jesen, kao i broj obaveza, negativno će uticati na vas i osećaćete se pod stresom. Možda ćete čak ući u neka depresivna stanja. Zato vam je ovog meseca zadatak da radite na  mentalnom skladu i da se pobrinete o svom fizičkom zdravlju i ishrani. Ovo bi vas moglo spasti problema sa varenjem kojima ćete se suočiti. Takođe, za one koji žele da smršaju, savršeno je vreme da počnu sada. Fokusiranje na vežbanje će zaposliti vašu glavu, što će takođe koristiti vašem umu. Pokušajte da sebi i svojoj porodici date nekoliko slobodnih dana kako biste nadoknadili ono što ste propustili tokom leta. Ne oklevajte da pomognete prijateljima ili komšijama. Oni će vam nesumnjivo uzvratiti pomoć ako vama zatreba.

Foto: Profimedia

Vizual: Branka Ćurčić

Tekst: Grazia