Da li je Džek mogao da preživi Titanik?

Reditelj Titanika, otkriva istinu nakon 25 godina od premijere filma

Prošlo je četvrt veka otkako je maestralni film Titanik koji potpisuje Džejms Kamerun ugledao svetlost dana i osvojio srca publike širom sveta svojim legendarnim likovima, Džekom i Rouz.

Još od premijere, fanovi i ljubitelji ovog Oskarom nagrađivanog filma, nisu bili zadovoljni krajem tvrdeći da poslednja scena nije morala da bude tragična.

Naime, kada se u ledenom Atlantiku nakon utapanja ovog broda nađu glavni junaci, Džek i Rouz, ona uspeva da preživi tako što se nađe na drvenoj plutajućoj dasci u sred okeana, dok Džek nije uspeo da se popne na nju, iako vizuelno deluje da je imalo dovoljno mesta i za njega.

Međutim, Kamerun kaže drugačije. On je naime nedavno objavio da “Džek jednostavno nije mogao da preživi” i da ima naučne dokaze za to.

@_lecaprio This year, TITANIC is 25 years old #titanic #movie #leonardodicaprio #katewinslet #foryou ♬ my blood – 🙂

Ovaj lik koga je u filmu tumačio Leonardo Dikaprio, jedan je od onih likova za koje se vežete tokom gledanja filma ii mate utisak da ga poznajete čitavog života zbog njegovog neposrednog karaktera. I svaki put kada gledate poslednju scenu nadate se da će nekako uspeti da se ipak izbori sa hladnoćom i legne pored Rouz, gde će zajedno dočekati brod za spasavanje. Međutim, to se nikada ne desi.

Kamerun kaže kako je pripremio studiju za koju navodi da potvrđuje njegovu verziju sudbine ovog lika“Džek mora da se udavi!” Naučni eksperiment u kom će ovaj režiser dokazati svoju tezu će biti deo dokumentarnog filma National Geographica, a mi ne možemo da dočekamo njegovu premijeru kako bismo konačno uverili da je Džekov lik bio predoređen za tragičan kraj.

Tekst: A. N.

Foto: Profimedia