Potvrđeno je: Snima se 4. deo “Bridget Jones: Mad About the Boy”

Kada mnogi milenijalci pomisle na ultimativnu romantičnu komediju, jedan film često im padne na pamet: Dnevnik Bridget Jones. A sada, spremni smo za još jednu dozu Bridžet, jer je četvrti film zvanično u pripremi – a postava glumaca izgleda prilično besprekorno. Nećemo vas držati u neizvesnosti. Rene Zelveger, Hju Grand i Ema Tompson se vraćaju u filmsku franšizu, a pridružuju im se jos neki kul glumci.

Filmska trilogija prati simpatičnu Bridžet uhvaćenu u ljubavni trougao između Daniela Kleavera, Marka Darsija i kasnije Džeka Kvanta. Iako je prvi film objavljen pre više od dve decenije, a poslednji 2016. godine, autorka serijala Helen Filding je potvrdila još 2022. godine da je četvrti film u pripremi.

Govoreći za Radio Times, rekla je: “Da, radim na tome i stvarno se nadam da će se desiti. Svaki film koji se napravi je čudo – zaista je teško ostvariti filmove i učiniti ih dobrim. Ali volela bih da ga vidim na ekranu.” Čini se da je renesansa romantičnih komedija zaista tu, s obzirom na to da se očekuje da će snimanje filma početi u maju 2024. Evo svega što znamo o projektu do sada.

Radnja 4. dela filma “Bridget Jones”

Još ne znamo mnogo – međutim, dok se treći film, Bridget Jones’s Baby, odvajao od Heleninih knjiga, potvrđeno je da će četvrti film biti adaptacija njene knjige “Mad About the Boy”, koja je objavljena 2013. godine.

Slika iz romana prikazuje 51-godišnju Bridžet kao udovicu nakon što Mark Darsi umre, događaj koji postavlja ton za knjigu u kojoj Bridžet ima problema sa prilagođavanjem tehnologiji i podizanjem dvoje male dece.

Glumačka ekipa koja će se pojaviti u 4. delu filma

Zasad znamo da će se Rene vratiti kao naslovna junakinja – zapravo, šuška se, da već traži privremeni dom u Londonu gde može boraviti tokom snimanja. Grant je takođe potvrđen da će se vratiti kao šarmantni, hodajući crveni alarm, Daniel Klaver. Ema Tompson, koja je igrala Bridžetinu doktorku u trećem filmu, takođe će se ponovo pojaviti.

Plus, do sada su dodata dva nova člana postave: Čivitel Edžiofor i Leo Vudol (The White Lotus i One Day).


Datum premijere “Bridget Jones 4”

Working Title je zvanično potvrdio da će Bridžet stići u bioskope u 2025. – na Dan zaljubljenih, ni manje ni više.

Foto: Profimedia