Šta treba da znate o elementu vašeg horoskopskog znaka

Možda znate vaš horoskopski znak, ali znate li koji element vlada njime?

U zapadnoj astrologiji postoje četiri elemenata: vatra, zemlja, vazduh i voda, koji se koriste kako bi se horoskopski znakovi podelili po svojim osobinama. Svaki od dvanaest znakova spada u jednu grupu elemenata, što znači po tri znaka u svakoj grupi, to jest, elementu. Elementi označavaju tendencije individue i način na koji se povezujemo sa prirodom i sa drugima. Pronađite vaš element i saznajte nešto više o sebi.

Vatra

Ovan, Lav i Strelac predstavnici su elementa vatre. Kao što smo i očekivali, vatreni znakovi su poznati po svojoj spontanosti, impulsivnosti, kreativnosti i hrabrosti. Često ih je teško ućutkati i obuzdati, ambiciozni su i bez straha ostvaruju svoje ideje. Iako su sva tri znaka vatrenog elementa, razlikuju ih nijanse. Strelčevi su promenljivi vatreni znak, što znači da se lakše uklapaju u okolinu. S druge strane, Lav je fiksni vatreni znak i oličenje je strasti i odanosti. Najzad, Ovan je najinovativniji vatreni znak. Ovan se ne zadržava u prošlosti, već korača ka budućnosti sa sigurnošću i samopouzdanjem. Sve u svemu, vatreni znakovi se ne plaše da kažu ono što misle i stvaraoci su svog sopstvenog kreativnog puta.

Zemlja

Bik, Devica i Jarac su se okupili kako bi nam pokazali sve praktične i pouzdane kvalitete elementa zemlje. Kao najprizemljeniji znakovi, dobro reaguju na stvari koje mogu jasno videti i dodirnuti. To je ono što ih čini senzualnim bićima koja su sklona dubokoj povezanosti. Uvek možete računati da će zemljani znak biti tu kada su vam je najpotrebnije – oni veruju da je njihova odgovornost da vam pruže podršku. Cene logičko razmišljanje i oličenje su pouzdanosti. Bik je najpragmatičniji zemljani znak, utehu pronalazi u planiranju svakog koraka u njihovom životu. Device su, isto tako, praktične i vredne. Trajno su posvećene ali su ponekad žrtve preopterećenja koje stvore sebi. Jarac zauzima mesto supervizora. Oprezan je i realan. Zemljani znakovi ne žive u mašti, već su veoma realistični i sve rade promišljeno.

Vazduh

Vazdušni znakovi, Blizanci, Vage i Vodolije, intelektualna su i socijalna bića. Radoznali su, uvek su u želji za novim znanjem i u potrazi za novim poznanstvima. Najvažnije od svega, odlični su u komunikaciji i mogu stupiti u konverzaciju sa bilo kim. Blizanci su promenljivi vazdušni znak, njihova prilagodljiva priroda ih odlikuje kao osobe sa više različitih ličnosti. Vaga, kao kardinalni znak, više je osoba koja je orijentisana na dela i cilj joj je uravnotežen život. Vage neće oklevati da pronađu savršenu ravnotežu tako što će odvojiti vreme za organizaciju i planiranje. Vodolija je fiksni vazdušni znak, kog odlikuju slobodan stav i sklonost ka nekonformističkom razmišljanju. Međutim, Vodolija je disciplinovana u načinu kako se nosi sa ozbiljnim stvarima kao što su ljubav i novac. Sve u svemu, vazdušni znakovi stručnjaci su za empatiju.

Voda

Rak, Škorpija i Ribe pripadaju astrološkom elementu vode. Oni su najemotivniji znakovi zodijaka i odlikuju fluidnost njihovog elementa. Važe za negovatelje i imaju dobro opažanje što im omogućava da preuzmu osećanja osobe sa kojom su povezani. Rakovi su najviše vezani za porodicu i dom. Brižni su i vole da se staraju o drugima. Škorpije su vešte u razumevanju složenih misli i osećanja. Pokreću ih njihove emocije koje drže duboko u sebi i veoma su odlučne. Ribe su izuzetno osetljive i saosećajne. Njima vlada Neptun, koji izoštrava mogućnost Riba da se povežu sa svima. Često ih možete pronaći kako lutaju u svom svetu mašte. Vodeni znakovi će vas uvek prihvatiti, kakvi god bili.

foto:Pinterest