5 zanimljivih činjenica o snimanju filma The House of Gucci

Znamo ko je prvobitno trebalo da glumi glavne likove, ali da li svi glumci nose Gucci odeću i da li je barem jedna romansa započela na setu?

I dok čitav svet očekuje sa nestrpljenjem premijeru filma u režiji Ridlija Skotta “Kuća Gucci”, zakazanu za kraj novembra 2021.godine, odlučili smo da otkrijemo neke zanimljive detalje sa snimanja.

Činjenica # 1: film je zasnovan na istinitoj priči

Kao književna osnova za scenario krimi-drame „Kuća Gucci“ uzeta je knjiga Sare Gej Forden „The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour, and Greed”, objavljena početkom 2000-ih.

Centralni događaj filma biće ubistvo Mauricija Gučija, koje se dogodilo 1995. na pragu njegove kancelarije, a koje je naručila njegova bivša supruga Patricija Ređani (bili su u braku od 1973. do 1991.).

Uprkos činjenici da je posle razvoda dobila dobru odštetu (iznos je bio ekvivalentan 500.000 američkih dolara godišnje), mučila ju je opsesija, jer je Mauricio ostavio zbog mlade ljubavnice Paole Franči (otišli su na službeno putovanje i nisu se vratili) i njihova romansa kao rezultat, može dovesti do činjenice da će nasledstvo Gucci morati da se podeli, ili, još gore, neće pripasti njihovim dvema ćerkama (Alegri i Alesandri), već nekom drugom. Stoga je Patricija preduzela tako radikalan korak.

Inače, njena krivica dokazana je krajem 90-ih, a u zatvor je otišla na 29 godina. Njene ćerke su pokušale da ponište kaznu, rekavši da njihova majka nije pri čistoj svesti zbog tumora na mozgu (istina je, ali Ređani je operisana kako bi ga uklonila bez ikakvih negativnih posledica). Tada je sud smanjio kaznu na 26 godina. Ali zbog dobrog ponašanja, Ređiani je ranije puštena (2016. godine, – kao rezultat, odležala je 18 godina), sada živi u Milanu i ne uskraćuje sebi ništa.

Prvo je od Guccija dobila 900.000 funti. I drugo, čitav iznos – a to je više od 16 miliona funti – godišnje nadoknade za razvod od Mauricija tokom njenog boravka u zatvoru pripisan joj je na račun.

Činjenica # 2: reditelj i vodeći glumci menjali su se nekoliko puta

Snimanje filma “Kuće Gucci” počelo je još 2006. godine. Ridli Skot je imenovan za reditelja, a glavne uloge trebalo je da imaju Anđelina Džoli i Leonardo Dikaprio. Šest godina kasnije, film nije mnogo napredovao u produkciji – a onda je odlučeno da će Penelope Kruz glumiti glavnu junakinju. Tek krajem 2019. godine odlučeno je da Ridli Skot snimi film, a Lejdi Gaga glumi Patriciju Ređani (inače, ona ima italijanske korene), a Mauricija Gučija glumi Adam Drajver.

Ulogu Paola Gučija tumačiće Džared Leto, Aldo Gučija – Al Paćino, Rodolfo Gučija – Džeremi Ajrons i Paolu Franči – Kamij Koten. Sve karte još nisu otkrivene, što nagoveštava da će se u filmu pojaviti još nekoliko holivudskih zvezda.

Činjenica # 3: Patricija Ređani je nezadovoljna izborom glumice koja je igra

Postalo je poznato da Patricija Ređani ima milion razloga zašto joj nije drago što je glumi Lejdi Gaga. U jednom od svojih nedavnih intervjua rekla je da je prilično nervira to što Gaga nije obraćala dovoljno pažnju na njenu ličnost i da ne može ni da nađe slobodan minut da pozove Patriciju ili se sastane s njom i razgovara. Ređani je pojasnila da je ponašanje glumice manifestacija totalnog nepoštovanja.

Činjenica # 4: u filmu likovi nose više od Gucci odeće i nakita

Budući da je film snimljen o Gucciju, logično je pretpostaviti da su svi glumci bili odeveni od glave do pete u odeću ovog brenda. Ali ispostavilo se da to nije sasvim tačno. Na primer, kostimografkinja filma, Dženti Jejts za jednu od scena obukla je Lejdi Gagu u braon haljinu Max Mara sa belim tufnicama.

Za snimanje na ski stazi odabran je crveni vintage Gucci kombinezon, koji je upotpunjen crnim pojasom sa zlatnom kopčom. Generalno, u jednom od svojih nekoliko intervjua, Dženti je priznala da voli da kombinuje stvari, a ne da ih nabavlja u jednom butiku.

Činjenica # 5: fanovi su već „venčali“ Gagu i Drajvera

Pre nekoliko dana, Lejdi Gaga je na svoj Instagram postavila sliku sa Adamom Drajverom, potpisujući je: „Signor i Signora Gucci“. Obožavaoci su bili oduševljeni, a post je već prikupio više od četiri miliona lajkova i komplimenata da zajedno izgledaju vrlo kul. Podsetimo, Drajver je oženjen glumicom Džaonom Taker od 2013. godine, ali Gaga je i dalje slobodna.

Kasnije su se pojavile nove fotografije ovog para na kojima, tokom pauze za ručak Lejdi Gaga hrani Adama italijanskom pitom i vrlo nežno briše njegova usta salvetom. Posle ovoga, fanovi umetnika prestali su da sumnjaju da se zabavljaju i počeli su da se dive novom paru.

foto:instyle