Džordž Kluni podržava mlade filmske stvaraoce

Holivudski miljenik, Džordž Kluni, zajedno sa kolegama Keri Vošington i Donom Čidlom, otvara školu koja će povećati šanse mladima u filmskoj industriji.

Tinejdžeri će imati priliku da nauče osnove filmske delatnosti, a namera osnivača je da uvedu raznovrsnost u svet filma, pružajući šansu mladima koji nemaju dobre startne pozicije da postanu deo Holivuda.

Škola će krenuti sa radom 2022. godine, a prema najavljenom programu, srednjoškolci će imati priliku da steknu znanja i veštine koji su im potrebni da se priključe svetu filma – upravljanje kamerom, montaža, vizuelni efekti i zvuk, samo su neki od znanja koja se nude polaznicima.

Cilj Royal School of Film and Television Production je da otvori vrata za dobro plaćene poslove, do kojih mladi teško dolaze. Škola će biti smeštena u latinoameričkoj četvrti Vestlejk u Los Anđelesu.

Ovo je samo jedna u nizu inicijativa holivudskih radnika da se pripadnicima manjina omogući prilika da postanu deo industrije. Zajednicama sa niskim primanjima time se kroz akademske programe, stažiranje i praksu približava dobro plaćena karijera.

“Naš cilj je da bolje odražavamo raznolikost naše zemlje”, kaže Kluni, pokušavajući da pruži doprinos ispravljanju duboko usađene i dugotrajne krize inkluzije.

Fotografija: Shutterstock