Džejson Momoa: 10 zanimljivih činjenica o poznatom glumcu

Da li se divite ovom zgodnom muškarcu? Da li ga prepoznajete? Da, ovo je Kal Drogo, lik koji ima srce veće od svemira.

Džejson Momoa izgleda podjednako dobro u svakoj ulozi. Uzgred, on više nije samo glumac, već i scenarista, reditelj i producent. A ako želite znati više, evo još 10 činjenica o Džejsonu Momoa-u za njegov rođendan.

1. Ima 41. godinu

Džejson Momoa je 1. avgusta proslavio 41. rođendan sa porodicom, decom i suprugom. Čak i filmski varvari i superheroji uživaju u kolačima sa svećicama i šarenim poklonima.

2. Rođen je na Havajima

Džejson je rođen u Honoluluu, u kreativnoj porodici mame fotografa i tate-umetnika. Roditelji su se razveli kada je bio još mali, a majka je sina odvela u gradić Norfolk, gde je odrastao.

3. Bio je model

Pre nego što je odigrao svoju prvu ulogu u TV seriji Malibu spasioci, Momoa je proveo skoro godinu dana nastavljajući uspešnu manekensku karijeru, koju je dizajner Takeo Kobaiaši otvorio 1998. godine. Godinu dana kasnije, osvojio je titulu Hawaii Model 1999. godine.

4. A takođe i morski biolog, spasilac i surfer

Nakon završetka srednje škole, Džejson je studirao morsku biologiju na koledžu i stekao zvanje biologa na univerzitetu u Koloradu. Tokom studentskih godina radio je kao spasilac na plažama i u prodavnicama opreme za surfovanje. Između ostalog, uvek je mnogo putovao, u Parizu je učio da slika, dok je na Tibetu učio budizam.

5. Veoma je visok

Tačnije, 1 metar 93 centimetra. U intervjuu Džejson se prisetio svoje audicije za Game of Thrones: “Kad pred sobom imate ogromnog čoveka koji svim plućima viče na kameru, prikazujući kako je spreman da siluje, pljačka i ubija sve, naravno, da če biti manje glumaca na kastingu.”

6. Zna kako da šarmira

Govoreći o audiciji za Game of Thrones, vredno je napomenuti da je Momoa kreativno prikazao obred drevnog haka ratnika, ples novozelandskih Maora. Pogledajte kako je to bilo i shvatićete zašto mu je dodeljena uloga.

7. Ožiljak na levoj obrvi uopšte nije ulepšavanje, već posledica tuče u holivudskom Bird Cafe-u u novembru 2008. godine.

8. On je divan muž i otac

Prvi sastanak Džejsona i Lize Bone dogodio se 2005. godine. Venčali su se u oktobru 2017. godine. Džejson i Liza imaju dvoje dece – 11-godišnju devojčicu Lolu i 10-godišnjeg dečaka Nakoa-Volfa. Pored toga, Momoa je očuh Zoe Kravic jer joj je 51-godišnja Liza Bone majka.

9. On voli svoju domovinu

Momoa je 2015. pokrenuo kampanju kako bi spasio Mauna Kea, svetu havajsku planinu, na kojoj su želeli da naprave nešto nedostojno poput hotela ili osmatračnice.

10. On voli ružičastu

Momoa je tokom 16 godina zamenio 55 ružičastih kadilaka, a njegova čuvena baršunasta puderasta traka sa kojom se glumac pojavio na premijeri finalne sezone Game of Thrones privukla je više pažnje od svih haljina njegovih koleginica. Nedavno je otovrio vlastiti brend i počeo je proizvoditi maske za lice u ružičastoj nijansi. Glumac objašnjava svoju ljubav prema nežnoj boji na sledeći način: „Ružičasta snižava testosteron, umiruje. Imam mnogo različitih stvari u ovoj boji. Ja ne znam zašto. Jednostavno volim ružičastu.”

I mi volimo kako ova boja izgleda na surovom „Akvamenu“.

foto:elle.ru