Brus Vilis gubi pamćenje

Brus Vilis se bori sa ranim stadijumom demencije, prenose svetski mediji. Informacije je sa javnošću podelio reditelj Met Eskandari, koji je sa šezdesetšestogodišnjim glumcem radio na filmovima “Plan spasa” i “Preživeti do zore”.

Istina je. Režirao sam četiri filma sa njim, tako da znam iz prve ruke. Tužno je videti kako se legenda poput Brusa raspada pred vašim očima. Video sam kako je raditi sa njim u poslednjih nekoliko godina – napisao je Met u komentaru na jutjubu ispod videa u kome je bilo reči o tome šta se dešava sa Brusom Vilisom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by xoxo (@therapybyphotos)

Naime, poslednjih nekoliko godina glumčevo zdravlje izaziva mnogo sumnji, posebno jer prihvata uloge u kritično snimljenim niskobudžetnim filmovima. Bilo je izveštaja da glumac ima problema sa pamćenjem dijaloga, ali u početku se kao uzrok pominjala lenjost. Prema pisanju medija, Brus želi da zaradi što više novca dok je još u mogućnosti, a iz tog razloga prihvata i uloge u B ostvarenjima. Prema podacima koji se mogu videti na sajtu IMDB, samo do kraja 2022. pojaviće se u najmanje 11 niskobudžetnih produkcija

Vilis je jedna od najvećih filmskih zvezda, koja iza sebe ima najmanje 150 uloga. Nastup u tri dela “Umri muški” zaradio je skoro milijardu dolara profita širom sveta, a glumca je, 1999. godine, magazine Empire, uz Stivena Spilberga i Džejmsa Kamerona, proglasio jednim od 100 najuticajnijih ljudi na svetu filma. Prema izveštajima magazina OK!, Brus od 2015. godine, kada je debitovao na Brodveju sa predstavom Mizeri, koristi slušalice u uvu, kako bi mu šaputali tekstove. Ipak, imao je nekih ozbiljnih problema na snimanjima, pa je 2015. izašao iz filma Cream Social reditelja Vudija Alena, a jedva je snimio Glass 2019. 

Prema izveštajima magazina Gossip, kad nije na snimanjima Vilis provodi što više vremena sa suprugom Emom Heming Vilis i njihove dve ćerke Mejbl i Evelin, dok je i dalje u dobrim odnosima sa bivšom ženom, glumicom Demi Mur, i zajedno odgajaju tri ćerke Ramer, Skaut i Talulu. Cela porodica se trudi da osigura Brusu neophodnu podršku i negu, koja će mu verovatno u jednom trenutku biti potrebna. 

Tekst: Jelena M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram