8 Novih romantičnih komedija koje treba pogledati u 2024.

Ljubav je u vazduhu i na filmskim platnima. Dok ulazimo u srce 2024. godine, ljubitelji romantičnih komedija su počašćeni raznovrsnim filmovima sa glumcima i glumicama A liste. Početkom 2000-ih, romantične komedije su bile u trendu sa instant klasicima poput “10 Things I Hate About You” ili “She’s the Man“. U 2024. često se s nostalgijom vraćamo na ove filmove, ali izgleda da filmska industrija ponovo podiže lestvicu kada je u pitanju žanr romantičnih komedija.

Ovogodišnja postava romantičnih komedija nudi nešto za svakoga. Pridružite nam se u analizi nekih glavnih filmskih ostvarenja koje treba dodati na svoju listu za gledanje.

Anyone But You

Jedan od najvećih hitova ove godine je definitivno “Anyone But You” sa Sidni Svini i Glen Povelom. Prikazujući bivše partnere koji su prisiljeni da budu zajedno na australijskom venčanju. Oni se počinju pretvarati da su par u klasičnom zapletu romantične komedije. Inspirisan Šekspirovim delom “Much Ado About Nothing”, film dodaje moderni štih sa humorom generacije Z.

The Idea of You

Adaptiran iz onoga što je nekad bio fan fiction o ni manje ni više nego Harry Styles-u, “The Idea of You” prati Solen (En Hatavej), samohranu majku u četrdesetim godinama. Ona započinje iznenađujuću ljubavnu vezu sa Hejzom (Nikolas Galicin), frontmenom benda “August Moon”, najpopularnijeg dečijeg benda na svetu. To je strastveno, romantično, dramatično, ali još uvek ima šarm romantične komedije.

Upgraded

Ana (Kamila Mendez) je ambiciozna stažistkinja sa aspiracijama u svetu umetnosti. Odlučna je da ostavi utisak na svoju zahtevnu šeficu, Kleri (Marisa Tomei). Prilika koja se javlja tokom poslovnog putovanja upoznaje je sa šarmantnim Vilom (Arčie Reno), koji greškom veruje da je Ana njena šefica. Ova mala laž pokreće niz glamuroznih događaja, romanse i karijernih prilika za Anu.

Musica

“Muzika” Rudija Mancusa je priča o odrastanju. Priča istražuje teme ljubavi, porodice i kulturnog identiteta dok se protagonist suočava sa neizvesnom budućnošću.

Lisa Frankenstein

Poslednje delo Diabla Kodija prati priču o neshvaćenoj tinejdžerki i njenom simpatijom iz srednje škole koji se, usput rečeno, ispostavi kao leš. Kroz niz mračno komičnih događaja, uključujući njegovo neočekivano vaskrsnuće, dvojac kreće na osvajanje ljubavi, sreće i nekoliko odsutnih delova tela.

Which Brings Me To You

Lusi Hejl i Nat Vulf glume kao Džejn i Vil, par romantično razočaranih osoba koje dele trenutnu vezu na venčanju prijatelja. Nakon susreta u garderobi, provode narednih 24 sata zajedno, razmenjujući sirove ispovesti iz svoje prošlosti, sve vreme se nadajući da bi ovo možda moglo prerasnuti u nešto istinsko.

It Ends With Us

Spremite se za dugo očekivanu filmsku verziju najprodavanijeg romana Kolin Huver, “It ends with us”. Ova romantična komedija stiže u bioskope ovog leta. Glavne uloge tumače Blejk Lajvli i Džastin Baldoni. Film istražuje priču Lili Blum, mlade žene iz Bostona, koja se zaljubljuje u neurohirurga. Međutim kako se njihova veza odvija, stvari i ljudi iz njene prošlosti se vraćaju.

A Family Affair

“A Family Afair” donosi Nikol Kidman, Zak Efron i Džoi King u uzbudljivom prikazu isprepletene ljubavne trojke. Trio uključuje mladu ženu, njenu majku i njenog poslodavca. Originalno planiran za izlazak u novembru 2023. godine, Netflix će sada objaviti film negde ove godine, pa budite u pripravnosti.

Foto: Profimedia