Da li je Rajan Gosling zaslužio Oskara za ulogu Kena?

Malo je reći da se javnost usijala od komentara kritičara i prvih novinara koji su dobili priliku da, mnogo pre svetske premijere, pogledaju željno iščekivani film Barbi. Uprkos tome što režiju potpisuje Greta Gervig, koja je sa kastingom glavnih glumaca, Margo Robi i Rajanom Goslingom napravila pun pogodak, bilo je dosta onih koji su pomislili da će kritika film dočekati “na nož”. Prevarili su se.

Ovoliko hvalospeva zbog nekog filma iz usta profesionalne kritike nismo pročitali odavno. Svi se uglavnom slažu da će “Barbi” baciti svet pod noge jer je u isto vreme “zabavan, bombastičan, ali i poučan.”

Džozef Dekelmajer, kritičar ScreenRanta, nahvalio je Gervigovu i njene rediteljske sposobnosti, dotakao se odlične Margo Robi, ali su ga najviše oduševili Gosling, u ulozi Kena, i Simu Liu, koji su, za njega, “čista zabava.” Slično misli Peri Nemirov, producentkinja koja piše za Collider. Ona se pre svega se osvrnula na kostime i samu produkciju, aludirala na to da je Robi svoj zadatak uradila  besprekorno, s tim da su prave zvezde njeni partneri, a najviše Gosling. – Rajanu Goslingu dajte nominaciju za Oskara, mrtva sam ozbiljna – uskliknula je Džejmi Džirak iz magazina ComicBook, nazvavši novi blokbaster svojim “omiljenim filmom godine” i dodala da je Greta Gervig “nekako uspela da premaši moja očekivanja”. Za Šarondu Vilijams, voditeljku emisije “Pay or Wait” film je duhovit, iskren i zabavan, a onda je posebno nahvalila Goslinga, rekavši da je “ukrao svu pažnju” i da se zbog njega najviše smejala.

Katsi Steohan, urednica društvenih mreža magazina Variety, film je kratko i jasno nazvala – savršenstvom, te dodala da je glavni glumački par odigrao uloge za koje su “očigledno rođeni”.

Dok sami ne pogledamo “Barbi”, ostaje činjenica da su širom sveta karte za pretpremijere rasprodate, te da hajp, koji se oko svega mesecima pleo, nije bio uzaludan.

foto: Profimedia

Tekst: Milica Đorđević