Pun Mesec u Ovnu biće naročito izazovan za ova 3 horoskopska znaka

Sezona Vage se polako privodi kraju, a ukoliko ste ovih dana primerili da ste nervozni i pasivno-agresivni više nego inače, ne, niste ludi! Takva energija jeste u vazduhu, a sve “zahvaljujući” tome što nas od 20. oktobra očekuje pun Mesec u Ovnu, znaku zodijaka koji je često baš takav – nervozan i agresivan. Moguće je da će ovakvi planetarni aspekti ovoga puta u vama probuditi pravog đavolčića, ali i izbaciti na površinu neke davno potisnute strahove. Ne bismo da dižemo paniku, ali to se naročito odnosi na tri horoskopska znaka.

Sve u svemu, biće tu mnogo emocija najrazličitijih raspona, ali i potreba da rizikujemo kako bismo došli do cilja, a sve to obavijeno ovakvom borbenom “ovnovskom” energijom. Pa, očekujmo neočekivano!

Akcenat je svakako na unutrašnjim borbama, ali jasno nam je da ono što se dešava u našoj unutrašnjoj realnosti ima direktan uticaj i na našu spoljašnju realnost. Ovi unutrašnji sukobi dodatno su pojačani zbog toga što je pun Mesec u Ovnu, a Ovnom vlada Merkur, a Merkur je trenutno u Vagi – vatreni Ovan je tu da se bori, dok mirna Vaga želi da zadrži balans. Verujemo da vam je već jasno zašto ćete se ovih dana osećati bipolarno.

No, hajde da vidimo koji će to znaci biti najviše pogođeni ovom “žurkom” na nebu: 

Ovan

Na prvom mestu je, naravno, Ovan. Pun Mesec će najviše uticati na vašu ideju o sebi, ali dok vi želite da rešite svoje unutrašnje konflikte sada i odmah, Mars u Vagi vas usporava zahtevajući da “triput merite, a jednom sečete” što vas može učiniti jako, jako frustriranim. Znamo da su ovih dana u vama dve osobe od kojih svaka vuče na svoju stranu, ali zvezdani savet je da ostanete kod kuće i sami sa sobom porazgovarate o onome što osećate. Možda nije u vašem stilu, ali meditacija ili pisanje dnevnika vam mogu pomoći da prebrodite ovaj period i izvučete najbolje iz njega. 

Vaga

Pun Mesec u Ovnu će na površinu izbaciti sve vaše probleme na emotivnom planu i sve ono što u tom pogledu zapravo ne radite kako treba. Da, vi jeste miroljubivi i da, vi volite da stavljate druge na prvo mesto, naročito u ljubavi, ali ovih dana ćete dobiti priliku da razmislite o tome kako je i zašto ovo zapravo loše po vas. Situacije koje osećate kao nesrećne i disbalansirane trebalo bi da postanu prošlost, zato iskoristite ovaj period da se okrenete sebi i svojim željama i potrebama. Kada ste dobri sebi, bićete dobri i drugima, ali prvo uvek treba krenuti od sebe. 

Jarac

Najviše promena, frustracija i pomešanih osećanja javiće se u oblasti doma i porodice. Koliko god želeli da zadržite zdrav razum, balans i harmoniju, nešto vas konstantno koči i sve vam je teže da ostanete hladne glave kada je reč o nekim porodičnim pitanjima. Potreban vam je balans između privatnog i poslovnog života, zato se potrudite da posao ne nosite sa sobom kući, a da svoje slobodno vreme upotrebite kako biste uživali sa dragim ljudima ili sami sa sobom – oba su jednako važna. 

Foto: Unsplash

Priredila: Ivana Tomić