Disney slavi prvih 100 godina animiranim filmom koji budi nostalgiju

U filmu će se naći 543 legendarnih junaka.

Generacije i generacije mladih u poslednjih stotinu godina odrastale su – i odrastaju, uz fenomenalne Disney crtaće, koji su nam oblikovali detinjstvo, učeći nas o prijateljstvu, dobroti, zajedništvu i pravoj ljubavi. Iako se čini kao večnost, ovaj medijski gigant proslavlja 100 godina postojanja i ulepšavanja svačije realnosti ovog ponedeljka.

Walt Disney Studio, prvobitno poznat kao Disney Brothers Cartoon Studio, osnovali su braća Volt i Roj Dizni, 16. oktobra 1923. godine, kada su potpisali ugovor o distribuciji serije kratkih igranih i animiranih komičnih filmova. Jedan od tih kratkih filmova inspirisan je knjigom “Alisa u zemlji čuda” Luisa Kerola. Premotajte unapred 100 godina i videcete da je Disney postao norma u porodičnoj zabavi, posebno animaciji.

Da bi obeležila ovu veliku brojku, Disney kompanija napravila je kratak animirani film “Once Upon a Studio”, okupljajući 543 slavna Disney lika iz 85 dugometražnih i kratkih filmova za grupni portret. U nostalgičnom filmu, ponovo ćemo videti svoje omiljene negativce, prinčeve I princeze, pomoćnike I mađioničare. Likovi su ručno crtani, dok je CG animacija doprinela obeležavanju 10 decenija talenta.

Den Abraham i Trent Korej, koji su zajedno napisali i režirali kratki film, nedavno su govorili o tome kako je „Once Upon a Studio“ napravljen tokom pandemije, ukorenjen u ljubavi i pušten u etar na dan jubileja.

„Once Upon a Studio“  je onaj film koji će evocirati uspomene iz detinjstva i ostaviti publiku sa osmehom na licima dok će razmišljati o magiji koju je Disney stvorio za sve nas.

Kratki film je premijerno prikazan na ABC-u 15. oktobra tokom premijere specijala “The Wonderful World of Disney: Disney’s 100th Anniversary Celebration”. Za one koji su propustili premijeru, možete da strimujete „„Once Upon a Studio“ na Disney+ kanalu. Do tada, uživajte u trejleru.

Foto: ©Walt Disney Co./Courtesy Everett Collection Profimedia, Youtube

Grazia