5 najzanimljivijih momenata sa dodele Oskara 2024 koje ste možda propustili

Dodela Oskara uvek je prepuna iznenađenja, ali 96. cremonija posebno je donela nekoliko neobičnih i nezaboravnih trenutaka. Od komične golotinje na bini do neočekivane muzike, evo pregleda najupečatljivijih momenata sa ovogodišnje dodele nagrada.

Džon Sena predstavlja nagradu za najbolji kostim

Kako bi obeležili jubilarnu 50. godišnjicu incidenta kada je go muškarac prekinuo Dejvid Nivenovo predstavljanje Elisabet Tejlor na dodeli Oskara, Džimi Kimel i Džon Sena su se (šaljivo) dogovorili da izvedu rekonstrukciju ovog događaja. Međutim, Sena je doživeo tremu. Kada je priznao Kimelu da je promenio mišljenje i da ne želi da izvodi golišavu scenu, Kimel je uspeo da ga nagovori da izađe na scenu samo sa karticom sa imenima nominovanih za Najbolji kostim koja je pokrivala intimne delove. Ovaj neobičan i smešan trenutak bio je kombinacija čudnog, neprijatnog, ali i zabavnog, što je ostavilo publiku nasmejanu i iznenađenu.

Izvođenje pesme “Wahzhazhe (Pesma za Moj Narod)”

Skot Džordž i Osage pevači su oduševili publiku svojim izvođenjem pesme nominovane za Najbolju Originalnu Pesmu iz filma Martina Skorsezea.

Aplauz psa Mesije

Mesija, pas iz filma “Anatomija pada”, bio je prisutan na dodeli Oscara i viđen je kako aplaudira svojim omiljenim trenucima večeri, dobijajući titulu nezvaničnog heroja sezone nagrada.

Emotivni govor Eme Stoun

Kada je Ema Stoun osvojila Oskara za Najbolju Glumicu, publika je bila dirnuta njenim strastvenim govorom. Glumica je izrazila zahvalnost svojim koleginicama, prošlim dobitnicama, svojoj porodici i trogodišnjoj ćerki Luis, naglašavajući koliko je njena ćerka promenila njihove živote.

Neočekivani trenuci na bini

Rajan Gosling je svojim izvođenjem pesme “I’m Just Ken” na dodeli Oskara izazvao uzbuđenje među gledaocima, aludirajući na čuveni performans Merilin Monro “Diamonds Are a Girl’s Best Friend”. Prihvatajući nagradu za Najbolju glumicu na sceni, Ema Stoun je otkrila da je imala neplaniranu modnu nezgodu sa haljinom koja se rašila, kako kaže, prilikom đuskanja uz Rajanovu pesmu.

Foto: Profimedia, Instagram, Youtube